|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
wyglądacie jak RODZEŃSTWO..
Co o tym sądzicie kiedy para jest do siebie podobna jak by byli rodzeństwem, bo mi kiedyś ciotka powiedziała że tylko takie są szczęśliwe ze sobą no i ja tak obserwuje ludzi i czasami rzeczywiście można to zauważyć. Mam kuzynkę która jest tak podobna ze swoim mężem, wklejam foto i ze znanych Heidi Klum i Seal też moim zdaniem mimo różnicy w kolorze skóry! I odkąd to usłyszałam i zauważyłam że czasami tak rzeczywiście bywa nawiedzona pod tym względem się stałam...
Znacie takie podobne do siebie pary? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wyglądacie jak RODZEŃSTWO..
Ja i mój chłopak też często słyszeliśmy, że jesteśmy podobni do siebie jak rodzeństwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
zlego ja tez nie, zastanawia mnie tylka zywotnosc par NIEPODOBNYCH
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Szczerze to nie widzie podobienstwa w tych zdjeciach.
Ale czasem to widac i podobnie jak poprzedniczka nie widze w tym nic złego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
no jak to. ta moja kuzynka ma identyczny uklad twarzy jak on,.. brda, nos, oczy ktorych tu nie widac, ksztalt twarzy a heidi tez owal, nosy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Uważam, że to bardzo naciągana teoria.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
ojj naciągana naciągana...kolezanka miała bardzo podobnego do siebie chłopaka...dosłownie bliźniaki i co?? rozstali się po bardzo dlugim czasie bycia ze soba...a ona jest teraz szcześliwa mama i żoną...a do męża wcale nie jest podobna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hehehe, no jasne, że naciągana, ale ludzie uwielbiają takien sprawy, doszukiwanie znaczeń, które są niby ukryte, jakieś drugie dno, przeznaczenie itd
![]() Swoją drogą mi i mężowi często mówią, że jesteśmy podobni, ale to wynika z tego, że obydwoje mamy ciemne włosy, oliwkową cerę i kartoflane oczy ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Co to znaczy "kartoflane oczy"?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
hehe a jakie to kartoflane oczy?? ![]() ja nie uwielbiam tego, tak zamyslilam sie i analizuje czy cos w tym jest, tylko ze tak w pojedynke to malo wnioskow wychodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
No nie,to ci dopiero teoria.Nawet podobienstwo charakterów nie zagwarantuje dobrego zwiazku,a co dopiero podobienstwo w wygladzie.
Dobry zwiazek zagwarantuje tylko ciezka praca jaka sie wklada aby wszystko dobrze sie ukladalo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś mama mojej przyjaciółki stwierdziła, że ja i moj eksTŻ jestesmy podobni jak rodzenstwo... hmmm:P no nie wiem xD ale dlugi to ten zwiazek nie byl :P
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Co do podobieństwa - ostatnio jak pooglądałam fotki znajomych doszłam do wniosku, że większość tych par to osoby do siebie podobne - wyglądające jak rodzeństwo, lub po prostu podobne pod względem choćby jednej cechy. Mi i mojemu Tż często ktoś mówi, że jesteśmy podobni gdy się śmiejemy, gdy robimy nieświadomie miny a typy urody mamy całkowicie inne. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Moj Tż podobny do mnie zdecydowanie nie jest... Nie pod wzgledem wizualnym,bo o to chodzi..
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Może i coś w tym jest
![]() Mój brat za czasów liceum chodził z dziewczyna strasznie do siebie podobną (rozstali się:P), potem był z całkiem inną, jego zupełne przeciwieństwo (i też się rozstali:P), teraz znowu kogoś poznał i co? znowu dziewczyna o identycznych rysach jak on. Więc może faktycznie człowiek podświadomie szuka osoby podobnej wizualnie do siebie ![]() Ale czy to wróży szczęśliwy związek pojęcia nie mam. To raczej pytanie dla psychologa,tak mi się wydaje ![]() Wklejam zdjęcie swoje i TŻ, zdarzyło nam się parę razy usłyszeć że jesteśmy bardzo do siebie podobni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja słyszałam też taką teorię, że jeśli jest się z kimś jakiś dłuższy czas, to się do tej osoby upodabnia z wyglądu (oczywiście nieświadomie), stąd często takie same uśmiechy, mimika twarzy itp. bliskich sobie osób. I chyba coś w tym jest prawdy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Mam koleżankę, która ze swoim chłopakiem wygląda naprawdę jak siostra z bratem. Jej chłopak pochodzi z Gruzji, ma taką troszkę ciemną karnację, ciemne oczy, czarne włosy. I ona to samo. Mimo, że jest Polką ma urodę taką samą jak on.
![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam zadnego zwiazku nie widze miedzy podobienstwem twarzy a udanymi relacjami z mezczyzna.
Co nie zmienia faktu, ze jestesmy do siebie bardzo podobni (uklad twarzy, nos, usta, oczy, nawet identyczny odcien niebieskiego). TZ np. uslyszal po pokazaniu naszego wspolnego zdjecia: "No tak, to twoja siostra, ale miales pokazac zdjecie dziewczyny." ![]() A zeby bylo jeszcze smieszniej, TZ jest Hiszpanem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Kiedys ktos mi powiedzial, ze ja i moj EX jestesmy baaaardzo podobni, jak rodzenstwo. Nie jestesmy juz razem od ponad dwoch lat, co mnie bardzo cieszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
nie wiem gdzie podobiestwo miedzy Haidi i sealem mozna zobaczyc ale gratuluje wzroku
![]() generalnie wystepuje podobinstwo miedzy ludzi z tych samych szerokosci georgaficznych wiec nic dziwnego. dla mnie azjaci wszysyc tacy sami,afryka tez,arabi,turcy. ja z Tż tez jestesmy podobni,wysocy,szczupli,c iemne wlosy,ciemniejsza karnacja. dziecko nasze w wieku do 3-4 lat wygladalo jak japonka :-D co do ew. szczescia takich par to mysle ze dziala to tak samo jak branie slubu w miesiacu z literka "R" w nazwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
taka akcja byla ze ja z exem bylam na weselu z mojej rodziny i stoimy obok moich braci i rodicow pod kosciolem, a wuja co kilkanascie lat nas nie widzial taki text do mojego ex-a "ooooo synus Dorotki, ale wyrósł!"
![]() ![]() btw dobrze ze z nim nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
ja z moim mężem wygladamy jak rodzenstwo
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja z moim eksem zawsze jak poznawaliśmy nowych ludzi pytali sie czy jesteśmy rodzeństwem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np generowano z z twarzy kobiety meska twarz,pokazywano jej pozniej rozne zdjecia mezczyzn i miala wskazac najbardziej atrakcyjnego mezczyzne i zawsze pokazywaly to swoje przerobione zdjecie Moim rodzicom tez podobno mowiono w mlodosci ze podobni,ale ja jakos tego nie widze A sama teorie uwazam za ciekawa i mysle,ze cos w tym moze byc i nieraz sobie mysle"Jak to mozliwe ,ze oni sa razem,skoro w ogole nie sa podobni" ![]() Ja widze podobienstwo miedzy Heidi i Sealem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A ja mam całkiem odwrotna sytuacje...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Znam taką parę- ona i on to wykładowcy na moim wydziale, mają tytuły doktora. On przystojny, ona piękna, oboje śniada cera, ciemne włosy, oboje lubią elegancki prosty styl,czarne ubrania, oboje podobnie mówią, zachowują się... mają dziecko i właśnie się rozwodzą bo ona kręci z panem magistrem (moim zdaniem najprzstojniejszy koleś na wydziale) w stylu sportowo-dresowym...który jest niesamowicie mądrym człowiekiem ale bardzo od niej różnym.
Jak wiec widać nie ma reguły..podobieństwa nie zawsze są dobre, tak jak zupełnie różni ludzie. natomiast teoria,że jak się z kimś jest dłużej to się do niego upodabnia nieświadomie w moim przypadku się sprawdziła: z Tżtem słuchamy podobnej muzyki, mamy podobne powiedzienia a czasami zgramy się jeśli chodzi o ciuchy: on szara bluza i krótkie spodnie ,ja szara bluza i krótkie spodnie ![]() ale jak we wszystkich tego typu teoriach..nie ma reguły ![]()
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
moi rodzice jak sie pobierali to byli do siebie bardzo podobni (teraz to wiadomo że czas zrobił swoje).
Mi z kolei mama mówiła że ludzie szukając drugiej polówki podświadomie szukają kogoś podobnego do siebie (chodzi mi o wygląd) żeby nie było takich dysproporcji ze on brzydki a ona piękna..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.