|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nazwa fryzury.
Witam.
Czy ta fryzura -> włosy u góry krótkie, z dołu pozostawione długie, ma jakoś konkretną nazwę? Bo nie umiem znaleźć żadnych fotek |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nazwa fryzury.
Emo ?
![]() moze wrzuc jakas fotke? |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
zdecydowanie EMO...
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
emo to nie jest prawdziwa nazwa tej fryzury XD
Dobra fryzjerka powinna wiedzieć ^^ Fryzurka wywodzi się ze stylów scene i visual kei i na pewno nie nazywa się emo, bo jedyne, co mają ze sobą wspólnego te trzy style to ciemny, mocny makijaż XD
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Visual Kei to raczej styl dotyczący muzyki bardziej określający specyficzność danego brzmienia, ekscentryczny wygląd, niespotykane makijaże, fryzury, do czego nie zaliczyłabym tej bo jest bardzo popularna i była już dość dawno temu
kiedyś gdzieś słyszałam jak ktoś mówił na to 'małpka' 'fryzura na gwiazdę' czy coś w tym stylu <;a Emo jest bardziej połączone z tapirem jeśli już mówimy o tej fryzurze kojarzonej z tym stylem |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Nie, visual kei nie odnosi się na pewno do brzmienia. Zauważ, że zespoły VK grają w tak różnych stylach, że zamykanie wszystkiego w jednej szufladce wydaje mi się wręcz krzywdzące... Tak samo jak określenie Jrock. VK odnosi się przede wszystkim do wyglądu. Oczywiście - ma wielki związek z muzyką, bo styl ten zapoczątkowali X Japan, ale tu chodzi o wygląd, a nie muzykę. Zespól VK może grać zarówno coś cięższego [jak X], lub lekki i przyjemny rock. Acha, no i Visual Kei ma już prawie 30 lat.
Wspomniałam o visual kei dlatego, że styl ich fryzur często przypomina tę, o której mowa [np. Aoi i Uruha z Gazette, tylko oni mają mniej włosów od spodu, no i Ruki, tyle, że on ma teraz ze 4 rzeczy na głowie O.o Loki, proste i 2 rodzaje warkoczyków O.O Ja też chcę XD] Ja nadal raczej bardziej obstawałabym przy scene, bo ten styl ma już parę ładnych lat, a czy fryzura ma nazwę - chyba nie. Jednak, na pewno NIE JEST to emo, na miłośc boską O.o Emo to natapirowany, czarny kask z gęstą, za długą i przeważnie krzywą grzywką >.> A ludzie skojarzyli tę fryzurę z emo tylko dlatego, że często dziewczyny ze zdjęć mają bardzo mocny i ciemny makijaż... aaa i Ruki-chan na avatarku, jak miło ^______^/
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
ahh ja bynajmniej nie uważam, że to coś co imoł ma na łbie wiąże się z vk. D;! i nie zamykam wszystkiego w jednej szufladce.
chyba źle mnie zrozumiałaś ^//^ miałam na myśli to, iż mimo, ze wielu jrockerów nosi te fryzurę to jednak ona się stamtąd nie wywodzi, po prostu jest wśród nich popularna, tak jak i wszędzie, ale się nie wywodzi xD ta fryzura o ktorej mowa to w żadnym wypadku nie styl emo, żeby uzyskać efekt wiecznie cierpiących potrzeba tony sztucznych doczepianych włosów i garnka(ew. patelni) ażeby sobie zrobić garnkową grzywę. ^__- ~~gomen za niezrozumiale wypowiedenie sie poprzednio i za pozna odpowiedzXD Ruki to mastah. ^^ |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
może być to fryzura zwana : na małpę
![]() czyli coś takiego ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.