|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
POMÓŻCIE - zepsuty sweter :(
Słuchajcie, właśnie kupiłam nowiutki sweter (taki cienki, ażurowy), zakładam go w domu i traaach. Zaciągnął się na ponad 10 cm. Czy da się go w ogóle uratować? Jakoś ten jeden rządek wcisnąć spowrotem?
Na zewnątrz wygląda to tak, że nie ma żadnej dziury, tylko taka kreska. No nie wiem jak to opisać... Z góry wielkie dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: POMÓŻCIE - zepsuty sweter :(
jak masz pojęcie o jakichkolwiek robótkach to sie da, trzeba tą nitkę po prostu szydełkiem wciągnąć z powrotem tak jak nitka prowadzi tylko luźno, żeby wróciło do normy, nie wiem czy sie jasno wyraziłam ale próbuj, powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No właśnie niebardzo... Ale ulżyło mi, że chociaż jest taka możliwość
![]() A może jest ktoś z Warszawy, kto mógłby mi to nareperować (oczywiście za opłatą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Narysowałam może teraz będzie lepiej jasne to co mówiła Stewka
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Niestety nic a nic :/ Pewnie gdybym miała choć trochę pojęcie o takich robótkach, to bym załapała. A to szydełkiem się robi? Bo na rysunku jest igła?
Jeśli nie uda mi się znaleźć żadnego znawcy, to pewnie będę się musiała zaprzyjaźnić z szydełkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
może być igła czy szydełko wszystko jedno, chodzi o to żeby złapać nitke, i po tej linii co Ci się zrobiła na sweterku wciągać tą nitkę z powrotem tak, żeby sie wyrównał ścieg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.