|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zwężanie spódnicy :) Pomocy !dziewczyny mam do was małą prosbę
![]() Kupiłam spódnicę, jednak jest trochę za szeroka w pasie, muszę ja mieć na piątek. Jak się zwęża spódnicę ? Porobić jakieś zakładki, czy moze rozpruć i wszyć głębiej ? ratujcie, zawsze takie rzeczy robiła mi mama a teraz na parę dni wyjechała i muszę sama zrobić ![]() Nie wiem czy w dobrym dziele umieściłam, ale nie mogłam znaleźć nic bliższego. jeśli źle to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zwężanie spódnicy :) Pomocy !
dużo zaduża jest dla ciebie ta spódnica bo jak nie to przeszyj po bokach ,potem zetnij szwy i obrzuć na maszynie bo jeżeli sporo zaduża to trzeba by było wypruć pasek zwężyć i na nowo wszyć pasek ,a ona ma wogóle pasek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
troszkę za duża, chciałabym żeby tzrymała się w pasie a ona opadała na biodra. Już sobie mniej więcej porobiłam po bokach zaszytki i się trzyma. dziękuję za radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ok.nie ma sprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli spódnica jest za luźna tylko w pasie, to wystarczy pogłębić zaszewki, ale gdy jest za duża również w biodrach, to najlepiej zwężyć ją po bokach. W obu przypadkach najlepiej wypruć pasek, ale nie do końca, tzn. wypruć stebnówkę i szew łączący od strony, gdzie przyszyty jest guzik w kierunku dziurki, około dwóch centymetrów za ostatnią zaszewką, lub tyle samo za szwem bocznym ( zależy od sposobu zwężania) Jeżeli będziesz zwężać po bokach to najpierw wszyj głębiej nowy szew , przymierz, a dopiero potem wypruj stary. Jezeli będziesz pogłębiać zaszewki, to możesz zrobić je ciut dłuższe żeby nie były sterczące. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.