Przeniesienie tel do innej sieci - rabaty? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 17:24   #1
mlodaaa_90
Przyczajenie

Przeniesienie tel do innej sieci - rabaty?

Witajcie,
za miesiąc kończy mi się czwarta umowa w T-mobile, czyli to już 8 lat z nimi. Jak zwykle, nie oferują oni nic interesującego dla swoich stałych, klientów, więc w tym roku postanowiłam poszukać gdzie indziej.
I teraz moje pytanie do Was... powiedzcie proszę czy udało Wam się wynegocjować lepsze warunki, niższe ceny telefonów u innych operatorów lub na przykład w Tmobile? (poza tymi standardowymi podanymi w cennikach, na stronach www)

Mi 2 lata temu udało się dostać dodatkowych 10 min miesięcznie... ale w tym roku potrzebuje już zdecydowanie większego abonamentu.

A może któraś z Was pracuje w obsłudze klienta w którejś z sieci?

Będę wdzięczna za info
mlodaaa_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 21:49   #2
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Przeniesienie tel do innej sieci - rabaty?

Cytat:
Napisane przez mlodaaa_90 Pokaż wiadomość
Witajcie,
za miesiąc kończy mi się czwarta umowa w T-mobile, czyli to już 8 lat z nimi. Jak zwykle, nie oferują oni nic interesującego dla swoich stałych, klientów, więc w tym roku postanowiłam poszukać gdzie indziej.
I teraz moje pytanie do Was... powiedzcie proszę czy udało Wam się wynegocjować lepsze warunki, niższe ceny telefonów u innych operatorów lub na przykład w Tmobile? (poza tymi standardowymi podanymi w cennikach, na stronach www)

Mi 2 lata temu udało się dostać dodatkowych 10 min miesięcznie... ale w tym roku potrzebuje już zdecydowanie większego abonamentu.

A może któraś z Was pracuje w obsłudze klienta w którejś z sieci?

Będę wdzięczna za info
Udało się, ale wtedy poszliśmy zdecydowani na wypowiedzenie umowy abonamentowej (chcieliśmy przejść na formę pre-paid), pół godziny pracownik próbował nakłonić nas do przedłużenia tudzież zawarcia nowej umowy, ale my nieugięcie swoje. W końcu zaproponował inne, lepsze warunki niż wówczas były możliwe
No i ten pracownik dobrze mnie kojarzył jako stałą klientkę od n-tu lat, a chłopakowi naprawdę zależy na zatrzymaniu abonentów.
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 22:00   #3
mlodaaa_90
Przyczajenie

no tak, czyli trzeba się pomęczyć trochę z nimi, dzięki
Stary 2013-08-07, 09:29   #4
lza_slonca
Zakorzenienie

wejdź na stronę innego operatora (polecam play) i tam popatrz co oferują. Widziałam spore promocje przy przenoszeniu numeru.

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 09:44   #5
kobieta oszczedna
Raczkowanie

Idziez do T-mobile i mówisz: nie przedłużę z Wami umowy, bo to, co mi porponujecie nie spełnia moich oczekiwań. I w wielu miejsach nagle cudownym sposobem znajduje się wspaniała oferta.

A jeśli jednak nie, to również polecam Play.
kobieta oszczedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 12:50   #6
Jenna__
Rozeznanie

Możesz też zadzwonić do BOK. Mój chłopak chce podpisać kolejną umowę (jedną podpisał w lutym) i dzwonił do biura obsługi T-Mobile w sobotę. Pracownik zaoferował mu ofertę no-limit na połączenia i sms-y do wszystkich sieci krajowych (i 2,5 GB transferu danych) z telefonem wartym 1000 zł za 89,90 zł miesięcznie. Takiej oferty nie widzieliśmy na stronie internetowej. Warto się potargować, bo pewne rzeczy można wywalczyć. Np. darmową aktywację. Warto też zadzwonić kilka razy, ponieważ każdy pracownik może zaoferować inną ofertę.
Play ma najkorzystniejsze ceny, ale tragiczny zasięg (przynajmniej na moim terenie).
Stary 2013-08-07, 14:28   #7
lza_slonca
Zakorzenienie

telefon za 1000zł przy abonamencie 89,90zł.. super ale co ma zrobić osoba która chce max do 50zł? ceny z kosmosu.

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2013-08-07, 15:18   #8
Hultaj
BAN stały

''wynegocjowałam'' sobie chyba (mi b. pasują) fajne warunki, lepsze niż na stronie netowej, przez co nie przenoszę się do Play (nie chciałam tego za bardzo, przez ten zasięg właśnie, i przez to, że się przyzwyczaiłam, ale byłam też dość zdecydowana). I to w dodatku z 2gim konsultantem, bo 1 mi wciskał to samo co w ofercie na stronie. Cudzysłów, bo przypuszczam, że na stronie operatorzy dają część ofert, a drugą część oferują konsultanci, żeby ludź sobie pomyslał, jaki to jest wyjątkowy. Ale nie znam się to się wypowiem, nic nie będę insynuować w każdym razie.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
telefon za 1000zł przy abonamencie 89,90zł.. super ale co ma zrobić osoba która chce max do 50zł? ceny z kosmosu.
można negocjować niższe abonamenty też, raczej nie dostaniesz wypasionego telefonu o wartości rynkowej 1tyś do 3,5tyś lub więcej w niskim abonamencie i za niską cenę przy zakupie jednocześnie.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2013-08-07 o 15:20
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 15:55   #9
KOTUCHA
Raczkowanie

u mnie sytuacja taka: za 3 miesiące kończy mi sie umowa w Orange, od 2 miesięcy wydzwaniają do mnie konsultanci, a jako, że jestem zdecydowana zakończyć umowę i przenieść sie do play, konsultant Orange męczył mnie przez 3 dni żebym została, w 3 dniu proponując taka ofertę, ze prawie mnie przekonał. Chce zmniejszyć abonament, maksymalnie jak sie da, mam znajomych w play wiec rozmowy i smsy za darmo, do tego 1,5GB neta. Jak powiedziałam to konsultantowi w 3 dzień zaproponował mi za 59zł (taki mam teraz) darmowe rozmowy i smsy do Orange i na stacjonarne, 2GB neta i 1tys minut poza siecia i uwaga 6tys minut z wybranym numerem poza siecią (tym prawie mnie przekonał, bo mój facet ma play), wole jednak ten niższy abonament i komfort, który pozwala moim znajomym i facetowi do mnie również dzwonić za free...
Z aktualnym numerem w Orange jestem 6 lat, łącznie 9

Edytowane przez KOTUCHA
Czas edycji: 2013-08-07 o 15:56 Powód: pomyłka
KOTUCHA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 16:37   #10
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobieta oszczedna Pokaż wiadomość
Idziez do T-mobile i mówisz: nie przedłużę z Wami umowy, bo to, co mi porponujecie nie spełnia moich oczekiwań. I w wielu miejsach nagle cudownym sposobem znajduje się wspaniała oferta.

A jeśli jednak nie, to również polecam Play.
Ja po 13 latach opuściłam T- mobile.Przeniosłam się do Orange.
Jak juz się przeniosłam ciągle wydzwaniali z T-mobile,że maja super ofertę. Spytałam tylko czy przez ostatnie lata nie mieli żadnych miłych ofert dla mnie? Bo po tych 13 latach miałam 59zł abonamet i 40 zł na rozmowy. Kpina.
Ale uwaga na zawieranie umów przez tel. Gościu w Orange powiedział,że mam 6 mies za darmo abonament , a dostałam 3.Zawalili też przenosiny i napisałam reklamację. I dostałam te zaległa 3 mies za darmo.Ale uchodziłam się do salonu.
teraz mam abonament 40zł i 180min do wszystkich (nie jak w t-Mobile do Playa liczyli z kosmosu)
Twardo obstawaj przy odejściu , a znajda taka promocję że ho,ho.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 18:47   #11
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość

[/COLOR]można negocjować niższe abonamenty też, raczej nie dostaniesz wypasionego telefonu o wartości rynkowej 1tyś do 3,5tyś lub więcej w niskim abonamencie i za niską cenę przy zakupie jednocześnie.
no właśnie, a jak mam dostać za 1 zł telefon wart na rynku 100-120 zł to lepiej brać bez telefonu

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2013-08-15, 23:21   #12
mlodaaa_90
Przyczajenie

chyba z tydzień dzwoniłam do BOK i co chwilę z kim innym rozmawiałam. Ostatecznie dostałam 200 zł rabatu na tel i abonament nizszy o 20 zł. Czyli jednak się da zostaje w tmobile, zobaczymy co bedzie za kolejne 2 lata
Stary 2013-08-21, 17:25   #13
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Ostatecznie dostałam 200 zł rabatu na tel i abonament nizszy o 20 zł. Czyli jednak się da zostaje w tmobile, zobaczymy co bedzie za kolejne 2 lata
ciekawa jestem, co konkretnie dostałaś (ile minut w jakim abo i czy klient firmowy czy prywatny ) ?
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 10:56   #14
KOTUCHA
Raczkowanie

Jeszcze sytuacja z zeszłej soboty...
Poszłam zapytać do Orange czy coś musze u nich załatwiać jak chce zrezygnowac całkowicie z ich usług Pani namawiała mnie, na połączenie z konsultantem BOK, który zajmuje sie osobami, które chca przeniesc swój numer z Orange do innej sieci, rozpatruje indywidualnie z każdym sprawę i klient może otrzymać nawet 70% lepszą ofertę niż dotychczas...
Jednym słowem opłaca sie przyjść do dowolnego operatora z zamiarem rezygnacji, bo oni żeby zatrzymać klienta zrobia wiele
KOTUCHA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 13:39   #15
lza_slonca
Zakorzenienie

plus tak nie ma.. zaproponowali mi z abonamentu 7gb za 60zł przejść na 70zł i laptop za 1zł na 36mscy...

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości