|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dieta? potrzebuje pomocy
Generalnie potrzebuje konkretnej pomocy i przydało by sie to jakoś ogarnąć aktualnie jestem na jakiejś diecie kopenchadzkiej na przemianę materii 4/13 dni, ale to nie jest dieta odchudzająca zamierzam ją dociągnąć do końca ale... w sumie mam nie wąską nadwagę i przydałoby sie to zrzucić... a poza tym naprawdę tego chce i marzy mi sie to... chciałabym w ciągu 5 miesięcy zrzucić około 30 kg ponoć możliwe... tylko chciałabym to zrzucić jak najszybciej a nie w ciągu 5 miesięcy? wyobraźcie sobie 5 miesięczną dietę? horror... może jakieś suplementy wspomagające? ale najlepiej żeby ktoś polecił to co brał i jakie to dało skutki... nie wiem chyba już nic nie dodam...
z góry dziękuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta? potrzebuje pomocy
Cytat:
Ponadto dieta kopenhaska nie jest najlepsza. Wiele osób ją odradza, bo "wypłukuje" praktycznie organizm. Schudniesz na niej może ze 2-3kg, ale może się okazać, że te kg bardzo szybko wrócą i to z nawiązką. Co do stosowania diety przez 5 miesięcy. No cóż, ja sobie to wyobrażam, bo stosowałam. Do tego ćwiczyłam - jeździłam na rowerku, robiłam brzuszki, czasem basen. I w 4-5 miesięcy schudłam 15 kg. Według mnie utrata więcej jak kilograma/półtora tygodniowo to wielkie niebezpieczeństwo i ryzyko. Efekt jojo gwarantowany później. Dietę należy ułożyć do swojego trybu życia, nie wolno całkowicie pozbawiać się jedzenia, bo to bez sensu. I wierz mi, żadne suplementy diety nie schudną za Ciebie. Musisz to zrobić sama i już. Planujesz schudnąć bardzo dużo, więc ja na Twoim miejscu nie robiłabym tego na własną rękę. Lepiej pójść do dietetyka, żeby rozpisał plan diety i treningu. Wtedy efekty będą długotrwałe i bez uszczerbku na zdrowiu. Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja przede wszystkim podziwiam Twoje nastawienie. Chcesz schudnąć 30kg i dla Ciebie 5 miesięcy, na taką ilość kg są za dużo..
a poza tym, owszem dieta w stylu kopenhaskiej jest horrorem i nie dziwię się, że tak myślisz. Ale odpowiednia dieta, czyli dobrze zbilansowana i ruch, który lubimy pozwala schudnąć dużo, efektownie i miło. Wiem coś o tym. Dietę trzeba polubić i wdrążyć do życia ZDROWE nawyki żywieniowe. A to pomaga schudnąć ! Zastosuj po prostu mż-wr (mniej żreć - więcej ruchu), czyli jesz ok 1200-1400 kcal dziennie i ruszasz się na swoje możliwości. I mniej więcej 0,5-1kg tygodniowo gwarantowane. Inaczej życzę Ci szczęścia, przy efekcie jojo. ![]() PS. Dieta kopenhaska nie jest na poprawienie przemiany materii, wręcz odwrotnie. Spowalnia ją i później się ciężko chudnie. Ja na diecie jestem od końca kwietnia i uwierz, nie jest to horror. ![]() co do suplementacji - chrom - nie chce się po nim jeść słodkiego /podobno, nie stosuję ale za to stosuję, tzn. piję czerwoną herbatę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja też stosuję czerwoną herbatę, jest najlepszym suplementem. A dietetyk to osoba, która ma pomóc, więc nie wiem czego tu się wstydzić, ale w końcu to indywidualna sprawa każdego człowieka.
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/ http://www.female.pl/tabela.php3 http://kalorycznosc.w.interia.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
zgadzam sie rozne info. latwo mowic o dietach osobom ktore maja kase i mozliwosci, basen silownia i zdrowe jedzenie kosztuja... a jesli kogos nie stac na to to przepada, przeciez nie bede biegala po wsi i uprawiala joging, rowerka do cwiczen tez nie mam... potrzebujemy rady od kogos komu udalo sie zrzucic kg bez efektu jojo - ja jestem zdania ze korzystniejszy byl by dluzszy czas odchudzania, bo w krotkim czasie jesli schudniesz to rownie w tak krotkim czasie to samo przytyjesz albo i wiecej... co do diety kopenhaskiej...MASAKRA najpierw spoko tylko glod czulam przez prawie 1 tydz, a pozniej sie zoladek skurczyl troche i bylo lepiej z odczuciem glodu, widac bylo efekt po ubraniach, schudla mi twarz brzuch stal sie plaski uda i tylek schudly... minely 2 tyg, czulam sie super, a pozniej malymi krokami wrocilam do jedzenia- nie obzarstwa tylko jedzenia... i stala sie masakra-- przytylam 2 razy tyle co schudlam na tej chorej diecie. NIE POLECAM NIKOMU!!!!!! i teraz mam problem bo nie moge dojsc do wagi sprzed diety kopen. ciezko jest i tyle... bralam MERIDIE15 jest fajna tylko droga dosyc, nie mialam skutkow ubocznych, no ewentualnie czasem serce bolalo i tak kłulo nieraz a poza tym ok. chce sie pic po tych tabl. a jesc praktycznie wcale. podobno jest odpowiednik MERIDII15 tanszy o podobnym dzialaniu ale nie wiem, WIEC JAK BEDZIE TU KTOS KTO MA PODOBNY PROBLEM DO MOJEGO TO NAPISZCIE. NIE CHCE RAD ZE TRZEBA CWICZYC, OK? BO TO WIEM. CZEKAM NA POKREWNA DUSZE A NIE NA WYSMIEWANIE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czemu nie możesz biegać? Jaki w tym problem? Większość z nas biega po swojej miejscowości i jakoś nie ma z tym problemu. A jeśli inni ludzie się gapią, to niech się gapią, jak coś się nie podoba, to oni mają problem, nie my ![]() I czemu uważasz, że dieta to wielki wydatek? Jeśli chcesz schudnąć zdrowo i bez efektu jojo to polecam dietę 1200 kalorii. Ja sama stosuję 1000 kalorii i bardzo sobie chwalę, ale czasem zdarza mi się zjeść więcej, więc w sumie wychodzi jakieś 1100-1200 kalorii dziennie. Tutaj proszę znajduje się 10 zasad odchudzania http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=199694http:// istna skarbnica wiedzy, wystarczy poświęcić tylko troszkę czasu i od razu główka bardziej pod względem diet rozbudowana ![]() Grunt to mądre komponowanie posiłków. Śniadanie powinno zawierać jakieś 250-300 kalorii. Drugie śniadanie 100-150, obiad 400-450, podwieczorek 100, kolacja 200. Tabele kaloryczne znajdują się wszędzie. Tutaj proszę jest zapotrzebowanie i różne tabele: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020 A tutaj ciąg dalszy wątku o komponowaniu posiłków http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251188 Jeśli google kłamie, to wizaż na pewno nie, wystarczy poszukać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.