|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
cykl,migrena i takie tam...
Witam,
zaczne od poczatku, jakies 6 lat bralam tabletki antykoncepcyjne,od 2 lat nie biorę. Okres zawsze u mnie trwał okolo tygodnia, średnio intensywny. Od 3 lat mam straszne migreny,pojawiły sie gdy zmieniłam rodzaj tabl. anty.,pod calkowitym odstawieniu migrena nadal wystepuje.Na mireny nie pomagaly typowo migrenowe leki, tylko ketonal forte w tabl. Migrena pojawia sie zawsze w trakcie miesiączki, dodatkowo czasem jest wywolywana przez czekoladę lub piwo, tak wiec potrafię miec migrene raz w miesiacu, a takze trzy razy... Od 4 miesiecy mam obfitsze miesiaczki i do tego dlugosc ich z 7 dni zwiekszyla sie do 10-14 dni... Do tego aktualnie migrena trzeci dzien, nie pomagają leki migrenowe, ketonal takze. Co robic? ledwo zyje,do 16ej godziny leze w lozku, caly czas mi pulsuje w glowie ze straszna siła, kazdy ruch sprawia okropny ból.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: cykl,migrena i takie tam...
no tak, zero odpowiedzi, a liczylam na jakas rade, moze ktos podobne tortury przechodzi jak ja...
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
to wg mnie cisnienie. piwo je podnosi, moze zacznij od pomiaru cisnienia w domu. 3 razy dziennie w trakcie miesiaczki, a takze tydzien przed i tydzien po. sprobuj sie przekonac sie do czerwonego wina, ktore cisnienie obniza
![]() ![]() jesli zauwazysz jakies znaczace skoki cisnienia, powinnas sie zglosic do lekarza pierwszego kontaktu a ten skieruje Cie do specjalisty. mial ktos u Ciebie w rodzinie, udar, wylew etc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez tak mam. migreny podczas okresu. I to takie ze wstac z łózka nie moge. Nic wtedy nie pomaga. Zadna tabletka! Nawet taka na cisnienie. To od hormonów jest chyba. Poza okresem jak mam migrene to biore Pyralgine i przechodzi. A podczas okresu nic nie pomaga niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedzi.
kawy wcale nie pije, w rodzinie wylewow nie było, za to babcia miala migreny do momentu przekwitania,bardzo silne. musze poobserwowac cisnienie, w trakcie migreny na pewno jest strasznie wysokie. pozdrawiam
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witaj,
powodów twego samopoczucia może byc wiele. Przede wszystkim powinnaś zrobić badania na tarczycę, morfologię, cukier i takie tam. Dziei mnie jednak, że przy takich dolegliwościach szukasz pomocy na forum a nie idziesz do lekarza. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
a i jeszcze jedno. Powodem migreny wcale nie musi być wysokie cisnienie a ucisk np kręgów szyjnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jeśli masz migreny i one są silne to radzę iść do lekarza bo tylko on i badania moga Ci pomóc-sama sobie zn nimi nie poradzisz
![]() sama cierpię na silne bóle głowy/pewni to migreny,ale nie mam na razie kiedy iśc do lekarza jednak mam postanowienie,że w tym roku się przebadam pod tym kierunkiem bo u mnie to może być od kręgosłupa życzę dobrych wyników i zdrowia dużo
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
wiem o tym ze musze isc do lekarza, jednak chwilowo jest to nie mozliwe(jestem za granica). zamierzam porobic sobie konkretne badania. moj watek zalozony zostal z mysla ze wypowie sie tu ktos kto ma/mial podobne dolegliwosci.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ja rowniez zauwazylam u siebie ze w czasie okresu mam przynajmniej raz migrene. Biore tabletki anty. ale wczesniej jak ich nie bralam rowniez mialam migreny tylko w roznym czasie, teraz tylko podczas okresu. Nie sa tak silne jak Twoje z tego co piszesz, ale sa. Napewno ma to jakis zwiazek z hormonami w moim przypadku. Puki co pomaga mi Aspiryn przeciw migrenowym bolom glowy Bayer. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.