zaczerwieniona twarz - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-05-29, 10:44   #1
throughdno
Przyczajenie

zaczerwieniona twarz

hej, słuchajcie mam na buzi takie oto coś od dłuższego już czasu. nie wiem czy to trądzik (tak kiedys mi powiedział dermatolog) Czy bardziej wysuszenie/brak odpowiedniego nawilżenia, alergia czy cos w rodzaju Atopowego zapalenia. pryszczy raczej nie mam, jak juz to pojawiają się zaskórniki właśnie w tych miejscach. myłam buzie mydłami z apteki (oillan, siarkowym, na trądzik żelem i przeróżnymi żelami- zero poprawy. kupiłam sobie nawet szczotkę taka wibrującą do dogłębnego mycia twarzy i nadal nic. Aktualnie używam z Ziaji żel myjący kuracja antybakteryjna na trądzik i łojotok ale wciąż jest tak samo) 2 razy w tyg używam maseczki z glinki zielonej -tez nic, inne maseczki- tez nic.

czy któraś z was miała podobny problem? i jak w ogole sobie z tym poradzić?

dodam jeszcze, że mam PCOS i wiem, że to też moze wpływać niekorzystnie na cerę, ale czy az tak żeby nie mozna było nic z tym zrobić? pomóżcie :<
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (66,3 KB, 21 załadowań)
throughdno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-29, 10:46   #2
throughdno
Przyczajenie

Dot.: zaczerwieniona twarz

i to na policzkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (85,0 KB, 17 załadowań)
Stary 2017-05-30, 13:36   #3
Antymionka
Asystent Administratora

Cytat:
Napisane przez throughdno Pokaż wiadomość
hej, słuchajcie mam na buzi takie oto coś od dłuższego już czasu. nie wiem czy to trądzik (tak kiedys mi powiedział dermatolog) Czy bardziej wysuszenie/brak odpowiedniego nawilżenia, alergia czy cos w rodzaju Atopowego zapalenia. pryszczy raczej nie mam, jak juz to pojawiają się zaskórniki właśnie w tych miejscach. myłam buzie mydłami z apteki (oillan, siarkowym, na trądzik żelem i przeróżnymi żelami- zero poprawy. kupiłam sobie nawet szczotkę taka wibrującą do dogłębnego mycia twarzy i nadal nic. Aktualnie używam z Ziaji żel myjący kuracja antybakteryjna na trądzik i łojotok ale wciąż jest tak samo) 2 razy w tyg używam maseczki z glinki zielonej -tez nic, inne maseczki- tez nic.

czy któraś z was miała podobny problem? i jak w ogole sobie z tym poradzić?

dodam jeszcze, że mam PCOS i wiem, że to też moze wpływać niekorzystnie na cerę, ale czy az tak żeby nie mozna było nic z tym zrobić? pomóżcie :<
Na pewno nie jest to AZS. Przy PCOS powinno się być na diecie o niskim indeksie glikemicznym, być może w większości dieta wpływa na cerę. Odpowiednia pielęgnacja- oczyszczanie, nawilżanie cery także jest istotna.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 21:06   #4
throughdno
Przyczajenie

nad dietą na pewno będę pracować, a jeśli chodzi o kosmetyki to do jakiej cery szukać, bo ja właściwie nie wiem/?
Stary 2017-05-31, 07:46   #5
Antymionka
Asystent Administratora

Cytat:
Napisane przez throughdno Pokaż wiadomość
nad dietą na pewno będę pracować, a jeśli chodzi o kosmetyki to do jakiej cery szukać, bo ja właściwie nie wiem/?
Na pewno jakieś łagodne. Tanie i dobre żele do mycia twarzy, skóry trądzikowej są w rossmannie. Jakiś tonik bez alkoholu, delikatny krem. Ava ma też fajną serię do skóry trądzikowej, znajdziesz ją w większych rossmannach. Myślę że możesz iść w kierunku łagodzenia, więc na noc jakiś krem łagodzący będzie w porzadku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-13, 13:37   #6
mazowszanka1991
Raczkowanie

Miałam coś podobnego.Na czole takie krostki, potem miałam w innych miejscach.
Potem okazało się, że to trądzik.

Moje rady są takie.
Zrezygnuj z mydła.

Myj twarz żelem do cery trądzikowej.
Mało żelu a obficie go spłukuj.
Potem krem nawilżający.

Glinki. Mogę Ci polecić takie maseczki na bazie glinek.
Poczytaj ktore do czego. Najlepiej stawiałabym na czerwoną i zieloną.
Glinki na twarz na krótko ( żeby nie zastygły) i spłukiwanie
Poczytaj o hydrolatach. Moja siostra je teraz stosuje. I widzi po nich efekty. One mają takie działanie tonizujące ale dużo osób sobie je chwali.

Pij dużo wody, dużo koktajli warzywnych i owocowych.
Dieta + pielęgnacja,
Po jakiś 2 miesiącach powinny być jakieś efekty.
Ja nie wiedziałam co stosować, więc kupowałam wszystko. Doprowadzałam do wysuszenia bo nikt mi nie powiedział, że trzeba nawilżać, Może gdybym wiedziała tyle co teraz wiem miałabym teraz lepiej z cerą. Ale u mnie to jest kwestia tego, że moja skóra jest bardzo wymagająca.
mazowszanka1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości