|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jil Sander Sun vs Lou Lou Chacharel.
Hej dziewczynki. Mam takie pytanie. Czy według Was Sun i Lou Lou są podobne? Jestem szczęśliwą posiadaczką Sun ale mam wielką chetkę na Lou Lou. Bardzo wiele lat temu wąchałam Lou Lou kilkakrotnie i zapamiętało mi się, że sa podobne do Sun. Choć dziś po latach nie jestem już pewna. Czy warto mieć te dwa zapachy jednocześnie? Czy są jednak zbyt podobne? Co sądzicie? Z góry dzięki za odp i sugestie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Jil Sander Sun vs Lou Lou Chacharel.
te zapachy nie sa do siebie wg. mnie zupelnie podobne poza tym, ze oba maja w sobie cos slodkiego. Sun, to w moim odczuciu typowo letni, delikatnie slodki zapach ktory wg. mnie nalezy do tych neutralnych dla srodowiska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie, wielbicielki Lou Lou, zapachy te umiescilabym na calkowicie roznych biegunach. Ba, w przeciwienstwie do Princeski, nie znalazlam dla nich wspolnego, slodkiego mianownika.
W Sun, owszem, potknelam sie o jakis slodki akcent postawiony nad cytrusami, wyczulam nico ulotnego orientu, ale moze byla to raczej kwestia autosugestii spowodowanej czytaniem skladu ![]() Lou natomiast to perfumy "mocarne" zdecydowanie nie dla kazdej, porownalabym je do kieliszka czegos naprwade mocnego ( byle nie do samogonu ;-) ) No i ten szypr, oduzajacy i otoczenie i niekiedy sama uzywajaca. Przede wszystkim Lou nie polecam kupowac kierujac sie jakas tam pamiecia, z kiedys, po jednorazowym tescie. To jest zapach, ktory trzeba ponosci, niekiedy przezywyczaic sie do niego, polubic, a nawet pokochac bo zapewniam, duzo milosci potrzeba, wobec protestow otoczenia, ktore niekiedy Lou Lou nie toleruje ;-) W moim odczuciu porownanie Sun do Lou lou to jak porownac szampon i szampan ![]() ale wszystko w gestii nosa no i gustu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie są podobne-LouLou po ataku tuberozy na początku pięknie się wycisza i wysładza?Często kojarzona z zapachem chińkich gumek i plastiku;)Cytrusy są ale zgniecione przez plastikowy akord.
Lou Lou nie jest zalecana dla dziewczynek;) Jil Sun jak najbardzej.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.