PIERWSZY raz za granicę-SAMA-gdzie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-25, 14:09   #1
330ac05f58e92fb009c16c728075bdbac5dfe64a_5eb9d9034ca21
Konto usunięte

PIERWSZY raz za granicę-SAMA-gdzie?

Wybieram się pierwszy raz na zagraniczne wakacje a w dodatku sama....co polecacie a jakie kraje odradzacie? Czy np. Turcja, Egipt są dobre dla samotnych kobiet (zaczepki mężczyzn?) Planuję pojechać z jakimś biurem podróży ale niewiem na co zwracać uwagę?
330ac05f58e92fb009c16c728075bdbac5dfe64a_5eb9d9034ca21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-25, 16:43   #2
kingkong
Rozeznanie

Dot.: PIERWSZY raz za granicę-SAMA-gdzie?

We wszystkich arabskich krajach będziesz musiała liczyć się z tym że będą Cię zaczepiać jednak wszystko da się wytrzymać(jeśli nie prowokujesz, np.:zapuszczając się sama w odległe dzielnice). Do samotnych podróży na pewno doskonale nadaje się Francja-nigdy się tam nie znudzisz, Grecja, Włochy, Chorwacja...i wiele wiele innych. Najlepiej byłoby gdybyś na początku podróży zapoznała się ze współpasażerami, później zawsze będzie łatwiej pozdrawiam
kingkong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 19:29   #3
Galatasaray
Raczkowanie

Wybierz się na wycieczkę typu 7 dni zwiedzania 7 dni odpoczynku. Podczas zwiedzania nie bedziesz sie nudzic bo masz cały autokar ludzi i na pewno bedzie tez jakis singiel. A pozniej moze byc tak, ze podczas czesci pobytowej ktos bedzie zakwaterowany w jakms hotelu obok lub nawet w Twoim i juz masz towarzystwo. Wybieraj gdziekolwiek nie pojedziesz, hotele które sa popularne wsród Polaków. Takich w Turcji i Egipcie jest pełno.
Objazdówka po Egipcie jako rejs po Nilu to rewelacja a objazdówka po Turcji i później pobyt w pięknym Kemer...mmmmm jeszcze lepsza rewelacja

Tunezję omijaj szerokim łukiem.
Galatasaray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-31, 14:42   #4
maudy
Wtajemniczenie

albo mozesz poszukac takiej opcji ze w biurach podrozy sa organizowane specjalne wyjazdy dla singli . Zreszta jadac na wczasy to zawsze sie jakis nowych ludzi pozna. Ja pojechalam pierwszy raz sama jak mialam 14 lat i to byly jedne z lepszych wakacji w zyciu tylko nie mam zadnych zdjec bo aparat byl popsuty. Natomiast jesli chodzi o zaczepianie kobiet w krajach arabskich. Znajoma opowiadala mi ze jak byla z mezem w egipcie to jeden arab chcial dac jej mezowi 3 welblady w zamian za nia. Jednak maz nie mial prawa nawet rozwazac takiej opcji.. Jednak cala ta przygoda byla zabawna dla znajomej
maudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-01, 13:08   #5
bombayia
Raczkowanie

ojojoj, ale ja Turcji nie polecam, na pewno, jeszcze wtedy bylam blondynką wiec bylam jeszcze ciekawszym obiektem, ale nawet jak sie jedzie z kims, to i tak zaczepki sa! aczkolwiek kraj fantastyczny. no ale mnie to troche zrazilo, ze spokojnie nie mozna przejśc. popieram king konga - francja, włochy, chorwacja!
napisz co w koncu wybralas!
bombayia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 16:36   #6
330ac05f58e92fb009c16c728075bdbac5dfe64a_5eb9d9034ca21
Konto usunięte

Dziękuje za wypowiedzi, z rozmów z znajomymi wywnioskowałam, że najlepsza na pierwszy samotny wyjazd byłaby Grecja lub właśnie Chorwacja....na razie będę się jeszcze zastanawiać bo urlop będzie pewnie dopiero we wrześniu lub pod koniec sierpnia....
330ac05f58e92fb009c16c728075bdbac5dfe64a_5eb9d9034ca21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 17:44   #7
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja bym tak nie panikowala z zaczepianiem kobiet w Egipcie. Jeśli będziesz w kurorcie typu Hurghada czy Sharm, gdzie są tabuny turystów, to idąc sama po mieście nie będziesz obłapiana wpół czy wciągana na siłę do jakiegos sklepu. Co innego, jesli zapuścisz się w rejony już nie dla turystów. Ja chodziłam sobie po centrum miasta i nikt nawet nie dotknął mnie palcem, ale wielu mężczyzn uśmiechało się, machało i zagadywało - jednak z odległości. W tego typu kurortach policji jest full, a bardzo wielu funkcjonariuszy ubranych jest po cywilnemu. Wystarczyłoby aby turystka krzyknęła, a zaraz zlatuje się tabun funkcjonariuszy. Dlatego miejscowi są ostrożni.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości