|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
prezerwatywa +...
hej! myślimy z tz zeby zaczac wspolzyc
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: prezerwatywa +...
Ja używam prezerwatyw + wystrzegam się dni płodnych. Moze się przydać http://www.urbia.de/services/eisprung/
Globulki podobno są niefajne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nie używałam nigdy ani kremu ani globulek ale te drugie podobno się pienią i wypływają
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedys uzywalam samych prezerwatyw
![]() Teraz od dluzszego czasu zabezpoieczam sie tabl. i jest wspaniale... Co do kremow i globulek-szczerze odradzam. Po 1-jest to niezbyt przyjemne dla ciebie-to sie pieni,pozniej wyplywa,czesto swedzi iw ogole blee... Na temat kremow sie nie wypowiem,poniewaz za duzo nie wiem ![]() Nie myslalas o stosowaniu tabl.antykoncepcyjnych? Daja one na tyle bezpieczanstwa ze nic juz nie jest potrzebne i sa duzo latwiejsze w stosowaniu niz prezerwatywy czy globulki ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zastanawiam sie bo boje sie ze prezerwatywa moze nie wystarczy dlatego mysle nad kremem ale narazie nic o nich nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ze prezerwatywa sama w sobie daje dobra skutecznosc,na tyle dobra ze nic pozatym nie potrzeba stosowac. Jedyna rzecza zapewniajaca jej skutecznosc jest tak naprawde po 1:jakos prezerwatywy (nalezy pamietac zeby nie uzywac tych z kiosku za kilka groszy).. jeszcze wazniejsze jest samo zakladanie jej-jezeli jest dobrze zalozona daje to gwarancje ze nie peknie. Jezeli jednak peka to znak,ze byla nieumiejetnie zalozona-zazwyczaj powodem jest dostanie sie powietrza do srodka,albo podziurawienie jej paznokciem. Dlatego wazne jest aby np.doksztalcic sie instrukcja zakladania..i probowac az dojdzie sie do perfekcji.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja nadal polecam prezerwatywe i wystrzeganie się dni płodnych, to w sumie ok tylko 6 dni w miesiacu. A dzien, dwa przed okresem (jak sie czuje ze sie napewno dostanie) zaryzykowałabym nawet bez. Ale to jak bedziecie pewni siebie na 100%
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj patentex oval - 9 zł.
Ale raczej najpierw sama przed pierwszym seksem bo może Cię swędzieć albo piec i szkoda sobie niszczyć zabawę.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
przy reguralnych cyklach własciwie juz tydzien przed okresem nie moze dojsc do zaplodnienia( z fizjologicznego punktu) - i potwierdzone 3- letnia praktyką...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja używam gumek i jakoś do tej pory nie zawiodły ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
My używamy prezerwatywa+ globulki i jak na razie jest ok
![]() nic mnie po nich nie swędzi a i fajnie bo "mokro" tam gdzie trzeba ![]() jedyny minus to to że trzeba pamiętać o włożeniu ich 10 min przed TYM i to że wypływają po wszystkim. ale ja i tak na razie nie zmieniam metody bo nie chce sie truc hormonami.Pozdro ![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gumka z zasady służy nie dopuszczeniu do zapłodnienia, a do tego nie dojdzie poza dniami płodnymi. Stosowanie prezerwatywy w dni niepłodne i nie uprawianie seksu w płodne to taka trochę dziwna antykoncepcja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
może prezerwatywa + globulki patent ex ( kosztuja okolo 17 zł ,bez recepty)
mi niestety prezerwatywa pękła (kiedy byla stosowana jako jedyny srodek anty.) okolo 3 razy wiec lepiej sie porzadnie zabezpieczyc ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
w polskich aptekach kremy plemnikobójcze nie są niestety dostępne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli pozostają mi tylko globulki? slyszalam ze one sa troche niekomfortowe bo wyplywa jakas piana czy cos w tym stylu i pare godzin nie wolno sie podmywac w tym miejscu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
![]() Edytowane przez Monicoor Czas edycji: 2012-06-08 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Parą godzin się nie wolno podmywać? Nie słyszałam o tym. Wiem tylko że trzeba odpowiednio wcześniej zaaplikować, żeby dobrze się rozpuściła a działa chyba 6 godzin. Przy następnym stosunku trzeba już użyć nowej, więc nie wiem czemu nie wolno się podmywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja planuję mój pierwszy raz jutro.Zdecydowaliśmy się z moim chłopakiem na globulki Patentex Oval i prezerwatywe. Wolałam wypróbować te globulki przed,jak na nie reaguję nim dojdzie co do czego,bo słyszałam wiele niepochlebnych opinii,że piecze potem,że jest gorąco,niekomfortowo.
Więc dzisiaj włożyłam sobie jedną.I nie wiem o co wam chodzi.Faktycznie,LECIUTK O się pienią,ale mi to wogóle nie przeszkadza,nie czuję jakiegoś dyskomfortu.NIc mnie nie piecze ani nie swędzi.Mi odpowiadają ![]() I dlatego uważam,że do prezerwatywy najlepszy jest właśnie Patentex oval ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Mi raczej nie chciałoby się ‘bawić’ przed stosunkiem w aplikowanie tabletek.
Proponuje same prezerwatywy, jeżeli na razie nie chcesz żadnej metody hormonalnej. Ja używam plastrów Evra i jestem bardzo zadowolona ![]() Pozdrawiam.
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Chciałabym zasięgnąć opinii którejś z Was która używa plastrów jak metody antykoncepcji. Jest to metoda która mnie najbardziej interesuje i wydaje mi sie najwygodniejsza chciałabym wiedzieć jak to naprawdę jest z nimi w praktyce, czy sie nie odklejają, czy można chodzić z nimi na basen i czy są skuteczne, a i czy trzeba jakieś inne zabezpieczenie czy same plastry wystarczą?? Liczę na Waszą pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo za rozwagę i odpowiedzialność. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
wiecie co, myślę że z tym podmywaniem chodzi o to, że przecież one mają działanie plemnikobójcze i trzeba im dać czas, żeby zabiły wszystkich intruzów
![]() ![]() przyłączam się do braw! ![]()
cool these engines, calm these jets, I ask you how hot can it get, and as you wipe off beads of sweat, slowly you say: "I'm not THERE yet..." I'm looking for love this time - sounding hopefull, but it's making me cry - I'm trying not to ask why... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
musze pomyslec nad tymi globulkami
a je trzeba tam hm wiecie gdzie gleboko wsadzic? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
sadze ze tak gleboko jak tampona ale moge sie mylic
![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.