![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zostać mamą po raz drugi. Listopadowo-grudniowe starania :)
Czy jest tu ktoś, kto zaczyna starania w tym miesiącu?
![]() ![]() ![]() Lista ![]() dudipopka (Edyta, 39 l.) - 2 cs, OM 2.11., II kreski ?, mama 5,5-letniej córci misiula_88 (Ania, 25l.) - 5 cs, OM 3.11., II kreski 30.11, mama 2-letniego synka Agatkia (29 l.) - 1 cs, OM 08.11., II kreski 13.12., mama 3-letniego synka sigalla (Magda, 33 l.) - najbliższa @ ok. 22.11, mama prawie 2-letniego synka Tajgusia (40 l.)- najbliższa @ ok. 23.11, mama 8-letniej córci i 7-miesięcznego synka fiona27 (Wioleta, 28 l.) - 7 cs., mama 3-letniego synka iw32 (Iwona, 38l.) - 4 cs. rybcia2309 (Jolka, 25 l.) - na razie się zastanawia nad drugą dzidzią, mama 4-letniego synka farminka (26 lat) - staranka wkrótce, mama 3-letniej córci Czarnula204 (Ewelina 24l.), najbliższa @ 18.12, mama prawie 3 letniego synka Ciężarówki: 88natka- Natalia 25 lat, 1cs, corka Olivia 20 miesiecy, termin porodu: 01.08.2014, twin-maid- 28 lat- 5 cs., ma 2-letniego synka, termin porodu: albo 30.07..2014 albo 05.08.2014 AgnesD -Aga l.30, 1cs, mama 2-letniego Igorka, termin porodu 20.08.2014 Edytowane przez Agatkia Czas edycji: 2014-01-31 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zostać mamą po raz drugi. Listopadowo-grudniowe starania :)
jaaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
kobieta za ladą
|
ja--- mama 5,5 latki,mam nadzieje ze na gwiazdkę będzie prezent
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mój synek ma w grudniu 3 latka
![]() Ciekawe, jak to będzie ![]() ![]() Z pierwszym udało sięw pierwszym cyklu starań, ciekawe, cyz teraz też będziemy mieli tyle szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
kobieta za ladą
|
u nas to będzie drugi cykl,pierwszy nieudany po odstawieniu tabsów
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dudipopka, bo organizm pewnie rozregulowany teraz. Ale może masz za to szansę na podwójne szczęście?
![]() Ja muszę się wziąć w garść i regularnie przyjmować kwas foliowy, bo z regularnością jestem na bakier w tym temacie. Sierpniak byłby faaaaaaajnyyyy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jaaaa!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupiłam paski owulacyjne i 3 testy ciążowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Agatkia, nigdy nie jest dobry czas na dziecko, zawsze jest COS. Dlatego, jak czujesz, ze juz, no to juz
![]() Ja tam nie chce drugiego zimorodka, marzy mi sie letniaczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mój syn to też zimorodek (31.12.!!!). Chyba czas na odmianę. Misiula, u Was czysty spontan czy robisz jakieś wyliczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz co, na poczatku liczylam dni plodne, bo mam bardzo regularne cykle, do tego testy owu, no ale 4 cykle przeszly i nic. W tym cyklu juz wiekszy spontan, bo tz stwierdzil, ze czuje sie jak reproduktor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie staraczki i trzymam mocno kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
88natka, witaj
![]() A kiedy test robisz? Kiedy kciuki trzymać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
moj Synio też grudniowy, ale niestety jak teraz zaczniemy starania to drugie dziecie też bedzie jesienno-zimowe. No cóz, na to nie ma wpływu, dziecko przyjdzie kiedy będzie chciało
![]() My o pierwsze tez staraliśmy się 8 miesięcy. To była dla mnie wiecznośc!!! A jak zapytałam poźniej męza, czy wie ile mscy staralismy się o ciązę to powiedział 2-3 miesiące ??? ![]() teraz fajnie by było szybciej, bo ja też tak mam, że jak już coś chcę to natychmiast ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym do końca roku zaszła w ciążę, chciałabym bardzo wytrwać w pracy do końca czerwca. Mój (prawie) trzylatek jest fajnym, grzecznym chłopcem, ale też miewa dni, kiedy bardzo łobuzuje, albo zwyczajnie jest na NIE i zastanawiam się wtedy, jak ja dam radę z dwójką... Sigalla, może tym razem pójdzie szybko? U nas pierwsze miesiące były również totalnie hardcorowe... Edytowane przez Agatkia Czas edycji: 2013-11-11 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Hej 22 listopada mam dostać okres. Olivia jest z pierwszej próby, fajnie jakby teraz też się udało.
![]() Sigalla moja córka jest z marca 2012, jest bardzo żywa, bunt się już zaczął. . Będzie ciężko ale wiem że dam radę. Ty też dasz ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2013-11-11 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
kobieta za ladą
|
ja pracuje na pół etatu więc też mam plany troszkę popracować o ile szefostwo sie zgodzi
![]() ![]() o młodą moją to nawet sie nie staraliśmy ,we wrześniu stwierdziliśmy ze chcemy mieć dziecko, w pazdzierniku 6 go mieliśmy ślub a młoda urodziła sie 9 miesięcy pózniej ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
omg robie juz 3 podejscie do napisania tego posta, bo ciagle mi sie kasuje....
sigalla, kojarze Cie z mamus lis-gr 2011 ![]() natka trzymam kciuki, oby @ nie przyszla! dudipopka tylko pozazdroscic takiego szczescia ![]() ![]() moj maluch z tych raczej wymagajacych, trzeba mu naprawde 100% czasu poswiecic, jeszcze teraz ma jakis taki glupi czas, ze po calym dniu z nim spedzonym czasem mam ochote walic glowa w sciane. Mam nadzieje, ze wyrosnie zanim sie dzidzia pojawi. kochane, bedziemy robic liste staraczek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
MILIIULA no chwilę tam byłam na tym wątku, więc szacunek za dobrą pamięć
![]() ![]() Ja bardzo chciałam i nadal chce isc do pracy (kawałek etatu), bo chyba oszaleję miec tak jedno po drugim bez tzw. resetu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
kobieta za ladą
|
ja to już mniej więcej wiem jaki wózek kupie i gdzie
![]() ![]() u mnie jedyny problem kto będzie odprowadzał młodą do przedszkola.... chociaż przez miesiąc
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
dudi dobra jestes
![]() ![]() ![]() sigalla no pamietam Cię, pamiętam ![]() ![]() Mój mały tez juz rozgadany od jakiegos czasu, spoko sie mozna dogadac, coraz wiecej chce robic sam (szkoda, ze sikac n nocnik sam nie chce ![]() ![]() W ogóle co Wam się dziewczyny teraz marzy? Chłopiec czy dziewczynka? ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- sigalla juz wiem, Twój mały niecałe 2 tyg młodszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ja po cichu marzę o dziewczynce... ale z chłopca też bardzo się ucieszę
![]() Też mam pełno rzeczy po synku. Och... chciałabym już być w ciąży, i boję się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Agatkia moge sie w 100% podpisac pod Twoim postem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
mi się synuś marzy ale dziewczynkę też mogę mieć bo są super
![]() ja o imieniu jeszcze nie myślałam, poczekam na 2 kreski ![]() Jakie macie wybrane imiona? Kiedy będziecie robić test? Ja najchętniej już bym zrobiła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja na test jeszcze długo poczekam, prawie miesiąc... Miły wieczorek zaplanowany na 25 listopada dopiero (tzn wcześniej też, ale ten hipotetycznie- owocny- dopiero 25tego). Test ... dopiero 9 lub 10 grudnia
![]() ![]() Ja planuję osobne pokoje dla dzieci, bez względu na płeć. Nie myślałam, jeszcze nad imionami. Po tym, jak przez 5 miechów mówiliśmy z mężem HANIU do brzucha, mam lekki opór przed fantazjowaniem w tym temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja sobie obiecałam, że test zrobię tylko wtedy, jeśli @ będzie mi się spóźniać co najmniej 4-5 dni. Za dużo razy już patrzyłam na jedną kreskę na teście... Cytat:
Nasz maluch przed poczęciem już dostał imię, od razu czułam, że wyszedł chłop, usg to była dla mnie jedynie formalność ![]() ![]() Fajnie mieć dla maluchów osobne pokoje, u nas niestety aż tak dobrze nie ma, może kiedyś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Misiula nie wiem czy pisałaś, jesli tak to przepraszam (juz mi się myli co kto napisał, a ledwo co się wątek zaczął
![]() Sliczne imię wybraliscie dla potencjalnej córy. Mi tez się marzy dziewczynka, ale to chyba tak jest , ze drugie sie by wolało odmiennej płci. Ale tak sobie mysle , że drugi chłopak będzie fajniejszy w relacji dla synka. Juz powiedziałam męzowi, że jak zrobi chłopaka to ok, ale o córę bedziemy się musieli postarac za 3 razem ![]() Misiula powodzenia z testem po 4 dniach po spodziewanym okresie ![]() ![]() Agatkia jak to Haniu??? a dziewczyny mam do was takie pytanie: jak wspominacie swój 1 poród? bo ja bardzo słabo i to mnie tez przeraza w 2 ciazy a raczej jej zakonczeniu Edytowane przez sigalla Czas edycji: 2013-11-11 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała kieeedyś trzecie dziecko, ale pewnie nie będzie nam dane, bo teraz mało kogo niestety stać na trójkę dzieci. Podziwiam moich rodziców, mam 2 siostry, mama nie pracowała, tata kokosów nie zarabiał, a ogarniali. Teraz to niemal niewykonalne. Hihi no widzisz, w tym cyklu, w którym zaszłam w ciążę to wytrzymałam z testem ![]() ![]() Ja się baardzo boję porodu... Strasznie go wspominam do tej pory, miałam kleszcze, w sumie prawie pół roku dochodziłam do siebie! Wolę o tym nie myśleć ![]() Mały nam schował korkociąg, nie mogłam winka otworzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
kobieta za ladą
|
ja po młodej mam tylko wanienkę
![]() ![]() imiona--- albo Artur albo Monika i to jest opcja na 99,99% w 1 ciązy mial być Michał wyszła Julia ![]() ja miałam cc nienajgorzej to przeżyłam i nawet na naturalny sie nie piszę,tak samo jak na naturalne karmienie od razu modyfikowane ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ja jak zobaczyłam dwie kreski na teście, to najpierw pomyślałam, że będę miała córkę, a potem z niedowierzania zrobiłam jeszcze 7 testów ciążowych
![]() Nawkręcał mi, dziad borowy, że to będzie córka, i że będzie do mnie podobna, a w efekcie mamy Wojtusia ![]() Mój poród był teoretycznie łatwy i szybki. Ale bół i tak przerósł moje wyobrażenia i długo dochodziłam do siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.