|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak uratować bluzę??
Witam,
otóż mam pewien problem, tak jak w temacie potrzebuję pomocy w odnowie bluzy... Bluza po pierwszym założeniu miała wypadek :/ odplamiacz poszedł w ruch i zapomniałam kompletnie o nim i co się stało?? Odbarwiło ![]() ![]() Nie jestem osobą zbyt kreatywną w takim temacie... może ktoś z Was ma jakiś pomysł?? (Poza farbowaniem) Z góry baaaardzo dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak uratować bluzę??
Spruboj wyprac kilka razy w cieplej wodzie ,sprawdz na metce jak temperatura jest dopuszczalna i pierz w tem.o 10 stopni wiekszej,powinno pomoc.A i bez zadnych detergentow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedynie farbowanie. Widze ze tj dosyc centralnie umiejscowione, wiec mozesz cos naszyc, wprasowac. jakis znaczek, cyrkonie czy co tam Ci sie podoba
Never give up under strain, Keep your head up day by day, You're the only one to live your life. Edytowane przez Jagoda1982 Czas edycji: 2015-02-01 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
w tym problem że to dość niekorzystne miejsce... i kompletny brak pomysłu na jakiś wzór czy coś w ten deseń żeby to wyglądało po "ludzku" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Farbowanie tez jest ryzykowne, bo to miejsce moze byc jasniejsze. Jedynie na czarno. Poprzegladaj internet moze cos Ci wpadnie w oko. Zajrzyj do pasmanterii, rozne cuda tam mozna kupic
Never give up under strain, Keep your head up day by day, You're the only one to live your life. Edytowane przez Jagoda1982 Czas edycji: 2015-02-01 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a szkoda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Może skołuj sobie jakiś pasujący, fajny materiał i przerób przód (coś w ten deseń https://polki.pl/work/privateimages/...s/E/168120.jpg )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=133e0625674cbae259b1434 db9f6b2eb057ff862_6556adf a91426;50039258]Może skołuj sobie jakiś pasujący, fajny materiał i przerób przód (coś w ten deseń https://polki.pl/work/privateimages/...s/E/168120.jpg )[/QUOTE]
eee.... to nie głupie jest ![]() (pomysł do pomysłu i coś może z tego będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Może wytnij dekolt (np. w serek)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja bym pobawiła się w naklejenie albo naszycie kamieni, albo...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
lise-kotta
|
dokładnie tak bym zrobiła - wycięła dekolt w V i obszyla by się nie pruło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
and cigarettes
|
Ja bym wzięła ten odplamiacz, rozcieńczyła z wodą, wlała do butelki z atomizerem i próbowała "odfarbować" cały przód (albo całą bluzę), by wyszedł fioletowo-niebieskawy.
![]() Wg mnie to lepiej wygląda niż taki śliniaczek, jak z postu #10. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W takim przypadku pozostaje tylko naszycie aplikacji, koralików i stworzenie np. efektu wiekszego lub mniejszego naszyknika na bluzie (np. http://monitortrendow.pl/bluza-z-naszyjnikiem-vintage). Podoba mi się ten pomysł z pokrycie tkaniny z przodu innym materiałem. Ciekawy efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Jezeli to byl odplamiacz z dodatkiem chloru to nic nie zrobisz,ale jak bez chloru to spruboj moja metode.Mi sie tak udalo odzyskac bezowe spodnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
1. Więcej odplamiacza żeby odbarwić np. górną część bluzy
![]() 2. Zmiana kształtu dekoltu - punkty krawieckie poradzą sobie z tym bez problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
To powinno sie udac,vanish zawiera aktywny tlen.Mozesz sprobowac nawet szybszej metody,moczysz sama plame i suszysz suszarka goracym powietrzem,i tak kilka razy.Po drugim razie powinnna plama zjasniec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.simplicol.pl/
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się,że do krawcowej nie warto,mam taką samą bluzę,tylko,że morelową i kosztowała 40 zł w regularnej cenie,za krawcową dopłaci jeszcze z dychę.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Kupic kryształki naklejane na tkaninę i zrobić coś w stylu tego http://www.riccardo.pl/ona-odziez-da...640-6005z-0086 oczywiscie wedle własnego gustu
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
To jest cudne!
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.