|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dylemat studencki ;)
no własnie. jak dobrze pojdzie bede od pazdziernika studentką, wyprowadze sie z mojego miasta i.. zonk. otóz:
przez cały rok byłam umowiona z przyjaciolką, ze bedziemy mieszkac razem. jakis czas temu zaczela mnie olewać a ja zaczęłam chodzic na imprezy spotykac sie czesciej z moimi hm "drugimi"przyjaciolka mi. okazalo sie, ze maja dwa wolne miejsca u siebie na stancji, i ja oczywiscie jestem za tym, zeby tam mieszkac. jednak moja przyjaciolka nie pali sie do tego. uwaza, ze beda tylko imprezować, ze nie bedzie mogła sie uczyc(tak jakby na studiach trzeba sie uczyc z dnia na dzien ![]() no i co zrobic?
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dylemat studencki ;)
Chyba sama juz zadecydowalas, swiadczy o tym koniec twojej wypowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
skoro ty chcesz z nimi mieszkac to w czym problem ?duza jestes i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
to nie są tylko imprezowe przyjaciółki, po prostu ostatnio spedzam z nimi wiecej czasu niz z tamtą. i własnie sie tego obawiam, ze to wszystko sie posypie jak juz nie bedziemy mieszkac razem.
paula wiem, ze jestem duza ![]() w sumie to jakby nie patrzec jesli to jest prawdziwa przyjazn to eh nie wiem.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jak to jest prawdziwa przyjażń to chyba ona zrozumie, ze wolisz niej placic;| i ze tobie to bardziej odpowiada.. chyba nie obrazi sie na ciebie z tego powodu..? poza tym zawsze mozecie tam zamieszkac razem na okres probny a jak sie wam nie spodoba to sie wyniesiecie gdziekolwiek indziej, nawet do akademika...
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
idz za glosem rozumu.
ja np. bym poszla mieszkac nimi, przeciez nie bedziesz narazac sie na wieksze koszty przez jej widzi mi sie a poatym moze jak zobaczy ze na 100%ty bedzies z nimi mieszkac to tez sie zdecyduje? moze tak tez byc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze, powiedz koleżance, że zdecydowałaś, że zamieszkasz z tamtymi bo taniej, bo juz załatwione i, że chcesz po prostu z nimi mieszkać. Zaproponuj, żeby zamieszkała z wami na okres (np.) jednego miesiąca, a po miesiącu przekona się, czy takie towarzystwo jej odpowiada. Jeżeli nie, zawsze może się przenieść do akademika...
Po drugie, fakt faktem, że studia to nie tylko nauka i całoroczne wkuwanie, ale studia na pierwszym roku to też nie ciągła impreza i inne rozrywki. Z własnego doświadczenia wiem, że studia zmieniaja perspektywę i pamiętaj, że na 1 roku poznasz naprawdę dużo ludzi, z którymi zaprzyjaźnisz się może i bardziej niż z obecnymi koleżankami (no chyba, że wszystkie idziecie na ten sam kierunek, więc wtedy sytuacja jest dość prosta - zawsze dobrze jest mieć przy sobie kogoś, kto wspomoże notatkami ;-) ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a druga kwestia, to twoje przyszle studia, wynikow matur jeszcze nie ma, ale chyba mniej wiecej wiesz co i gdzie bedziesz studiowac. owszem, sa studia, gdzie z dnia na dzien uczyc sie nie trzeba, ale rzadko kiedy przypada to na pierwszy rok ![]() mysle ze twoja przyjaciolka zrozumie, jesli wybierzesz to mieszkanie, ale mialaby sluszne pretenscje gdybys przez fakt poznania nowych przyjaciol odsunela sie od niej. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.