|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czy macie może pomysł...?
Witam!
Zwracam sie do Was z prośbą o pomoc.. Moja dobra znajoma znalazła niedawno czterolistna koniczynę i pytała w jaki sposób mozna zrobic z niej wisior. Szukałam ale niestety nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić i z czego?? Może macie jakieś pomysły lub znacie miejsce gdzie mozna to zrobić? Z góry dziekuję za pomoc.
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy macie może pomysł...?
Hmm.. Zatopić w żywicy epoksydowej lub opakać artclayem [czyli pokryć srebrem] lub wsadzić w szkiełka. Inne pomysły nie przychodzą mi do głowy. Gdzie można żywicę kupić - nie wiem. Szkło osadzić w cynowych ramkach, a artclay jest do kupienia w sklepach internetowych, jednak ta ostatnia metoda jest chyba najdroższa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio znalazłam dwie za jednym zamachem - i też się zastanawiałam jak zrobić, żeby były trwałe
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
między szkiełka i ob...lutować?
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
nie, bo jak oblutujesz, to ją przypieczesz..
..ja zalałabym emalią epoksydową albo po prostu zatopiła w żywicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Chodzi mi o suszoną. Nie wiem co się dokładnie robi żeby wyszło tak
http://wylegarnia.com/sklep/ekspozycja.php?id=2981
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hej,
a gdzie można dostać tak cienkie szkło? u szklarza chyba tylko od 2 mm, z zakupem cyny chyba sobie poradze, ale nie wiem co to jest taśma miedziana i topnik ![]() z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Znalazłam na jednej stronie (mozna kupić, bardzo drogie) liscie i kwiaty pokryte żywicą epoksydową. Są to nie suszone naturalne i myslę ze samemu mozna je zrobic tylko musisz poszukac np. w google albo na AltaVista jak to się robi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Położyć na ładnym papierze( czerpany itp.)wyciętym w kształt jaki chcemy( koło,owal?).Dać do zalaminowania. Wyciąć kształt plus 4-5 mm. na tym fragmencie dookoła już bez papieru porobić co pare mm dziurki, przez nie przewlec drucik( cienki ok 0.4 mm albo srebrzankę albo miedziany) robiąc taki obrębek jak sie czasem materiał obrębia(kurcze nie wiem jak to inaczej opisać..)u góry z drucika spleść oczko do przewleczenia wstążki, rzemyka itp .Ja tak to widzę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.