|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kolczyk w wardze i rozmowa kwalifikacyjna (a potem i praca)
Jak zwykle zwracam się z pytaniem o radę:
bardzo chciałabym zrobić sobie kolczyk w wardze. Podoba mi się od zawsze i wreszcie czuję się gotowa go sobie zrobić. No właśnie, ale: wysłałam ostatnio kilka aplikacji do banków, bo szukam pracy. I tu mój dylemat: jeśli zrobiłabym sobie kolczyk przed rozmową, to podejrzewam, że marne moje szanse na pracę w banku? Dodam, że stanowiska, do których pretenduję nie polegają na bezpośrednim kontakcie z klientem, a jedynie czasem telefonicznym. Z drugiej strony- jeśli zrobię po rozmowie, gdy np. mnie przyjmą, czy mają prawo mnie wyrzucić? Albo ewentualnie nie przedłużą mi umowy? Czy kolczyk w wardze wyklucza posiadacza z takiej poważniejszej pracy? Pracodawcy patrzą na to niezbyt przychylnie, czy może spokojnie? Jak myślicie? A może ktoś był w podobnej sytuacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolczyk w wardze i rozmowa kwalifikacyjna (a potem i praca)
Cytat:
![]() ![]() sprawa jest trudna. Pracodawca ma prawo mieć swoje oczekiwania i wyobrażenia co do przyjaznego, budzącego zaufanie wyglądu u osoby która będzie pracowała na stanowisku , nazwijmy go reprezentacyjnym, w obsłudze klienta itd. Będzie się wówczas starał znaleźć osobę która podpasuje każdemu ![]() ![]() Nie powinien natomiast oczekiwać (czy żądać) że ktoś będzie z kolczyka rezygnował w takim przypadku jak opisałaś (stanowisko wewnętrzne). Inna kwestia jest taka że pracowałam w firmie gdzie chłopak musiał wyjąć kolczyk z brwi (pracował na stanowisku wewnętrznym) bo szefowi nie spodobał się taki widok i ogólnie "nie pasowało mu to do wizji firmy" reasumując: na stanowisko na zewnątrz raczej nie, na wewnątrz bardziej, ale zawsze i tak będzie to zależało od konkretnego człowieka i jego podejścia do sprawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kolczyk w wardze i rozmowa kwalifikacyjna (a potem i praca)
jesli pracodawcy nie beda patrzec na to przychylnie, lepiej na czas pracy wkladac sobie przezroczysta zatyczke, nie przyciaga ona tak wzroku jak normalny kolczyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.