Zaczerwienienia - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2001-11-23, 18:56   #1
guest
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 954

tlusta cera,czerwona twarz,klimatyzacja-ratunku!

mam 28 lat. ma cere mieszana i jednoczesnie wrazliwa. pracuje w klimatyzowanym, pelnym komputerow, suchym pomieszczeniu, przez co mam ciagle czerwona twarz. boje sie, ze to sie przerodzi w tradzik rozowaty...

gubie sie w swiecie kosmetykow pielegnacyjnych. juz nie dla mnie kremy dla nastolatek, a jeszcze nie te po 30-tce. to czego mam uzywac???dodam jeszcze, ze przez to, ze mam tlusta cere, ma ogromna awersje do kremow, bo czuje ich tlustosc, moja buzia sie swieci po nich jeszcze bardziej. obecnie uzywam kremu tylko na noc i to nieregularnie...
guest jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2001-11-25, 00:18   #2
Beata
Przyjació³ka Wiza¿u

Wiadomo¶ci: 2 113
Re: tlusta cera,czerwona twarz,klimatyzacja-ratunku!

Postaraj siê aby powietrze w Twoim otoczeniu by³o dobrze nawil¿ane. Klimatyzacja i komputery rzeczywi¶cie mog± szkodziæ skórze , szczególnie gdy spêdzasz du¿o czasu w takim otoczeniu. Staraj siê czêsto spryskiwaæ twarz wod± w aerozolu lub tonikiem ( mo¿na kupiæ malutki atomizer). Polecam do takiego od¶wie¿ania cery wodê termaln± np. Vichy lub Avene. ¦wietny jest te¿ tonik Antystres z firmy A.T.W.Kosmetyki powinna¶ dobieraæ rozwa¿nie , szukaj takich przeznaczonych dla cery wra¿liwej i t³ustej. Prawie ka¿da firma kosmetyczna ma w swojej ofercie kosmetyki przeznaczone dla osób po 25 roku ¿ycia.Przeczytaj Kosmetyczne ABC czê¶æ poradnika po¶wiêcon± cerze t³ustej.Wkrótce bêdzie te¿ czê¶æ opisuj±ca cerê wra¿liw±. To te¿ przeczytaj.

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masa¿,makija¿ ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2001-11-25, 15:55   #3
guest
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 954

a czy moglaby pani napisac jakie powinien byc stopien nawilzenia w pomieszczeniu? u mnie w domu jest 34%, a pracy ponizej 20 %.
jak czesto nalezy spryskiwac woda twarz i czy mozna to robic na makijaz?
jesli chodzi o kosmetyki, to problem z doborem mam dlatego, ze sa albo tylko do tlustej, albo tylko do wrazliwej....nie znalazlam jeszcze do tlustej i wrazliwej jednoczesnie...
guest jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2001-11-27, 22:09   #4
Beata
Przyjació³ka Wiza¿u

Wiadomo¶ci: 2 113

Uwa¿am,¿e koniecznie musisz zacz±æ nawil¿aæ powietrze w pomieszczeniach , w których przebywasz! Jest zdecydowanie za sucho! Twarz mo¿esz spryskiwaæ tak czêsto jak masz na to ochotê , ale pamiêtaj aby woda nie pozostawa³a na skórze d³u¿ej ni¿ 2-3 min. Je¶li bêdziesz u¿ywa³a wody w aerozolu i spryskiwa³a twarz z wiêkszej odleg³o¶ci to taka mgie³ka nie powinna zaszkodziæ makija¿owi. Zale¿y to jednak tak¿e od jako¶ci kosmetyków, których u¿ywasz.

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masa¿,makija¿ ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-24, 21:54   #5
Marcian
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 24
Exclamation Sucha czerwona skóra twarzy.

Witam
Marcin, 21 lat. Od ok 3 lat mam problem ze skóra twarzy. Problem polegana tym i¿ ³uszczy mi sie ona nad gorn± warg±, p³atki nosa, z p³atków nosa zachodzi na przód policzków, miêdzy brwiami (czyli czo³o, wokó³ brwi) i na skroniach. Ci±gnie siê to ju¿ od ok 3 lat. Skóra zachowuje siê w ten sposób, ¿e robi± sie jakby czerwone plamy, skóra zaczyna mnie swêdzieæ, szczypaæ, piec, ogólnie czuje dyskomfort i mam wtedy ochote poprostu wzi±¶æ pumeks i siê porz±dnie podrapaæ (ale wtedy bym ju¿ ca³kiem jak potwór wygl±da³). PO tym jak skóra zrobi mi siê czerwona zaczyna siê na niej tworzyæ nowy naskórek. Np wieczorem siê ogole,umyje twarz i mam mocno podra¿nion±, k³adê siê spaæ rano wstaje, niby mam skóre obga¶niêt± ale jest ona "tylko" obga¶nieta i wystarczy poranna toaleta i wszystko wraca. Na dodatek, naskórek który zacz±³ siê regenerowaæ zaczyna pêkaæ i schodz± mi p³aty skóry (dos³ownie ³upie¿ na twarzy), kiedy zejdzie mi naskórek znowu czuje dyskomfort i tak w kó³ko od ok 3 lat. Pocz±tkowo my¶la³em, ¿e to od golenia, ale przecie¿ nie golê skroni i brwi... a tam taki sam problem, my³em ju¿ twarz wod± mineralna, przegotowan±, tonikiem nic nie dawa³o. By³em ju¿ 5 razy u dermatologa, nigdy lekarz nie wspomina³ nic o tr±dziku ró¿owatym ani innych zapaleniach (pozatym widzia³êm zdjecia tr±dziku ró¿owatego,atopowego zapalenia skóry i nijak nie pasuj± do mojego problemu). Dodam te¿, ¿e twarz zaczyna mnie piec i dokuczaæ przy wysi³ku, np. jak zaczynam siê pociæ czuje zaraz gryzienie i swêdzenie. Stosowa³em ju¿:ma¶æ ichtiolow±, metronidazol, clotrimazolum, cutivate (ma¶æ sterydowastosowa³em 5 dni pomog³o na tydzieñ), rozex, dicortineff, linomag,clobaza, witaminy bb, a, ³yka³em tran. Nic , zero poprawy. Jutro mamkolejna wizytê u lekarza.. pewnie znowu dostane jakie¶ szmery bajeryale poma³u tracê nadziejê. Dlatego wyszuka³êm to forum i mam nadzieje,¿e kto¶ ma jakie¶ sugestie lub chocia¿ wie od czego mo¿e byæ taki stan.

Pozdrawiam
Marcin
Marcian jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-24, 22:45   #6
zuni
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 993
GG do zuni Send a message via Skype™ to zuni
Dot.: Sucha czerwona skóra twarzy.

tesh tak mam ale tylko czasem czerwona plama na skorze ktora siê delikatnie ³uszczy i pod spodem jest zdrowa skóra ja robie wten sposób po wieczornej toalecie <mycie piank± antybaketeryjna> nak³adam bardzo t³usty krem najwilzaj±cy ja uzywam dermosanu w zyciu t³usciejszego kremu nie uzywa³am
smaruje tylko kiesjca aczerwienione albo suche po paru dniach cozdinnego smarwania zchodzi... i jak tylko sie jaki¶ zalazek pojawi tzreba smarowac wtedy schodzi szybciej...no i u mnie teraz tego nie ma wogole tylko okazyjnie
pozdrawiam i zycze powodzenia
zuni jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-24, 23:12   #7
kesii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 434

mia³am i mam podobny problrm, tyle ¿e u mnie w grê wchodz± szyja i miejsce nad ustami. Teraz jest lajcik ale jakies pó³tora roku temu tak mi sie zaostrzy³o ze szok. Sama sie zaczelam leczyc bo co sz³am do lekarza to okazywa³ sie coraz m±drzejszy ostatnia pani doktorka chyba znielubila mnie za to ze tak duzo wiem o wlasnej chorobie nie trac czasu i pieniedzy, idz do jakiejs kliniki dermatologicznej, niech zrobia ci kompleksowe badania. pytanie tylko skad jestes, bo kliniki znajduja sie tylko w wiekszych miastach. takie stany zapalne skory nie musza byc wynikiem choroby skory, ich przyczyna moze byc zle funkcjonowanie organizmu " w ¶rodku". slyszalam o dziewczynie ktora miala podobne obiawy do mnie i do ciebie i wyszlo jej ze ma grzybice pluc. ja swoja przypadlosc leczylam wszystkim, nawet antybiotykami. nigdy nie zdecydowalam sie na sterydy bo byloby to bezsensu. z mojego ostrego stanu wyleczylam sie, a wlasciwie to troche mi sie polepszylo po citrosepcie. niestety nie wyleczylam tego do konca teraz lecze sie lekami homeopatycznymi, pewien homeopata stwierzil ze moze to byc nadwrazliwosc jelita, a fachowo nazywa sie to chyba "zespol wrazliwego jelita". albo przepuszczalnego proponuje zainteresowac sie klinikami lub jakims holistycznym podejsciem do choroby np. homeopatia ale ostrzegam ze to dla wytrwalych ja swoja dolegliwosc narazie unieszkodliwiam tlusta mascia "diprobase". ogolnie wszystko co tluste to pomaga ale mam ambitny plan przejsc na kosmetyki naturalne wiec nie wiem czym ja zastapie, chyba sie smalcem bede smarowac
zycze powodzenia, napisz co wymysliles.
kesii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-24, 23:26   #8
olenkaaa_1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 210

szukaj lekarza-dermatologa,który bêdzie Ci odpowiada³
to moze byæ np ³uszczyca,oczywi¶cie niekoniecznie!wiêc siê nie denerwuj ja bym te¿ proponowa³a zrobiæ badania,sprawdziæ,czy w organizmie wszystko jest ok czasami skóra pokazuje,¿e w ¶rodku ¼le sie dzieje

olenkaaa_1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-25, 06:28   #9
Marcian
Przyczajenie

Jestem z Bia³egostoku, z tego co wiem u mnie w mie¶cie przyjmuje dr. Wroñski w jenej z klinik i ponoæ cz³owiek wie co robi. Zobacze co dzi¶ mi przepisze zwyk³y lekarz i potem napisze tutaj. Mo¿liwe, ¿e to mo¿e mieæ zwi±zek z jakim¶ stanem wewn±trz organizmu. W w wieku 14 lat przeszed³êm bezobjawowo ¿ó³taczke B (pradopodobnie w³adowali mi to w szpiatlu, w gabinecie dentystycznym w szkole itp) z tym, ¿e mam antygen ujemny czyli mia³em forme ¿ó³taczki t± ³±godn±, ale w jakim¶ stopniu napewno to sie odbi³o na w±trobie. Ale z drugiej strony rok temu mia³em robione wszystkie badania, g³ównie pod k±tem w±troby i wszystko ok, ale mo¿e chodzi o co¶ inneg. Dzisiaj po wizycie u lekarza dam znaæ co i jak i pewnie znowu jakies nowe ma¶ci.
Pozdrawiam

PS. a co do tych t³ustych kremów typu: clobaza, dermosan, linomga.. fakt skóra siê nie ³uszczy ale jak siê po smaruje to cz³owiek wygl±da jak ¶wiec±ca bombka. U mnie jak posmaruje t³ust± ma¶ci± to z kolei bardziej widaæ te wszystkie czerwone miejsca.
Stary 2006-09-25, 10:16   #10
olenkaaa_1
Raczkowanie

mojemu przyjacielowi trochê pomaga myd³o lecznicze imbirowo-paczulowe +krem Ziaja z wapniem biolipidowy

Stary 2006-09-25, 10:28   #11
Marcian
Przyczajenie

Wróci³em od lekarza. Pradopodobnie s± to zmiany na tle ³ojotokowym. Mam du¿e pory i du¿o dro¿d¿aków na twarzy.
Dosta³em lek od dro¿d¿aków "Flucanoral" braæ po jednej tabletce przez 7 dni
Zyrtec aby zobaczyæ czy co¶ dodatkow alergicznego mnie nie podra¿nia 7 dni 2x dziennie
Travocort 2x dziennie smarowaæ przez 5 dni (lek sterydowy)
Je¿eli objawy zacze³yby ustepowaæ to clotrimazolem doleczyæ.
Jakby to pomog³o to dodatkowo moge sobie kupiæ krem Octoprox (niby ma pomagaæ i nie dopuszczaæ do takich stanów) ale narazie mam zaczekaæ z jego kupnem poniewa¿ kosztuje ponad 30 z³ i ¿ebym nie wydawa³ niepotrzebnie pieni±¿ków. Za 2 tyg kolejna wizyta. Trzymajcie kciuki

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-25, 10:34   #12
Carrie:)
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 789

zawsze mozesz smarowac sie t± Clobas±/Nanobas±(dro¿sza) na noc.
mi to wygl±da troche na ³ojotokowe zapalenie skóry. Wiem, bo mam to samo.
Tzn. ta dolegliwo¶æ jest genetyczna, pojawia sie dopiero pod wp³ywem z³ej pielêgnacji, przesuszenia skóry, niekorzystnych warunków(u niektórych nawet jak w³oza g³owe w dym z grilla). Ale dla pewno¶ci odwied¼ DOBREGO dermatologa. u mnie uwa¿ali to zawsze za jak±¶ alergie czy uczulenie na wodê :/ a to sie dalej pojawia³o. dopiero moja terazniejsza pani doktor w sekunde po zobaczeniu mnie wiedziala co mi jest.Stwierdzila, ze lekarzom czêsto umyka taki szczegól, o ktorym byla mowa na studiach.. wypunktowa³a mi co robilam zle przy pielêgnacji skóry( "ten krem nie jest absolutnie dla Ciebie!!"itd ) dosta³am leki w razie powtarzajacego sie problemu, zakaz przesuszania skóry, mimo skory t³ustej, swiecacej, wysycha ona niemi³osiernie.. i rzeczywiscie z tego co sobie przypominam, szczegolnie zima pojawialo mi sie £ZS, bo wtedy nie moglam nadazyc z nawilzaniem (czyt.- mia³am z³e kremy)
Nie pozwól na przesuszenie skóry, ale odwiedz tez dobrego lekarza, wspomnij mu o £ZS, bo Twoje dolegliwo¶ci odpowiadaja opisowi choroby. a to swêdzenie wrrr nie do wytrzymania..
Stary 2006-09-25, 10:57   #13
Emilia1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 867

poolecam wizytê u dermatologa, a do nawilzania np nanobasa, lipodase, hor, hydraphase riche
Emilia1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-25, 11:02   #14
Emilia1
Zakorzenienie

topalyse, hydratante svr'a, emulsja nawilz±jaca, krem nawilzajacy do skóry odwodnionej iw wra¿liwej iwostin
Stary 2006-09-25, 13:25   #15
kesii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Carrie:) Poka¿ wiadomo¶æ
zawsze mozesz smarowac sie t± Clobas±/Nanobas±(dro¿sza) na noc.
mi to wygl±da troche na ³ojotokowe zapalenie skóry. Wiem, bo mam to samo.
Tzn. ta dolegliwo¶æ jest genetyczna, pojawia sie dopiero pod wp³ywem z³ej pielêgnacji, przesuszenia skóry, niekorzystnych warunków(u niektórych nawet jak w³oza g³owe w dym z grilla). Ale dla pewno¶ci odwied¼ DOBREGO dermatologa. u mnie uwa¿ali to zawsze za jak±¶ alergie czy uczulenie na wodê :/ a to sie dalej pojawia³o. dopiero moja terazniejsza pani doktor w sekunde po zobaczeniu mnie wiedziala co mi jest.Stwierdzila, ze lekarzom czêsto umyka taki szczegól, o ktorym byla mowa na studiach.. wypunktowa³a mi co robilam zle przy pielêgnacji skóry( "ten krem nie jest absolutnie dla Ciebie!!"itd ) dosta³am leki w razie powtarzajacego sie problemu, zakaz przesuszania skóry, mimo skory t³ustej, swiecacej, wysycha ona niemi³osiernie.. i rzeczywiscie z tego co sobie przypominam, szczegolnie zima pojawialo mi sie £ZS, bo wtedy nie moglam nadazyc z nawilzaniem (czyt.- mia³am z³e kremy)
Nie pozwól na przesuszenie skóry, ale odwiedz tez dobrego lekarza, wspomnij mu o £ZS, bo Twoje dolegliwo¶ci odpowiadaja opisowi choroby. a to swêdzenie wrrr nie do wytrzymania..
Carrie czy moglabys napisac cos wiecej o tym lojotokowym zapaleniu skory? mianowicie interesuje mnie jakie obszary atakuje i czy mozliwe jest na szyi? czy moze wystepowac na skorze ktora jest sucha i wrazliwa, bez zadnych innych problemow?
Stary 2006-09-25, 18:11   #16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kesii Poka¿ wiadomo¶æ
Carrie czy moglabys napisac cos wiecej o tym lojotokowym zapaleniu skory? mianowicie interesuje mnie jakie obszary atakuje i czy mozliwe jest na szyi? czy moze wystepowac na skorze ktora jest sucha i wrazliwa, bez zadnych innych problemow?
ooj niestety nie jestem az taka specjalistkawiem, ze przede wszystkim atakuje skóre g³owy i twarzy. g³owa- czesto ¶wiad i ³upie¿ w postaci takich jakby p³atów. na twarzy to czerwone, swedz±ce ogniska, ktore sie ³uszcza, czesto tez malenkie krosteczki/krosteczki wypelnione rop±. przy £ZS ma siê sk³onno¶æ do ³uszczenia skóry za uszami, posiadania suchych r±k( dok³adniej ty³ ramienia- tam ko³o ³okcia i wyzej) i suchych ud. mi w³a¶nie bardzo trudno nawilza sie te miejsca, musze to robic codziennie, a i tak czesto skora sie luszczy. najczesciej towarzyszy skórze z ³ojotokiem(t³ustej, tradzikowej),wiêc nie mam pojecia czy u Ciebie moze wystapic..
poczytaj moze tutaj:
http://www.czerwienienie.6r.pl/forum...ae6bf50f1c653c
jest tu dzia³ LZS
Stary 2006-09-25, 20:08   #17
olenkaaa_1
Raczkowanie

no co¿...ja jestem przeciwko wszelkim sterydowym ma¶ciom,widzia³am ju¿ ile krzywdy wyrz±dzi³y na buziach moich znajomych

Stary 2006-09-25, 20:17   #18
Marcian
Przyczajenie

Wiem ¿e sterydy s± beee .. ale jak siê je stosuje krótko to ujdzie. Problem jest taki ¿e czêsto lekarz nie dopowie ¿e takiej ma¶ci nie mo¿na stosowaæ d³u¿ej ni¿ 6-7 dni i z tego potem siê bierze problem.. bo efekt jest zazwyczaj szybki i cz³owiek my¶li ¿e mo¿na to ci±gle stosowaæ bo przecie¿ pomaga. Ja dzi¶ posmarowa³em po myciu Travocortem (ma¶æ sterydowa) wszystko jak rêk± odj±³... zdrowa skóra pierwszy raz taki stan od pó³ roku ale bedê to stosowa³ do pi±tku i odstawiam. Bêdê informowa³ na bierz±co co siê ze mn± dzieje.. czy nie wygl±dam jak pokemon .

PS. A tak na marginesie ale na tym forum jest mi³o i przyjemnie, przesympatycznie i kulturalnie.
Stary 2006-09-25, 20:28   #19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marcian Poka¿ wiadomo¶æ
Wiem ¿e sterydy s± beee .. ale jak siê je stosuje krótko to ujdzie. Problem jest taki ¿e czêsto lekarz nie dopowie ¿e takiej ma¶ci nie mo¿na stosowaæ d³u¿ej ni¿ 6-7 dni i z tego potem siê bierze problem.. bo efekt jest zazwyczaj szybki i cz³owiek my¶li ¿e mo¿na to ci±gle stosowaæ bo przecie¿ pomaga. Ja dzi¶ posmarowa³em po myciu Travocortem (ma¶æ sterydowa) wszystko jak rêk± odj±³... zdrowa skóra pierwszy raz taki stan od pó³ roku ale bedê to stosowa³ do pi±tku i odstawiam. Bêdê informowa³ na bierz±co co siê ze mn± dzieje.. czy nie wygl±dam jak pokemon .

PS. A tak na marginesie ale na tym forum jest mi³o i przyjemnie, przesympatycznie i kulturalnie.
no ba, my dziewczynki z Wiza¿u zawsze jeste¶my pomocne

wiesz, mi dermatolog tez kazala wykupic Travocort, ale trudno jej sie bylo na to zdecydowac- bo sk±d ma pewnosc, ze pacjent bedzie sie stosowal do jej zalecen. powiedziala, ze jesli pojawi sie £ZS, moge posmarowac 1, góóóra 2, nigdy wiêcej
Stary 2006-09-25, 21:04   #20
kesii
Raczkowanie

Je¿eli chodzi o sterydy to te¿ jestem przeciwna. dok³adnie nie iwem jak to dzia³a ale mi pewna pani dermatolog powiediala ze po sterydach efekt jest natychmiastowy ale niestety krotkotrwaly jezeli nie jest to zapalenie lub alergia, bo chyba tylko w tych wypadkach u¿ywa sie sterydów ( w jakiejkolwiek postaci, po prostu dzia³aja tylko na to). a zeby steryd wylazl ze skory, tzn zeby juz nie dzialal, to trzeba czekac miesiac, wtedy widzi sie jak skora dziala bez sterydu.
Ja tez mowie NIE sterydom!!!
Carrie dziekuje za info, weszlam sobie na stronke i sie doedukuje, lecz obawiam sie ze to moje pozostanie wciaz niezidentyfikowane
Stary 2006-09-25, 21:10   #21
kesii
Raczkowanie

A to cytat ze strony poleconej przez Carrie:
" Lecz±c £ZS nale¿y unikaæ sterydów! Maj±c na uwadze nawrotowy charakter tego schorzenia leczenie sterydami jest niecelowe. Sterydy pomagaj± do czasu gdy siê je stosuje. Po odstawieniu sterydów problem natychmiast powraca nierzadko o zwiêkszonej sile i nierzadko obok £ZS pojawia siê np. tr±dzik posterydowy. Wyj¶ciem nie jest wiêc d³ugookresowe stosowanie sterydów, bo – jak widaæ - sterydy wywo³uj± liczne i powa¿ne skutki uboczne."

Warto sie zastanowiæ!!!
Stary 2006-09-25, 21:20   #22
Marcian
Przyczajenie

no tylko u mnie w sumie nie do koñca kobietka stwierdzi³a czy to jesto to. Zrobie tak: jutro jeszcze rano i wieczorem posmaruje tym strydem i zrobie tak jak mi lekarka mówi³a, ¿e jak bêdzie szybka poprawa to odstawiæ i smarowaæ Clotrimazolem.
Stary 2006-09-26, 12:24   #23
bellissa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 446
GG do bellissa

Z tego co opisujesz to jest to prawdopodobnie ³ojotokowe zapalenie skóry. Ma¶ci sterydowe dobrze dzia³aj± ¿eby po prostu szybko usun±æ te najbardziej uci±¿liwe objawy. Potem oczywi¶cie w³a¶ciwa pielêgnacja. Trzeba niestety siê do tego przyzwyczaiæ bo £ZS jest dolegliwo¶ci± której nie da siê na sta³e usun±æ i zawsze bêdzie powracaæ. Jest du¿o kremów dotêpnych na t± dolegliwo¶æ, niestety ka¿da skóra jest inna i niektórym s³u¿± jedne które innym wrêcz szkodz± wiêc po prostu trzeba próbowaæ i znale¼æ ten najlepszy dla siebie. Wa¿ne jest napewno mycie skóry rano i wieczorem (niektórym pomaga mycie twarzy szamponem Nizoral), bardzo dobre jest te¿ zwyk³e myd³o dla dziecie typu kajtek, bambino itp. Je¿eli chodzi o kremy to np. Pityval fimry La Roche Posay : https://wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=5112
Octopirox Dr Irena Eris : http://www.sklep.vea.pl/product_info...oducts_id/1481
no i je¿eli dolegliwo¶ci ju¿ ust±pi± to po prostu lekkie kremy, nawil¿aj±ce ale nie nat³uszczaj±ce , delikatne.
Na £ZS bardzo ¼le dzia³a stres (nasila) i z³a dieta. Niektóre pokarmy powoduj± nasilenie objawów, ale to wszystko u ka¿dego jest spraw± indywidualn±. Dobrze dzia³a s³oñce (oczywi¶cie umiarkowanie), je¿eli objawy ust±pi± mo¿na od czasu do czasu zim± pój¶æ na parê minutek do solarium jak tego s³oñca bardzo brakuje na polu Pozdrawiam
bellissa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-26, 21:16   #24
Marcian
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bellissa Poka¿ wiadomo¶æ
Z tego co opisujesz to jest toprawdopodobnie ³ojotokowe zapalenie skóry. Ma¶ci sterydowe dobrzedzia³aj± ¿eby po prostu szybko usun±æ te najbardziej uci±¿liwe objawy.Potem oczywi¶cie w³a¶ciwa pielêgnacja. Trzeba niestety siê do tegoprzyzwyczaiæ bo £ZS jest dolegliwo¶ci± której nie da siê na sta³eusun±æ i zawsze bêdzie powracaæ. Jest du¿o kremów dotêpnych na t±dolegliwo¶æ, niestety ka¿da skóra jest inna i niektórym s³u¿± jednektóre innym wrêcz szkodz± wiêc po prostu trzeba próbowaæ i znale¼æ tennajlepszy dla siebie. Wa¿ne jest napewno mycie skóry rano i wieczorem(niektórym pomaga mycie twarzy szamponem Nizoral), bardzo dobre jestte¿ zwyk³e myd³o dla dziecie typu kajtek, bambino itp. Je¿eli chodzi okremy to np. Pityval fimry La Roche Posay : https://wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=5112
Octopirox Dr Irena Eris : http://www.sklep.vea.pl/product_info...oducts_id/1481
no i je¿eli dolegliwo¶ci ju¿ ust±pi± to po prostu lekkie kremy, nawil¿aj±ce ale nie nat³uszczaj±ce , delikatne.
Na £ZS bardzo ¼le dzia³a stres (nasila) i z³a dieta. Niektórepokarmy powoduj± nasilenie objawów, ale to wszystko u ka¿dego jestspraw± indywidualn±. Dobrze dzia³a s³oñce (oczywi¶cie umiarkowanie),je¿eli objawy ust±pi± mo¿na od czasu do czasu zim± pój¶æ na parêminutek do solarium jak tego s³oñca bardzo brakuje na polu Pozdrawiam

Z tego co piszesz to jakbym slyszal lekarke z wczoraj. Rowniez misugerowa³a Octopirox .. ale pochodze po aptekach i poszukam probekpreparatow jakie napisalas i potestuje bo szkoda wydawac odrazupieniadze na cos co moze mi nie pomoc.

Pozdrawiam
Stary 2006-09-27, 12:16   #25
kesii
Raczkowanie

poczytaj sobie to forum co polecila carrie, tam znajdziesz duzo doswiadczonych watkow, ludzi ktorzy wiedza o tym duzo i znaja przerozne sposoby. musisz sam wiele rzezcy wyprobowac i zobaczyc co bedzie dla ciebie odpowiednie. nie traktuj lekarza jako ostatecznosci i jedna rada praktyczna ode mnie. gdy dostaniesz jakis lek, szczegolnie taki ktory jest drogi, to sprawdz najpierw na necie i poczytaj komentarze. internet w chorobach jest niestety niezastapionym ¼ród³em
Stary 2006-09-27, 17:45   #26
Emilia1
Zakorzenienie

ta , zw³aszcza ze nei mo¿na dokonaæ dok³adych oglêdzin
Stary 2006-09-27, 18:27   #27
kesii
Raczkowanie

ogledziny mniej wazne bo wiekszosc lekarzy dermatologow patrzy zza biurka i ju podobno wiedza co ci jest. ja sposrod 7 u ktorych bylam spotkalam tylko jednego ktory podchodzil, patrzyl pod lampa, ogladal, ba nawet dotykal.
jedno haslo jakiegos kolesia: wyreczymy ignorantow w bialych kitlach ja sie w pelni zgadzam. tez sie sama wyleczylam studiujac podreczniki
Stary 2006-09-29, 09:12   #28
Marcian
Przyczajenie

Po 2 dniach stosowania Travocortu (steryd) twarz pieknie wygojona. ODstawiam to ¶winstwo i zaczynam smarowac sie clotrimazolem. Zobaczymy jakie efekty czy nie bedzie nawrotu.
Stary 2006-09-29, 11:38   #29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marcian Poka¿ wiadomo¶æ
Po 2 dniach stosowania Travocortu (steryd) twarz pieknie wygojona. ODstawiam to ¶winstwo i zaczynam smarowac sie clotrimazolem. Zobaczymy jakie efekty czy nie bedzie nawrotu.
mnie tez zlapalo jeden dzien Travocort i odstawi³am, bo ³adnie siê wszystko goi
Stary 2006-09-29, 13:44   #30
Emilia1
Zakorzenienie

niestety po u¿ywaniu sterydów problemy ze skór± mog± powrócciæ, sa czeste, ale zda¿aj± sie wylecznienia

do clotrimazolu doda³abym wapno, czy wspomo¿enie witaminami
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.