|
Notka |
|
Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 64
|
cera mieszana wra¿liwa
Mam cerê mieszan± (mocno przet³uszczaj±c± siê w strefie T i normaln± na policzkach) a do tego wra¿liw± (³atwo ulega podra¿nieniom) i nie potrafiê dobraæ do niej odpowiednich kosmetyków. Przyznajê, ¿e ostatnio trochê namiesza³am u¿ywaj±æ kosmetyków ró¿nych firm, a to pogorszy³o stan mojej skóry.
Teraz chcia³abym zacz±æ trzymaæ siê jednej firmy, tylko nie bardzo wiem której (: Szuka³am trochê w drogeriach i aptekach ale niewiele znalaz³am. Z góry dziêkujê za porady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: cera mieszana wra¿liwa
Hej!
Ja mam ten sam problem i trochê mi zaje³o dobranie odpowiedniej serii i wybra³am 'Czyst± skórê' Garniera.Dosyæ dobre i nie uczulaj±ce s± kosmetyki Eris. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: cera mieszana wra¿liwa - iwostin?!
Poszpera³am trochê w KW i tak sobie my¶lê, ¿e mo¿e IWOSTIN. Jeszcze nie wiem. Mo¿e która¶ z Wiza¿anek u¿ywa³a tej serii? Czy to bedzie ok dla mieszañca-wra¿liwca? (:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mo¿e jednak która¶ z Was?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Hej, nie u¿ywa³am tego, ale mam podobn± cerê i dobrze tolerujê Pure Zone Loreala. Za to ta sama seria u Garniera podra¿nia mi skórê
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 68
|
Dot.: cera mieszana wra¿liwa
Hej, te¿ mam ten sam problem. Moja cera jest mieszana i sk³onna do podra¿nieñ, próbowa³am ju¿ wielu kremów, z AA, Avonu, Nivea, under20... Nic nie pomaga, jak zaczynam j± nawil¿aæ na twarzy wyskakuj± mi krosty i ¶wieci siê jeszcze bardziej, z kolei kremy matuj±ce zaraz j± strasznie przesuszaj± i te¿ powoduj± wysyp. Ci±gle boli mnie skóra ;/ Zastanawia³am siê nad kremem z Perfecty matuj±cym dotleniaj±cym albo z Lirene matuj±cym (fioletowa seria), ale nie wiem czy jest sens wydawaæ kolejne pieni±dze na kolejne kremy, które bêd± sta³y, bo moja skóra ich nie toleruje. Dermatolog poleci³ mi ma¶æ witaminow±, ale nie posmarujê siê ni± na dzieñ (osoby, które wcze¶niej mia³y z ni± styczno¶æ wiedz± jak wygl±da na twarzy). Czy jest kto¶, kto mo¿e mi co¶ poleciæ?;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.