|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() dużo nauuuki :/ zero przyjemności :(
.
Edytowane przez serpentynka14 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dużo nauuuki :/ zero przyjemności :(
to zależy od szkoły.. moja ma wysoki poziom.. i też muszę się dużo uczyć.. jednakże czesto zdaję sie na tzw. farta i kobieca intuicje wiec uczę sie mniej niż inni odemnie z klasy
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez serpentynka14 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tak to już jest w liceum
![]() ![]() ![]() Na początku roku strasznie sobię nie radziłam bo nie oswoiłam się z sytuacją tymbardziej po wakacjach, ale teraz już jest lepiej ![]() ![]() ![]() Nastaw się na naukę, z tych przedmiotów z których chcesz zdać maturę, bo przecież nie ze wszystkich musisz mieć 4 na koniec. Nie przejmuj się przedmiotami, które nie są Ci do niczego potrzebne ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no u mnie było kiepsko, a jak będzie u Ciebie to się okaże
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Rzeczywiście w liceum ja też nie miałam na nic czasu więc Cię rozumiem, tylko nauka ciągłe klasówki i tak na okrągło.
Teraz studiuję dziennie administrację i czasu starcza mi na wszystko - studia to najlepszy okres w życiu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja w pierwszej klasie tez tak miała, ze szkoły przychodziłam i uczyłam się godzinami. Tylko, że ja miałam taka ambicje, nie mogłam znieśc mysli, że miałabym same dwóje,no i ryłam w ksiązkach. W 2 klasie zapisałam sie wiecej zajęc pozalekcyjnych i rzecza naturalną nie miałam czasu na duzo nauki, moje oceny z dobrych i bardzodobrych spadły na średnie, a i ambicja na lepsze oceny odeszła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
uuuu ja tez tak mam.mam bardzooooooo wymagajaca klase...
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Moje LO wg rankingu bylo dobrą szkołą. Ja bezproblemu dostawałam się z klasy do klasy i to nie na 2 i 3 na swiadectwie tylko 3 i 4 raczej
![]() ![]() Trzeba kombinowac- a teraz na studiach to już w ogóle.. od sesji do sesji wakacje, tylko kombinowanie no i szczęście ![]() Moim skromnym zdaniem szkoda poświęcać najlepszy okres życia (szeroko pojętą młodość) książkom... Choć każdy robi jak uważa. Mam koleżanke która całe gimnazjum i liceum właściwie nigdzie nie wychodziła, nie miała prawie wcale znajomych - ciągle siedziała nad książkami, wierząc że pracuje dla swojej przyszłości. Teraz nie dostała się na wymarzone studia (mimo że była najlepsza w swojej klasie w jednym z najlepszych liceów we Wrocławiu - chodziłyśmy do różnych), mature napisała bardzo dobrze ale jak widać niewystarczająco... teraz żałuje tego w pewnym sensie zmarnowanego czasu nad książkami, mówi że gdyby mogła cofnąć czas nie przejmowałaby się tak bardzo szkołą. Ona teraz w wieku 21 lat odkrywa to co ja w wieku 17 ... imprezy, weekendowe czy wakacyjne wyjazdy ze znajomymi itd Dotychczas była dla niej tylko szkoła, rodzice, szkoła, rodzice i tak w kółko. Fakt że jesteśmy zupełnie różnymi typami ludzi, i to chyba ewenement że się dogadujemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
u mnie podobnie ..
wstaje : 6:00 autobus : 7:24 do szkoły na : 8:00 szkoła do : 15:55 w domu o : 17:00 nauka do : 20:00 przerwa : ?? i zaraz musze wstać żeby znowu rano wstać ![]() naszczęscie czasami sobie to olewam dla marnej jedyneczki żeby zbaczyć się z TZem , pójść na zakuoy z siostrą , spotkać sie na dyskotece z koleżankami ![]() czasami warto odmówić.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem w LO to już trzeba wybrać to na czym nam zależy. Bo bez sensu uczyć się chemii kiedy chce się iść na historię i odwrotnie. Wtedy uczymy się tego, czego lubimy a reszta to tak trochę, że nie mieć pałek. U mnie ten sposób się sprawdza, mam czas na przyjemności a oceny wcale nie są złe, chociaż dla mnie nie są tak ważne..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
ja mam dokładnie to samo , nawet w weekendy wstaje około 7 rano i do pożnej nocy się uczę non stop , gdzie tam mowa o imprezach jakiś
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Kolmanka: no co Ty ?? to chyba tylko na medycynie tak jest
![]() zazwyczaj na studiach jest malo nauki , czasami jakies kolokwium sie zdarzy no i sesja. a tak to luzik. ostatnio nawet narzekalam na nadmiar wolnego czasu , wiec chyba tak zle nie jest ![]() ale jak pisalam to pewnie zalezy od kierunku generalnie nigdy duzo sie nie uczylam (tzn uczylam sie duzo, tylko tego co mnie interesowalo biologia, chemia reszte kompletnie olewalam) a oceny jako takie były. moim zdaniem nie warto tracic mlodosci na nauke... naprawde. prawde mowiac wiele wam to nie da ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo ze do sesji jeszcze daleko, ja juz tone w ksiazkach - nie chce widziec sesji! zaraz po zajeciac zaczynam zakuwac no i az do wieczora, weekendy to samo ;/ jestem na admnistracji i nie sadzilam naprawde ze az tyle bedzie nauki..no ale opłaca sie uczyc, bo mam stypendium naukowe- zawsze to jakas dodadkowa motywacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem wlasnie w drugiej klasie lo.
w pierwszej klasie bylo ciezko, ale zmuszalam sie do nauki bo to nowa szkola i mialam punkty (zasmiast ocen, moze ktos wie o co chodzi ![]() a teraz druga klasa no i zostaly mi wprowadzone teraz oceny. oceny, ktore mam sa trocge gorsze niz w pierszej klasie, ale ucze sie juz tego czego w sumie potrzebuje do matury no i zaczynaja sie powoli 18 a wiec czyste szalenstwo. a w trzeciej klasie zaczniemy sie dopiero naprawde uczyc do matury. szkoda tracic mlodosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
To mnie dziewczyny zdziwilyscie z tymi studiami...
Chyba faktycznie sporo zalezy od kierunku choc moj dla mnie taki latwiutki nie jest - kobiety na "technicznych" kierunkach.. Co prawda stypendium nie mam ![]() ![]() I pierwszy minął mi super, stresik w sesji, kilka podejść do niektórych egzaminów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wstaję- 5:20, o 6:20 wychodzę na autobus, o 7:00 jestem na przystanku o 7:40 w szkole, lekcje do 15:15, o 15:55 autobus, 16:40 w domu, 17:15 jem obiad, i do nauki, ucze sie najwyzej do 20:00, wiecej nie dam rady, bo padam z wymęczenia, ale ucze się też czekając na autobus na przystanku, lub w autobusie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jestem w 3 klasie LO
w 1 i w 2 klasie uczyłam sie max godzinke dziennie, a średnia miałam około 4,5 zreszta nie miałam zbyt duzo czasu na naukę, bo bardzo dużo czasu spędzałam na hali, bo trenuję siatkówkę 3 klasa wygląda tak, że do szkoły sie nie uczę praktycznie wogóle tylko na korki, około 2 godzin dziennie dodam, że moja szkoła to jedno z najlepszych liceów w moim mieście |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
nie zawsze ilosc godzin spedzanych nad nauka jest proporcjonalna do odpowiednich ocen.
niektorzy musza siedziec dlugie godziny, aby zrozumiec to samo co inni zrozumieli w pol godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Rozumiem Cie tez jestem w pierwszej klasie LO i na poczatku bylam bardzo zaskoczona iloscia nauki bo w gimie zawsze mialam dobre oceny a zadko sie uczylam no a teraz niestety musze...moje liceum ma opinie najlepszego wiec nauczyciele nas ostro trenuja aby nieprzyniesc wstydu szkole...ale juz sie przyzwyczailam chodz na poczatku roku plakalam ze chce do gima,balam sie ze sobie nieporadze juz sie przyzwyczailam i jest ok!! A co do ilosci czasu to wszystko zalezy od organizacji i jakosci uczenia
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zgodzę się z tym co piszecie, ale np u mnie w szkole jest tak, że z dnia na dzień trzeba nauczyć się sporej ilości materiału, więc to już nawet nie zależy czy szybko wchodzi czy nie, bo nawet jak szybko wchodzi trzeba posiedzieć nad tym z 3h - 4h :|
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez serpentynka14 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Byłam w "renomowanym" liceum, w którym robili nam pranie mózgu jaka to tradycja szkoły jest ważna, jaki obowiązek na nas spoczywa i jakie wyróżnienie bycia w niej. Nauczycielom wydawało się, że są bogami bo uczą w szkole, do której idą najlepsi no więc nie uczyli tylko wymagali i cała robota spadała na nas, czyli prace domowe, prace domowe i jeszcze raz prace domowe. Dodam jeszcze, że profil bio-chem z rozszerzoną fizą, ale wszystkie przedmioty były też baaardzo ważne. Siedziałam nad książkami cały czas kiedy nie byłam zmęczona a oczywiście najgorzej w 3 klasie kiedy były normalne lekcje a do tego prezentacja, korepetycje iw ogóle zamieszanie. Myślę, że nie warto było się tak poświęcać i ulegać tej całej presji. Dobrze jest uczyć się tylko tego co potrzebne, troche sobie olewać, chodzić na imprezy, spotykać się z ludźmi, nie stresować się aż tak, rozwijać zainteresowania bo to wszystko jest tak samo ważne jak nauka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
W moim przypadku może się nawet okazać, że tak zaj...ste wyniki z matury nie były mi wcale potrzebne, żeby robić to co chcę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez serpentynka14 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
uczcie się kochane tego co potrzebne wam do matury
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ja w liceum w ogóle się nie uczyłam, poświęcałam na naukę może z 2-3 godziny tygodniowo średnio i nie miało dla mnie znaczenia, że miałam same tróje, bo maturę zdałam bardzo dobrze. no i coś z resztek dzieciństwa miałam też dzięki temu
![]() nie zamykajcie się w domu z książkami, wrzućcie czasem na luz i pozwólcie sobie na kilka jedynek w dzienniku, bo liceum to najpiękniejsze i najbardziej beztroskie lata młodości! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.