![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Mam dość
Mój mąż ostatnio ciagle mi wypomina ze nie mam pracy.Szukam choc narazie bezskutecznie.Żyjemy z jego wypłaty.A on ostatnio coraz bardziej mnie dołuje mówi ze on pójdzie na 2 etat ze mu sie zyc nie chce i nie ma motywacji do pracy bo cała wypłata idzie na życie a on chce wyjsc na piwo pojechac gdzies.Potrafi mi powiedziec ze kazdy umie sobie znalezc prace tylko nie ja:-(Rozdaje narazie uloki ale wg.to za malo.Odechciewa mi sie zycia przez to wszystko
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mam dość
A na pewno szukasz tej pracy?
Bo wiesz,niektórzy szukają tak żeby nie znaleźć... Jesteś pewna,że robisz wszystko,żeby ją znaleźć? Bo ja tak naprawdę rozumiem Twojego męża.. Żyjecie tylko z jego wypłaty(nie chcę myśleć co by bylo,gdyby tę pracę stracił...).On ma prawo do jakichś przyjemności,na które jak piszesz nie może sobie pozwolić.. Jeżeli pójdzie na 2 etat,będzie ciężko pracował co może odbić się również na jego zdrowiu,które kurcze jest najważniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Naprawde szukam w necie w gazetach.Nie jest tak ze szukam tak zeby nie znalezc
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
mmmm. jak ja szukalam pracy w wakacje, to potrafilam przez jeden dzien wyslac z 20 cv na maile, dzwonic po pracodawcach. pomocne sa strony internetowe, naprawde
![]() zycze, aby poszukiwania przyniosly owoce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Do telemarktenigu wysylam cv ale nie oddzwonili.Nie mamy dzieci.ale moj tz potrafi mi powiedziec ze jak szybko nie znajde pracy to nie bede jesc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z tym, co napisała Warszawianka. Twój mąż jest przemęczony tą sytuacją, nie tylko fizycznie ale i psychicznie... chodzi do pracy, a efektów żadnych i korzyści: brak Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zgłosiłaś się do Urzędu Pracy? Jeżeli nie,to zrób to czym prędzej i chodź na wszystkie kursy,na jakie będziesz mogła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No, ale chyba nie do jednego telemarketingu dzwoniłaś
![]() Ja wiem, że teraz szukają w wielu miejscach pracowników. Wiesz, nie musi to być od razu praca Twoich marzeń.. ja bym się załapała nawet na kelnerkę czy na zmywak ![]() Ważne żeby coś mieć a w między czasie można szukać, czegoś lepszego ![]() Ja rozumiem Twojego TŻ. Co innego jest, jeśli mężczyzna ma tak dużo kasy, że mu "wszystko jedno" i może utrzymywać cały dom. Niestety w dzisiejszych czasach prawda bywa dużo brutalniejsza, wiele par musi pracować obustronnie a i tak się "nie przelewa". On może być zniechęcony sytuacją i drażliwy, dlatego bądź wyrozumiała.. przynajmniej do póki to On na Ciebie łoży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Trochę trudno mi wyobrazić sobie mężatkę stojącą z ulotkami, 18 lat chyba nie masz?
Ja bym szukała na początek w sklepach, potem może jakieś kursy i coś poważniejszego. A gdzie wcześniej pracowałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Niestety nie w każdym mieście jest praca.
Ja osobiście chciałam iśc na staż rok temu to nie było dla mnie ofert, babka z biura pracy mi kazała szukac pracy w większym mieście, bo w moim małym mieście pracy nie znajdę. Znam sporo znajomych i nawet mój TŻ ma problem ze znalezieniem pracy. fakt faktem ale mężczyźni łatwiej mogą pracę znaleźć niż kobiety ![]() Wszystko zależy od tego czy mieszka się w malej dziurze czy w dużym mieście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja wiem, ze teraz masowo zwalniaja, fabryki upadaja, emigranci wracaja do polski takze teraz o prace wcale tak latwo nie jest. zycze Ci powodzenia w szukaniu. Moze napisz w jakim rejonie Polski mieszkasz, ile masz lat i jakie wyksztalcenie, moze jakas wizazanka moglaby Ci pomoc (jesli mieskzasz na śląsku, to ja bym mogla ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
mąż ma prawo się martwić, ale nie można kogoś dołować....wtedy motywacja leci na łeb, na szyję.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Może masz zbyt wygórowane wymagania? Albo za niskie wykształcenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ja nie rozumiem postępowania twojego męża. Uważam, że powinien Cię wspierać w tych trudnych chwilach a nie dołować.
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w moim domu. Ja też ostanio szukam pracy, narazie bezskutecznie, i gdyby mój mąż jeszcze do tego mi to wygadywał, poganiał mnie i dołował, straszne. Współczuje sytuacji, ale wierze, że się wszystko ułoży.
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet ostatnio cztery znane mi osoby odeszły z firmy "bo im za mało płacą", od ręki poszli do konkurencji. Przejeżdżając przez miasto widzę sporo ofert "szukamy pracownika". Oczywiście nie są to luksusowe zawody, ale w takiej sytuacji jak mówiłam, lepiej zmywać naczynia czy składać kanapki, niż nic. Trzymam kciuki i na prawdę sytuacja nie jest tak beznadziejna, żeby nie dać sobie rady. Trochę wiary w siebie i swoje możliwości nie zaszkodzi ![]() Jak nie oddzwonią z jednego miejsca, to nie znaczy że 'nie nadajesz się do telemarketingu' (mówię tak na wszelki wypadek). Trzeba próbować dalej, dużo.. dużo razy. Nawet w te same miejsca. Może zdarzyć się że przy ostatniej rekrutacji ktoś wydawał się lepszy i jego przyjęli, ale w tej która jest teraz, to właśnie TY możesz być naj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Od jak dawna taki stan trwa?
Bycie z kims przeciez polega tez na tym, zeby sie wspierac i byc tez w tych chudych czasach. Kazdemu moze sie zdarzyc nieszczescie jakies, brak pracy... Wszystkie rozumiecie jej meza, a ja nie rozumiem jak bliska osoba moze raczyc takimi slowami, zamiast byc wsparciem to doluje tylko.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tego nie rozumiem ![]() Gdyby mój mąz tak się zachował byłoby mi strasznieeeee przykro ![]() Tzn znając mnie bym była na niego wkurzona ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Mam 22 lata,rozdaje ulotki zeby tylko cos bylo.Taka sytuacja trwa od polowy pazdziernika pracowalam w zakladzie prace mialam super,ale przez kryzys poslali nas na bezplatny urlop nie zwolnili nas.I od tego czasu ciagle zwodza ze cos ruszy.Wiec na bezrobociu nie jestem zarejestrowana.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem szukanie w internecie i gazetach to jednak troszkę za malo. Wiele firm wcale nie daje ogloszeń bo nie muszą, ludzie i tak cv skladają. Warto przejść się po mieście, zobaczyć gdzie są wywieszone kartki, że szukają pracownika, albo wejść i i tak zlożyć cv. Internet i gazety to nie jest wystarczający sposób by znaleźć robotę. Może dlatego mu już nerwy puszczają bo on urabia się po pachy a kobieta siedzi i zerknie czasem do netu. Nie mówię, że tak jest, tylko zakladam, że taka sytuacja przeszla mi przez myśl. Ps. żebym nie byla goloslowna, czas jakiś temu mój tż szukal roboty i bardzo mnie wkurzalo jak on latal po milionie ofert w necie, a tak naprawdę, to są to 3 na krzyż oferty- te same na każdej stronie. Nie wyglądalo to dla mnie na szukanie pracy- tylko na robienie wrażenia, że się szuka. Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2009-01-19 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Tak,mieszkam na slasku.Mam wyksztalcenie srednie ale bez matury
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozejrzyj się za nową pracą, bo zakład może ruszy a może nie ruszy. Na początek skorzystaj z rady: Kiedyś w taki tradycyjny sposób szukało się pracy: drepcząc po mieście i pukając od drzwi do drzwi i ludzie pracę znajdywali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze sytuacja nie trwa permanentnie długo, po drugie pracodawca stawia Cię w niewygodnej sytuacji, po trzecie co jak co, ale jednak coś robisz! ![]() W takim razie, TŻ jednak przesadził, może z obawy żebyś "nie zasiedziała się w domu". Jednak nie powinien tak mówić, tylko Cię wspierać i np. wspólnie wysyłać CV, szukać ogłoszeń. Robiąc to razem, on byłby spokojny, że robicie wszystko aby zmienić sytuację a Ty miałabyś potrzebne wsparcie ![]() Co Ty na to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jak pracowalam zarabialam ok 1000 zl to moj tz mowil ze spoko,ale moglabym zarabiac wiecej.
Rozmawialismy przed chwila i on mowil ze jak jutro kupie jarmark chcialbz zebysmy go razem przejrzeli.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2009-01-19 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"zacznij chodzic i rozdawac cv po sklepach, a nie tylko w domu siedzisz" "samo szukanie przez net, to malo, za malo aktywna jestes" itd. A on ja raczy takimi: Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
A w sklepach pytałaś? szukałaś? tam jest zawsze rotacja, więc na początek mogłabyś się zaczepić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawde to jest dobry sposob, chodzenie bezposrednio po sklepach, jakis burger kingach i innych, zostawianie tam swojego CV. Masz w miescie jakies centrum handlowe? to idz tam. Z jednej strony to jasne, ze on powinien Cie wspierac, ale Ty tez powinnas mu dawac oznaki, ze sie starasz i naprawde Ci zalezy, a nie siedzisz z zalozonymi rekami.
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Mąż powinien wspierać, motywować i zachęcać żonę, ale nie dołować ją i psychicznie gnębić hasłami "nie będziesz niedługo jeść póki nie zarobisz". A gdzie przysięga "na dobre i na złe?"
Naprawdę dziwię się wypowiedziom dziewczyn, że autorka powinna być wyrozumiała, że takie zachowanie faceta jest zrozumiałe, a mąż to jest wyrozumiały? Dziewczyna szuka pracy, stara się, a on zamiast pomóc, wesprzeć, poruszyć niebo i ziemię, może znajomych popytać, dręczy ją psychicznie i wpędza w coraz większe doły. Autorko - naprawdę może popytasz w butikach w centrach handlowych, teraz tego mnóstwo i oferty pracy ciągle są, wiem, bo sporo moich znajomych tak pracuje, sama przepracowałam rok z w sklepie z ciuchami. Zawsze to coś na początek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.