|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wakacyjny problem.
Witam wszystkie Wizażanki. Mam mały problem. Otóż w sierpniu mam wycieczkę w Bieszczady (już wszystko opłacone i dopięte na ostatni guzik). A dzisiaj dowiedziałam, się że moja kuzynka (która jest w ciąży i koniecznie chce urodzić jako meżatka) ma zamiar wziąć ślub właśnie w terminie moich zaplanowanych wakacji. Dodam jeszcze, ze po ślubie nie będzie żadnego wesela tylko mała uroczystość w domu panny młodej, a ja mam być druną. I tu mój problem się pojawia, ponieważ nie wiem co mam zrobić! Nie chcę jej zrobić przykrości i nie przychodzić na jej ślub, ale nie chcę również zepsuć całych przygotowań związanych z ową wycieczką (zapewne nie zwrócono by mi już pieniędzy). Chciałabym być i tu i tu ale nie potrafię wybrać!
![]()
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: wakacyjny problem.
Cytat:
kurcze to masz nieciekawie ![]() masz dwie rzeczy do wyboru. jak to nie jest bliska kuzynka, to hm łatwiej będzie Ci odmówić. Albo możesz puścić drobne kłamstewko, nie wiem, że jedziesz na rehablitację i musisz tam byc w wyznaczonym terminie ![]() No i zastnaów sie nad swoimi priorytetami, co dla Ciebie jest ważniejsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no właśnie - kuzynka - córka siostry mojego taty, także bliska . z drugiej strony bieszczady - szukanie noclegów, rezerwowanie, dzwonienie z półrocznym wyprzedzeniem. (same wiecie jak to czasami może człowieka trafić, szczególnie gdy jest to sezon, a tym bardziej Bieszczadzkie Anioły, czyli mogłabym to nazwać święto Bieszczad, a co z tym idzie mnóstwo turystów), ale jest! wszystko załatwione.. no i nie wiem! naprawde nie wiem co mam zrobić!
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
to tak jak mówiłam zrób listę priorytetów, co jest ważniejsze, my Ci tego nie powiemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ale my nie wiemy jakie Ty masz kontakty z kuzynką. Ja osobiście, gdyby była mi to bliska osoba, ale nie że "kuzynka", tylko kuzynka, zostałabym. Natomiast jeśli nie, to czemu rezygnować z tak długo planowanego wyjazdu?
W ogóle, jedziesz sama? Bo jeśli nie, to nie mogłabyś sama podjąć decyzji, ale mogłabyś ustalić ze współtowarzyszami wszystkie 'za' i 'przeciw'. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ciezka sprawa... ja bym chyba jednak wybrala rodzine...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem skąd pochodzisz, ale jeżeli w miarę blisko Bieszczad to może spróbuj wyrwać się na te parę godzin. Z drugiej strony to zapraszanie na ślub zwłaszcza druhnę powinno odbyć się wcześniej lub przynajmniej mogła zebrać "wywiad" w rodzinie jak zaplanowałaś wakacje i czy będziesz mogła być jej druhną. Trudno cos doradzić , może powiem tak : jeżeli byłaby to moja siostra to zrezygnowałabym z wyjazdu a jeżeli kuzynka z którą nie jestem aż tak bardzo blisko to pojechałabym na wakacje. Przecież są wakacje i nie masz obowiązku siedzieć w domu i czekać bo może ktoś będzie potrzebował druhny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jeżeli jest to kuzynka z którą bardzo się lubisz to wypadałoby pójść, bo ślub to ona ma raz w życiu a w bieszczady możesz jechac za rok. Jeśli to kuzynka z która kontakt masz średni, to powinna to zaakceptować, że masz juz niestety już inne plany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jeśli byłabym na twoim miejscu i miała bardzo dobry kontakt z tą kuzynką, to wybrałabym jej ślub. A jeśli nie byłybyśmy sobie aż tak bliskie to pojechałabym na tą wycieczkę.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a ten ślub wypadnie w środku Twoich wczasów? Hmm bo jeśli to miałoby być w drugim dniu czy pierwszym, a kuzynka dla ciebie jest bardzo ważna to zostań na ślub a później dołącz do znajomych, hmm no, ale z drugiej strony nie wiem jak daleko mieszkasz od bieszczad. Ja uwielbiam wycieczki, wczasy, więc chyba wybralabym bieszczady
![]() tym bardziej jeśli to miałby być wyjazd z przyjaciółmi i chłopakiem lub tylko chłopakiem. Powiedziałabym po prostu, że od bardzo dawna planowałam ten wyjazd, i że nie chciałabym, żeby moje starania i zabiegania o nocleg poszły na marne, że wcześniej nie mogłam sobie pozwolić na taki odpoczynek, że wydałam na to sporo pieniędzy i gdy odwołam wyjazd to one przepadną, i że trudno będzie znaleźć kogoś na moje miejsce, i że ten ślub tak znienacka itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wroc na te 2 dni z wakacji na jej slub i juz.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Hehehe no dobre rozwiaznie. A slub od kiedy ona planowala...nie mglas odrazu im powiedziec,ze masz ten dzien zaplanowany juz pol roku...
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja bym pojechała na wakacje. dlaczego? dużo wcześniej myślałaś o tych wakacjach i załatwiałaś, poniosłaś też koszty, których zwrotu nie dostaniesz. a kuzynka? powinna dowiedzieć się, że jedziesz i wiedząc nie prosić Cię o to, byś była jej druhną. a tak, to tylko rozwala Ci wakacje i marnuje czas (który poświęciłaś na załatwianie sprawy). może poprosić kogoś innego.
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, ciężka sytuacja. Ja myślę, że wybrałabym jednak ten ślub i te przyjęcie- mimo że skromne i w ogóle. Pomyśl, jak Ty byś się poczuła gdyby Twoja druhna wahała się pomiedzy pójściem na Twój Ślub a wyjazdem w góry. Pewnie by Ci było przykro. Ślub- taki dzień jest tylko jeden w życiu a wyjazd można sobie zaplanować kiedy indziej. Zawsze istnieje taka szansa, żeby znów pojechać w góry. Rozumiem że wpadka i że wszystko trzeba szybko załatwić ale może ona nie miała innej opcji na wybranie świadkowej. Możesz się również czuć wyróżniona że to własnie Ciebie wybrała.
Jeśli masz już wszystko załatwione i opłacone popytaj znajomych- znajomych, czy może ktoś by nie chciał pojechac za Ciebie ( zwracając Ci koszta). Natomiast jeżeli faktycznie ślub wypada na poczatku lub na końcu wyjazdu- możesz w nim uczestniczyć i dojechać do całej reszty lub wcześniej ich opóścić. Jeżeli jest w środku to też jest szansa żebyś na te dwa dni ich zostawiła i pojechała do rodziny. Wiadomo że sa to może jakies dodatkowe koszta ale z drugiej strony napewno kuzynce będzie miło.
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja chyba jednak wolalabym pojechac w Bieszczady. To slub tylko ze wzgledu na to, ze chce byc mezatka rodzac dzidziusia, zadnego wesela tylko male przyjecie.. Ja bym cos wymyslila i pojechala. Moze to niezbyt mile z mojej strony ale coz...zaplanowalas duzo wczesniej ten wyjazd, wlozylas serce i wysilek w przygotowania. Moze ja mam dziwne podejscie, ale ja nie mialabym zadnych pretensji i zrozumialabym gdyby moj kuzyn/kuzynka pojechal/a na dawno temu zaplanowana wycieczke zamiast na moj skromny slub i male "przyjecie weselne". To bylby moj problem, trzeba bylo pomyslec o tym wczesniej bo ludzie robia plany, wyjezdzaja w lato a tu cos takiego? to mi byloby glupio robiac taki dylemat mojemu kuzynostwu. Stawiam na wycieczke.
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja również wybrałabym wycieczkę.. no ale my za Ciebie nie wybierzemy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
no więc tak: ślub wypada: 16.08. , a moje wczasy: 12 - 19.08 , czyli praktycznie w samym środku wyjazdu.
jak już wspomniałam wczoraj się dowiedziałam o tym, że ślub ma być właśnie 16.08 a ona na początku wspominała coś o marcu,tydzień temu jak się z nią spotkałam to mówiła, że ma być pod koniec sierpnia. dla mnie koniec sierpnia to data 23 lub 30. a zapomniałam dodac, że kuzynka jest córką siostry mojego taty. dzisiaj jadę porozmawiać o całej tej sytuacji z moją paczką ![]() ![]() dziękuję dziewczyny za odpowiedzi ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
a ja bym pojechała na wakacje, długo to planowałaś,włożyłaś w to sporo wysiłku i pieniędzy... nie Twoja wina,że zachciało jej się ślubu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.