![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
I ja próbuje cosik sama tworzyć ;)
Witam
![]() ![]() Czemu przed początki- ponieważ zrobiłam tylko kolczyki (pojedyńcze) w celu sprawdzenia czy cosik mi wyjdzie - powiedzmy takie jakby projekty!! Dysponowałam jedynie pozbieranymi z kątów koralikami, i miedzianym drutkiem - bodajże wydobytym z starego monitora . ![]() Moja zakupiona dostawa koralików i półfabrykatów, mam nadzieje ze już niedługo do mnie dojdzie ![]() ![]() a oto co mi wyszło (wolała bym to w kolorze srebrnym bo nie lubię miedzi ani złota): 1. podoba mi sie najbardziej, gdybym miała wiecj koralików zrobiła bym drugiego- ale niestety. Kwiatek już odmontowałam i przerobiłam na pierścionek ![]() 2. taki byle jaki- ale ładnie wyglądał na uchu 3. trochę pusty ale nie miałam co dodać do niego Edytowane przez klamaja Czas edycji: 2008-01-13 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: I ja próbuje cosik sama tworzyć ;)
Pomysły ciekawe, zwłaszcza to z motylkiem mi się podoba, a że ze starannością jeszcze nie idealnie to sama wiesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
A te kolczyczki zrobiłam wczoraj- pierwsze parowane hehe , z bliska widać jakie druty są powyginane
![]() Nawet udało mi się samej zrobić do nich bigle ![]() początkowo wyglądały jak na fotce nr. 1 miały kuleczkę na dole ale jedna mi sie spsuła i musiałam coś wymyślić zastępczego i wyglądają teraz tak- focia nr. 2 Dorobiłam do tego zawieszkę - ale straszna tandeta mi wyszła ![]() Obiecuje że przy prawidłowych drutkach będę sie bardziej starała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ładne te z kwiatkiem, koniecznie zrób dwa :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
w końcu załadowałam i to zdjątko z zawieszką- ale musiałam je mocno pomniejszyć.
I w ogóle przepraszam za jakość zdjątek ale wszystko robie po raz pierwszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Klamaja, jeżeli to Twój debiut, to już drżę, bo konkurencja rośnie niebagatelna
![]() Pomysły rewelacyjne, wykonanie ... no ... zn im trochę gorzej, ale praktyka czyni mistrza ![]() Z niecierpliwością czekam na wrzutkę z wykorzystaniem materiałów z paczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
myślę, że jak dostaniesz odpowiedni drut i koraliki to zaczniesz robić naprawdę zaskakujące prace
![]() ja nie wiem, czy wymyśliłabym coś z tego miedzianego drucika, drobnicy, kilku koralików (jeden mam taki koralik w paski czerwone jak ty masz, z gumki do włosów ![]() dobrze zaczęłaś z małą ilością, bo bywają prace, gdzie są droższe materiały, ale jakoś nie ma na w nich pomysłu, a ty poradziłaś sobie mimo tego, że może efekty nie są wybitnie świetne ![]() także ja teraz czekam na efekt prac po dostaniu zamówienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
najlepiej wyszły Ci te z kwiatkiem. Co prawda kszywe i technika pozostawia wiele do zyczenia
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
też uważam, że z kwiatkiem naj
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
O, widzę, że się koleżanka rozwija!
![]() Mi najbardziej przypadł do gustu ten komplecik niebieski, wiadomo, krzywy i miedziany, ale pomysłowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie powiem, że świetne, bo jednak drucik krzywy i miedziany, ale wiem, że taki na razie miałaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
ja jak koleżanki wyżej
![]() najładniejsze te z kwiatkiem, ale drut miedziany.,.. ugh... liczen, ze w przyszlosci pozmieniasz na posrebrzany/srebrny ![]() ![]()
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miło mi że choć troszkę sie wam podobają ![]() ![]() Ale krytyka nawet do bólu jest mile widziana, w końcu to dzieki niej sie uczymy ![]() W głowie gdzieś tam siedzą pomysły ale szybko uciekają. Dzis dostałam koraliki - niestety nie okazały sie do końca trafione ![]() Na razie nie wiem co z nich zrobię, muszę się z tym przespać, no i poczekać na półfabrykaty!! Pozdrawiam cieplutko!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
ja, jak coś zamawiam, to siedzę z linijką i sobie mierzę od razu, żeby właśnei potem nie było takich rozczarowań
![]() i z niecierpliwością czekam...na nowości ![]() ![]()
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() edit: o, nie wiedziałam, ze monika też tak robi ![]() Edytowane przez 135nudziara Czas edycji: 2008-01-07 o 17:42 Powód: edit |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiecie mam pomysł by wykorzystać do kolczyków ziarna kawy, muszę sie za nimi rozglądnąć ![]() ![]() Od tej pory mam nauczkę i będę siedziała z linijeczką przy wybieraniu koralików oj tak tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
oj, niestaranne to strasznie i krzywe, pomysły jakieś widzę, ale wykonanie mi się bardzo nie podoba, lepiej kupuj na arzie gotowe bigle. Czekam na dalsze prace
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
no to moje pierwsze prawdziwsze kolczyczki , zrobiłam je dla siebie
![]() "muszynki" - są wykonane z posrebrzanych elementów, koraliki - szklane i plastikowe nom i lampworki z szkła weneckiego ( muszki ![]() Na uchu wyglądają ślicznie i nie oddam ich nikomu i za żadne skarby!!! zaczęłam od prostych kolczyków, niestety mam problem z wyprostowaniem równiutko drutka, widać leciutkie odgięcia ![]() ![]() Zdjęcia nie są za piękne, ale z czasem dojdę z wszystkim do wprawy ![]() Na razie na zrobienie innych nie mam czasu, no i muszę poza tym dokupić cieńszy- 0,25mm drucik, bo rzeczywiście 0,4 mm okazał sie trochę za gruby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
czy to może te muszki, które oglądałyśmy w śmiechostkach
![]() kolczyki na prawdę nie sa złe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Chyba to te sławne muszki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ja z moją extremalnie krótką szyjką tez nie za bardzo bym mogła ich nosic, ale są fajne te..."muszynki"
Tobie pasują i to sie liczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Oj biedne muszki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Moje ulubione muszki !!!
![]() Kolczyki mi się podobają. ładnie dobrałaś kolorki, miałas pomysł na skomponowanie dośc trudnych, jak sądzę lampworków ![]() ![]() Loopy .. na dole faktycznie są krzywe, ale wcale nie lepsze widuję u osób bardziej doświadczonych, chyba, ze coś ukrywasz ![]() ![]() Zdjęcia to też kwestia wprawy. jak na początek są naprawdę niezłe ![]() A ja widze w Tobie potencjał i nie mogę się doczekać kolejnych prac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Sympatyczne te kolczyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
monisia104 - ehh no nie wiem czy to są te co były w smiechostkach ale wszystko prawdopodobne, kupiłam je na allegro, jak je zobaczyłam to się w nich zakochałam i musiałam je mieć
![]() przyznam ze torche główkowałam jak je wykorzystać bo nie dało sie ani przed ani za nimi wsadzić jakiegokolwiek koralika bo wyglądało to okropnie, miałam pomysł by zrobić kolczyk ala pajęczyna i je tam doczepić, ale marzyły mi sie takie wiszące proste wiec zrobiłam takie jakie właśnie wyszły, nom może rzeczywiście ciuteńko za długie!! ![]() ciesze sie ze Ci sie podobają ![]() sharre303, Amambada, Kasia83 - serdecznie dziekuje ![]() ![]() ![]() A_qq- dziękuje w szczególności za ten potencjał ![]() ![]() ![]() a nad lopkami popracuje jutro - bo dostane w prezencie okrągłe obcążki ![]() ![]() ![]() - peggy_blue - ![]() ![]() Raz jeszcze dziękuję za opinie, są naprawdę mobilizujące, ale jak chcecie sie czegoś doczepić, to się czepiajcie, będę przynajmniej wiedziała nad czym pracować ![]() Oczywiście wszelkie pomocne dla mnie rady i wskazówki mile widziane!!! O np. może któraś mi podpowie jak porządnie wyprostować druciaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Klamaja, gdybyś robiła biżu od paru miesięcy, mogłabym się czepiać
![]() ![]() Drut musisz prostować delikatnie i powoli palcami, nie ma innego sposobu ![]() ![]() Edytowane przez A_qq Czas edycji: 2008-01-10 o 17:03 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem są straszne.. Po 1 te muchy
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ech ... miałam nic nie pisac, ale nie wytrzymam ...
Iguano, de gustibus non disputandum est - znasz to powiedzenie? "O gustach się nie dyskutuje" Maja prawo Ci sie nie podobać, ale jeżeli krytykujesz to niech to będzie konstruktywna krytyka, a nie wylanie emocji .... Zastanów się, jakbyś Ty się czuła, gdyby ktoś w ten sposób skomentował Twoje prace??? ![]() Zresztą ... na temat konstruktywnej krytyki jest punkt w regulaminie ... polecam lekturę .... Sorki klamaja, już Ci nie zaśmiecam wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.