|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje danie:)
Witam miłośniczki kuchni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez amyleia87 Czas edycji: 2009-02-22 o 00:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje danie:)
robiłam to dwukrotnie,rzeczywiscie smakuje jak gołąbek,ale w innym wydaniu i mniej pracochłonne,problem w tym,że za drugim razem mi się rozwaliły w garnku (za pierwszym razem wyszły,robiłam tak samo) i w związku z tym miałam obrzydliwą breję zalaną sosem pomidorowym,aż się jeść nie chciało
![]() od tej pory robię tylko tradycyjnie gołąbki wiem jednak,ze są osoby którym to się udaje za kazdym razem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Taaak
![]() Potwierdzam, to jest pyyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jadłam. Jest pyszne
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jaaa moja mama to robi :dd geniusz;d
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o danie ala gołąbki ja robię Gołąbki inaczej z racji iż mój luby nie lubi kapusty na gołąbkach. niestety przepisu nie pamiętam dokładnie ale jak ktoś będzie chciał to dajcie znać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja tak srednio za golabkami jestem, sama nigdy nie robilam, raczej jem jak gdzies podadza a nie ma za wielkiego wyboru.
Tej potrawy nie znam - mam pytania techniczne. Co znaczy mieszac kapuste z miesem mielonym? Tzn caly glab wloskiej kapusty mieszasz? Jej liscie czy tez moze wczesniej to siekasz? Kotlety formuujesz bez jajka i bulki tartej? I ten sos to tylko koncetrat pomidorowy i przyprawy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kapustę się sieka i gotuje ale krótko, tak, żeby była lekko twarda, bo później i tak ją się będzie smażyć. Odnośnie bułki tartej i jajka, to uważam to za rzecz oczywistą ![]() Sos zawsze robi się z dodatkiem np. mleka, obowiązkowo mąki (ale tylko trochę, żeby zagęścić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.