|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
PIERWSZY raz za granicę-SAMA-gdzie?
Wybieram się pierwszy raz na zagraniczne wakacje a w dodatku sama....co polecacie a jakie kraje odradzacie? Czy np. Turcja, Egipt są dobre dla samotnych kobiet (zaczepki mężczyzn?) Planuję pojechać z jakimś biurem podróży ale niewiem na co zwracać uwagę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: PIERWSZY raz za granicę-SAMA-gdzie?
We wszystkich arabskich krajach będziesz musiała liczyć się z tym że będą Cię zaczepiać jednak wszystko da się wytrzymać(jeśli nie prowokujesz, np.:zapuszczając się sama w odległe dzielnice). Do samotnych podróży na pewno doskonale nadaje się Francja-nigdy się tam nie znudzisz, Grecja, Włochy, Chorwacja...i wiele wiele innych. Najlepiej byłoby gdybyś na początku podróży zapoznała się ze współpasażerami, później zawsze będzie łatwiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wybierz się na wycieczkę typu 7 dni zwiedzania 7 dni odpoczynku. Podczas zwiedzania nie bedziesz sie nudzic bo masz cały autokar ludzi i na pewno bedzie tez jakis singiel. A pozniej moze byc tak, ze podczas czesci pobytowej ktos bedzie zakwaterowany w jakms hotelu obok lub nawet w Twoim i juz masz towarzystwo. Wybieraj gdziekolwiek nie pojedziesz, hotele które sa popularne wsród Polaków. Takich w Turcji i Egipcie jest pełno.
Objazdówka po Egipcie jako rejs po Nilu to rewelacja a objazdówka po Turcji i później pobyt w pięknym Kemer...mmmmm jeszcze lepsza rewelacja ![]() Tunezję omijaj szerokim łukiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
albo mozesz poszukac takiej opcji ze w biurach podrozy sa organizowane specjalne wyjazdy dla singli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ojojoj, ale ja Turcji nie polecam, na pewno, jeszcze wtedy bylam blondynką
![]() napisz co w koncu wybralas! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dziękuje za wypowiedzi, z rozmów z znajomymi wywnioskowałam, że najlepsza na pierwszy samotny wyjazd byłaby Grecja lub właśnie Chorwacja....na razie będę się jeszcze zastanawiać bo urlop będzie pewnie dopiero we wrześniu lub pod koniec sierpnia....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bym tak nie panikowala z zaczepianiem kobiet w Egipcie. Jeśli będziesz w kurorcie typu Hurghada czy Sharm, gdzie są tabuny turystów, to idąc sama po mieście nie będziesz obłapiana wpół czy wciągana na siłę do jakiegos sklepu. Co innego, jesli zapuścisz się w rejony już nie dla turystów. Ja chodziłam sobie po centrum miasta i nikt nawet nie dotknął mnie palcem, ale wielu mężczyzn uśmiechało się, machało i zagadywało - jednak z odległości. W tego typu kurortach policji jest full, a bardzo wielu funkcjonariuszy ubranych jest po cywilnemu. Wystarczyłoby aby turystka krzyknęła, a zaraz zlatuje się tabun funkcjonariuszy. Dlatego miejscowi są ostrożni.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.