|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
za duże buty
Witam!
Nie jestem pewna, czy to forum jest odpowiednie na takie pytanie, ale zaryzykuję. Otóż, kupiłam jakiś czas temu kozaki, które okazały się za duże. Gdy je przymierzałam wydawały się oczywiście dobre, ale teraz muszę wkładać dwie grube skarpety żeby dało się w nich chodzić. Wiem, że można by włożyć wkładki (ale w tym wypadku trzeba by ich włożyć sporo), ale nie chce tego robić. Buty nie są ze skóry, a chodziłam w nich kilka razy, więc nie rozbiły się. Pytanie brzmi - czy szewc może zmniejszyć buty? Nie wiem, uciąć je trochę z przodu, wymienić podeszwę na mniejszą? Najchętniej właśnie tak bym je potraktowała, ale pojęcia nie mam czy to w ogóle wykonalne. Nie mogę ich już oddać, a sprzedawać też nie chcę bo bardzo mi się podobają. Jeśli wiecie coś na ten temat - proszę o pomoc ;] buty wyglądają podobnie jak te: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1230547663 tylko, ze mają odrobinę dłuższe i nieco mniej okrągłe noski (niestety nie znalazłam w sieci dokladnego zdjęcia) Pozdrawiam - Conn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: za duże buty
Pewnie koszt zmniejszenia butów w ten sposób co Ty mowisz bylby w granicach zakupu nowej pary
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Uciąc buty ? niby jak ?przeciez to zaburzy cala podeszwe bo opacie dla stopy sie zmieni .
bez wkladek -nie rozumiem dlaczego ich nie chcesz-ew. zapietek sie nie obejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
mam podobne pytanie:
na wiosnę kupiłam buty (nie wiem jak je określić,) skórzane baleriny z odkrytymi palcami i wycięte po bokach. Rozmiar był ok, dobrze leżały, aż po jakimś czasie nagle zrobiły sie za luźne :O ponieważ sa takie odkryte, nie wiem czy wkładka nie będzie wystawać ![]() Jakieś inne sposoby na "zmniejszenie" butów?
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kobietki a ile te boskie buciki kosztują??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
cóż, pójdę po prostu do szewca i zapytam co da się zrobić. Jak nie - zawsze pozostaje allegro ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
nie, szewc na pewno Ci nie pomoże. co to za problem wypchac czubki watą i wkładkami..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Lepiej wypchać. Jak utniesz to stracą fason
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja nie kupiłam, ale znalazłam buty mamy
rzepiekne niektóre szpileczki w super stanie, w kótrych moja mamusia juz nie smiga ale ja mam rozmiar 38 a mamusia 40 buty sa przecudne ale nic chyba z nimi nie zrobie:/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.