|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Cwiczenia na mase
Chcialabym ujedrnic swoje cialko, ale nie chciala bym schudnac a nawet nabrac troche masy. Czytalam, ze do tego potrzebny jest trening siłowy. Chcialabym szczegolnie ujedrnic pupe i uda, a tak wszedzie chciala bym troche wiecej ciala. Prosila bym o konkretne cwiczenia z powtorzeniami w miare mozliwe do wykonania w domu. Sztange i ciezarki mam
Byla bym bardzo wdzieczna gdyby ktoras mi pomogla.
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cwiczenia na mase
podstawa budowania masy oprócz treningu jest dieta z dodatnim bilansem
trening powinien składać sie z wielowarstwowych ćwiczeń na duże grupy mięśniowe z dużym obciążeniem możesz ćwiczyć np. w układzie 10x3 pomiędzy seriami przerwy 3 minuty
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, tak się mówi, a ja nie rozumiem jednej rzeczy: jeśli zrobię 10 serii po 3 powt. i 3 minuty przerw między seriami, to to jedno ćwiczenie zajmie mi 30 minut. I gdzie ja zmieszczę resztę treningu??
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
robisz 3 serie po 10 powtorzen
ps 3 minuty to za duzo na przerwe do 1.5 na poczatku i zmniejszasz do 1 minuty
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Midi robisz 4-5 ćwiczeń 3 powtórzenia x10 serii pzrerwy moze być krótsza ale minimu 1,5 - 2 minuty
Izmonek na masie to pzrerwa ma być długa na redukcji pzrerwa wynosi 1 minutę lub jej wogóle nie ma trening masowy z krótkimi przerwami to nie trening masowy ewentualnie można gdzieś wpleść superserię oczywiście można zastosować inne warianty 5x5 3x8 itp zalezy od treningu
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie strasznie długo to wychodzi. Ja robiłam porządną masę 3 razy, za każdym razem po pierwszych 2-3 trenigach rozbijałam jednak na dzielony i ćwiczyłam co drugi dzień, bo przy próbach tak, jak piszesz, wychodziło mi ponad godzinę.
Następny czeka mnie w kwietniu, na razie pora redukcji i regenerowania obolałego po jodze cielska |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
mi to zajmuje 30-40 minut
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
ok. Dzieki
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
ale jakie cwiczenia sa na mase?czy moge ćwiczyc to samo co do tej pory np.na ramiona z hantlami zmniejszajac tylko przerwe do tej jaka podalyscie?
Czy jakies odzywki sa przydatne? |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
maupka Chicca trening powinien składać sie z wielowarstwowych ćwiczeń na duże grupy mięśniowe jeżeli z takich wiczeń składa sie Twój trening to po prostu zmniejsz ilość powtórzeń żwiększ ciężąr i wydłuż przerwy
tak carbo i whey, ale nie koniecznie ach i nie da się zrobić masy z 2 kilowa sztangielką blue_eyes jak wygląd w tej chwili Twój trening?
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcem zaczac cos robic bo przez ta zime sie zaniedbalam Kiedys sobie cwiczylam, ale to nie byly regularne cwiczenia.
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Pingwin2
![]() ja mam bardzo chude rece i ramiona i cwicze zeby to zmienic w,wiem ze taka sztangielka 2 kg to nic przeszlam na 4 ale potrafie zrobic tylko pare powtorzen Mozna znalezc gdzies taki przykladowy trening ![]() Jestescie moja kopalnia wiedzy |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
na forum jest wątek Inch i tam są treningi
najważniejsza jest progresja zaczynasz od 2 i w mairę możliwości zwiększasz powodzenia
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo,juz dawno polubilam sie z watkiem Inchchcialam zapytac w takim razie od ilu kg zaczac z tymi hantelkami aby to mialo jakis sens,rozumiem ze zwiekszam obciazenie potem w miare mozliwosci ... o i jeszcze jedno-czy cwiczenia na atlasie tez sa wskazane?
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-02-24 o 17:10 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie jeśli chodzi o redukcję ( nie chcę zakładać nowego wątku, a jedynie upewnić się, czy mój sposób myślenia jest dobry).Czy trening siłowy którego celem jest redukcja powinien składać się z ćwiczeń na duże partie mięśni, wykonywanych seriami ( np 3 serie po 10 powtórzeń), z zastosowaniem krótkich ( 1 min?) przerw między seriami, z maksymalnym?? obciążeniem??
O bilansie ujemnym pamiętam.
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przeważnie robiłam 6 serii x 4 powtórzenia, przerwy ok. 1,5 minut właśnie. Ale jakoś się nie czuję na siłach na razie... Ciężka ta zima
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
To ja zaatakuje ponownie
Mam do dyspozycji silownie 7 dni i chodze na TBC 3 razy w tygodniu,zastanawiam sie czy lepiej chodzic na godzinke do silowni przed aerobikiem czy lepiej na zmiane w pozostale dni?Nie chcialabym zeby to wszystko bylo pozbawione sensu wiec prosze o rade ekspertow ![]() czy moze silownia po aerobiku? |
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Dobra jak juz tutaj dyskutujemy to chcialabym zapytac czy basen jak dla mnie bylby wskazany. Tak zeby nie schudnac?
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Oleńka na redukcję polecam: superserie 2 ćwiczenia w serii na początek po 20 powtórzeń
3 takie grupy oczywiscie ćwiczysz duze grupy mięśniowe np. przysiad pompki wchodzenie na ławeczkę wyciskanie żołnierskie itp. albo ATC czyli obwodowy blue oczywiscie musisz po prostu więcej zjeść
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
A ja nadal nie wiem jak polaczyc trening
![]() Mam 25 lat i waze 45 kg przy wzroscie 161,nie zamierzam sie odchudzac chcialabym nabrac masy zwlaszcza w ramionach rekach gdyz mam bardzo szczuple.Przegladam to forum i duzo rzeczy juz znalazlam fajne treningi i dieta. Od 3 miesiecy chodze na TBC w poniedzialki ,srody i piatki .Prowadze aktywny tryb zycia w pogooni za malym babelkiem Chcialam zapytac kiedy (bo jak to juz sie dowiedzialam za co ogromnie dziekuje) powinnam wykonywac cwiczenia na mase?Czy w te same dni co aerobik?Widze ze wiekszosc dziewczyn z klubu idzie na silownie po zajeciach jednak zastanawiam sie czy taka kolejnosc jest prawidlowa? Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-02-24 o 17:14 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
Pingwin2, proszę poradz cos na łydki... Kiedyś jak byłam malutka wsadzono mnie na długo w gips i mi zanikły mięśnie i mam teraz takie chudziutkie patyczki. Moja mama ma bardzo ładne, a słyszałam że to w dużej mierze zależy od tego co dostaniemy w genach. Da się moje jakoś zrobić, żeby były dużo większe??
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: odpowiedni trening..
odpowiem sama sobie...troche czasu mi to zajelo- nie powiem ze nie - ale przegladnelam forum porzadnie i znalazlam wszystkie odpowiedzi na nurtujace mnie pytania.W sumie to sie nie dziwie ze nikomu nie chce sie odpisywac skoro wszystko mozna znalezc a nie na tacy podanepozdrawiam i biore sie za ćwiczenia |
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
po co zakładasz nowy wątek??????
łączę kocurasek: wspięcia na palce z dużym obciążenie i malo powtórzeń sprinty na skakance wykonywane na palcach
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2008-02-19 o 08:49 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, bardzo dobre treningi na masę oraz na redukcję znajdziecie na (Ping, mogę podać linka?)
www.super-sylwetka.pl. Na forum tej strony w dziale Trenuj z Super-Sylwetką! |
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
A ja chciałam tak z ciekawości się dowiedzieć: jakie efekty dają cwiczenia ( np na ręce i ramiona) z nieduzym obciążeniem - np 2-3 kg wykonywane z dużą liczbą powtórzeń??
Od tak, z ciekawości
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
z takim pytaniem to do wróżki Bereniki
![]() niestety nie da sie odpowiedzieć na zadane w ten sposób pytanie jakie cwiczenia ile powtórzeń ile treningóqw w tygodniu jaki stopień zaawansowania jaki był kiedyś trening jaka dieta masa ciała itp bez tych i wielu innych pytań nie można udzielić odpowiedzi
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
Pingwin rozśmieszyłas mnie. Myślałam, że jest jakaś ogólna zasada, no ale widocznie nie.Czy maślankę moge potraktowac jako białko w posiłku?
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za mało białka i za dużo tluszczu
kurczak ryba ewentualnie białka z jajek to nie jest matematyka to jest żywy organizm i kazy inaczej reaguje niestety nie ma prostych i jednoznacznych odpowiedzi z zakresu fitness i dietetyki
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Hmm czyli mam rozumiec, ze pod nazwa posiłek bialkowy kryje się kurczak /ryba/białko jajka.
Czy lepiej pić maślankę, czy jogurt naturalny ? ( Porównywałam składy i doszłam do wniosku, że maślanka ma jednak mniejszą zawartość tłuszczu i węglowodanów niż jogurt). Ile ml takiej maślanki mogę wypić dziennie? A propos treningu: Ćwiczę A6W i trening siłowy ( 3 razy w tygodniu) i w związku z tym mam pytanie: czy warto w tej sytuacji ćwiczyć A6W codziennie, czy całkowicie zaprzestać, czy może warto ćwiczyć brzuch w dni nietreningowe? Napisze może więcej coś o sobie: Mam 21 lat, 170 cm wzrostu, ważę 62-63 kg. Generalnie mam dobrą kondycję, zawsze lubiłam aktywność fizyczną, jednak z treningiem siłowym mam do czynienia dopiero od 2 tygodni. Co do diety: staram się zwracać uwagę na posiłki przedtreningowe i potreningowe, nie jem słodyczy, unikam pustych kalorii, pamietam o białku i zdrowych weglowodanach, jednym słowem przyzwyczajam swoj organizm do zdrowego sposobu odzywiania. Chodzę na saunę raz w tygodniu i mam dużo niespożytkowanej energii Zależy mi na redukcji i dobrym samopoczuciu.
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Byla bym bardzo wdzieczna gdyby ktoras mi pomogla.

Chcem zaczac cos robic bo przez ta zime sie zaniedbalam

i mam teraz takie chudziutkie patyczki. Moja mama ma bardzo ładne, a słyszałam że to w dużej mierze zależy od tego co dostaniemy w genach. Da się moje jakoś zrobić, żeby były dużo większe??