|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Prostownica , a powywijane końcówki..
Heej wszystkim ! : ) Jestem tutaj nowa i przejrzałam dużo wątków , ale nie dostałam tak jakby jeszcze takiej konkretnej odpowiedzi.
Chodzi właśnie o prostowanie włosów. Otóż sprawa wygląda tak : jeszcze 2 - 3 lata temu dostałam na gwiazdkę prostownicę , cały dzień miałam proste włosy czego wszyscy mi zazdrościli. Nie używałam wtedy żadnych odżywek , masek , olejów czy czegokolwiek. Używałam tylko spray'u z Mariona do termoochrony. Po pół roku oczywiście musiałam ściąć włosy z biustu aż do ramion.. Czekałam aż podrosną , wcale ich nie prostowałam. Zmieniłam pielęgnację.. I tu się zaczynają ' schodki ' zaczęłam bardziej dbać o włosy , odżywki ,maski , od czasu do czasu olejowanie i teraz włosy wgl sie nie trzymają proste znaczy końcówki się wywijają.. Myślałam , że to może przez to , że już za stara prostownica.. Kupiłam nową z Babyliss , no i nadal nic.. Włosy jak się wywijały tak się nadal wywijają pomimo tego , że daję lakier czy żel czy cokolwiek innego.. Nie wiem jak sobie mam z tym już poradzić ![]() Jeszcze dodam , że zastanawiam się nad cieniowaniem włosów , bo ułatwiło by mi to życie bo zbyt dużo ich mam.. ;/ A właśnie wtedy jak prostowałam włosy i trzymały się cały dzień były cieniowane i chyba degażowane. Tak wiem , to masakra dla włosów.. Chodziłam do złych fryzjerek , teraz na szczęście zmieniłam fryzjera. Ale pozostaje pytanie co dalej mam robić ? Właściwie to po umyciu włosów niecałe 5 minut i się od ucha włosy puszą.. Nie wiem czemu.. Nawet jak ostatnio co drugi dzień dawałam odżywkę czy maskę.. Nadal to samo.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Prostownica , a powywijane końcówki..
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moje końcówki wywijają się zawsze gdy je podetnę i są równe. Gdy włosy już mam kilka miesięcy nie podcinane lub wycieniowane i nie są równe to wtedy nic się nie wywija
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2014-01-11 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;44550855]Bo ścięte prosto włosy nie mają miejsca ani siły by się wywijać.[/QUOTE]
Źle zrozumiałaś chyba, mi właśnie tylko takie się wywijają ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;44550855]Bo ścięte prosto włosy nie mają miejsca ani siły by się wywijać.[/QUOTE]
Niekoniecznie. Włosy o długości do ramion lubią się wywijać, właśnie dlatego że są do ramion i ciągle są od spodu naciskane gu górze. Po podrośnięciu przestają się tak zachowywać. Moje też tak robiły, wyglądało to tak jak na załączonym zdjęciu. Z tym że moim zdaniem włosy autorki zachowują się tak z powodu niewłaściwej pielęgnacji, tym bardziej że puszą się już od ucha. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pogrubione - podzielam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;44549404]Cieniowanie czy degażowanie to żadne zło. Zło to brak właściwej pielęgnacji. Napisz jakich dokładnie kosmetyków używasz i po czym widzisz puch. Maska masce nierówna, nie kazda będzie Twoim włosom pasować.[/QUOTE]
Tylko , że ja właściwie odkąd ścięłam włosy do ramion to mi się zaczęły puszyć.. Jak zaczęłam prostować włosy to nic się nie zmieniło , w zasadzie tylko to że po pewnym czasie miałam już suche końcówki. Ale to przez moją głupotę. Nie wiedziałam wtedy , że trzeba dbać o włosy.. Ale mniejsza , czasy gimnazjum to wiadomo. Głupi wiek.. ;/ Właściwie to nic wielkiego nie używam. Szampon Babydream , od czasu do czasu maska Kallos Latte , popularna Gloria , a ostatnio nawet użyłam jakieś maski z kokosem. Myślałam , że będę miała jeszcez większy puch , ale właśnie wręcz przeciwnie. Włosy miękkie w dotyku i troszkę mniejszy skręt. ![]() Jeszcze mam pytanie czy jest taka możliwość , że włosy za bardzo były ' nawilżane ' i przez to z mocnych włosów stały się jak u dziecka ? Pomijając troszkę zniszczone końcówki , ale nie byłam już ponad rok u fryzjera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawilżacze mogą zmiękczyć włosy, ale te kosmetyki, których używasz nie są zbytnio nawilżające (chyba że piszesz o jakichś innych, używanych wcześniej). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Właśnie tak jak wspomniałam od czasu do czasu używałam olei , ale jakoś przestałam.. Brak systematyczności ;/ Ale jak już używałam to albo oleju winogronowego lub też oliwki dla dzieci z BD. Na początku miałam efekt trochę spuszonych włosów , ale to był tylko jednorazowy wybryk przy każdym z tych olei. Teraz nie wiem jak działają , bo właśnie zaprzestałam z powodu tego , że się boję , że się coraz bardziej będą zmiękczać.. Mogłabyś mi powiedzieć co stosować , żeby włosy były bardziej wzmocnione ? Wiem , że proteiny właśnie mogą coś zdziałać , ale nie wiem czy sama maska by wystarczyła.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.