|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pękające naczynka na dekolcie :(
zauważyłam, że pękają mi naczynka na dekolcie, w jego dolnej części, jakby tuż nad/ między biustem.
ogólnie mam do tego tendencje-na nogach mam to samo, ale już taka moja "uroda" - po mamie. tyle, że te na dekolcie mnie niepokoją - CO JA MAM Z TYM ZROBIĆ?? JAKIEŚ PREPARATY WZMACNIAJĄCE?? dodam,że reguralnie zażywam rutinoscorbin i że te naczynka to nie wynik jakiś "mechanicznych" urazów. poradźcie coś, pliiiiz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: pękające naczynka na dekolcie :(
hejjj
ja mam podobny problem tylko ze mi pekaja pod oczami ina dekolcie..srosuje krem z serji Erisa seria do skóry z problemami naczynkowymi z witaminami K C P B1 B2 na prawde pomaga!!!nie znikaja od razu chociaz w miare szybko..kremik jest ok i ładnie pachnie szybko sie wchłania kosztuje 20złoty troszke drogo co do jego ilosci-50 ml ale jest skuteczny.pozdrawiam serdecznie!!papa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: pękające naczynka na dekolcie :(
dziękuję bardzo- krem kupię.
myślałam też o jakiś preparatach o bardziej długofalowym działaniu- aby zapobiegały... może ktos coś zna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Akina
|
Pękające naczynka na ciele :( - proszę o pomoc!!!
Pani Beato!Dziewczyny!!!
Ostatnio zauważyłam, że na nogach, ramionach i odrobinę na piersiach mam popękane naczynka (być może od opalania)i wcale mi się to nie podoba ![]() Teraz zaczyna się lato, więc będę się przypiekać na słonku a to pewnie niezbyt dobrze... Jak mam w takim razie pielęgnować skórę??Czy powinnam zażywać rutinoscorbin albo coś innego- a jeśli tak to co i ile???I proszę bardzo o podanie mi nazw jakichś dobrych balsamów albo preparatów do ciała zapobiegających pajączkom albo niwelujących je choć trochę- tylko takich skutecznych (może jakichś irm "aptecznych").Aha - jaki faktor będzie otymalny do opalania?? Z góry dziękuję za rady i pomoc i czekam niecierpliwie na odpowiedzi... Pozdrawiam !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Re: Pękające naczynka na ciele :( - proszę o pomoc!!!
Witaj!
Niestety nie mam dla Ciebie dobrych wiesci.. Mam ten sam problem co Ty i powiem Ci ze chyba nie ma na naczynka jakiegos swietnego sposobu ![]() Pozdrawiam Cie serdecznie i nie martw sie! Krem z filtrem i na slonko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Akina
|
Oj to mnie zmartwiłaś bardzo...
![]() Aha- jakie poecasz kremy/balsamy do pielęgnacji naczynkowego ciałka??? No i może ktoś jeszcze ma podobny problem i powie jak sobie z nim radzi i czego używa.. Wizażanki! Pani Beato! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
arletha napisał(a):
> Opalac sie oczywiscie absolutnie NIE WOLNO, ale ja juz sama nie wiem co lepsze.. Czy biala skora z widocznymi czerwonymi sladami, czy opalona, ladna, na ktorej niczego nie mozna dostrzec... używaj samoopalacza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że balsamy do cery naczynkowej ma Flos Lek i Ziaja. Ostatnio nawet kupiłam ten Ziai, ale uzywam za krótko, żeby powiedziec czy pomaga. Zresztą jakoś nie wierzę w to, żeby balsam mógł pomóc na naczynka. Ale zawsze warto spróbować. Na razie mogę tylko powiedzieć, że ten balsam ładnie pachnie i dobrze nawilża skórę.
![]() Podobno pomaga smarowanie maścią z wyciągiem z kasztanów. Nie sprawdzałam na sobie, więc nie powiem czy rzeczywiście działa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Pękające naczyna na nogach - jak im zaradzić?
Mam 25 lat, od blisko roku zauważyłam, iż na moich nogach pojawiają sie pękające naczynka - nie są może bardzo widoczne dla innych ale dla mnie tak. Czy są jakieś balsamy, mogące im zaradzić?
A może jakieś ćwiczenia?
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pękające naczyna na nogach - jak im zaradzić?
Witaj Konwalio,
może zaczniesz od przeszukania archiwum, napewno znajdziesz wiele wątków na ten temat. Poza tym z pewnością są na ten temat artykuły na wizażu ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wiesz ja tez mam ten problem, i tez chcialam cos na to zaradzic.Chcialam kupic jakis taki reklamowany w Tv preparat, ale na szczescie mam siostre, ktora jest lekarzem i psozlam po rade.Mowi ze najlpeiej jest zazywac cos co zawiera "rutyne" jest bardzo duzo takich preparatow np Rutinoscorbin,Ascorutical to sa zazwyczaj leki od przeziebinia ale naprawde to dziala.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
konwalio popieram agusie jezeli chodzi o lekarstwa ja zazywam cerutin nie drogi duzo tabletek i naprawde pomaga. Balsamow dla skory z problemami naczynkowymi jest naprawde niewiele wiem ze takowy ma w ofercie ziaja moze flos lek nie wiem naprawde bo ja takich nie uzywam. Jam mam cere naczykowa ale pewnie na nogach tez mi zaczna pekac naczynka tylko w pozniejszym wieku. Cialo musisz zabezpieczac przed sloncem. Filttry obowiazkowe. Nie korzystaj z sauny ani z jaccuzzi. Jezeli problem bedzie ssie powiekszal bedziesz musiala zastanowic sie nad zamknieciem popekanych naczynek. Pozdrawiam papa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Hm... Napewno odradzam opalanie ( i slonce i solarium ) oraz wszelkie preparaty drazniace ( typu antycellulit z kofeina, czy rozgrzewajace kremy ). To tylko pogorszy sprawe. Naczyniakow raczej nie usuniesz ( chyba ze laserowe zamykanie ), ale mozna zapobiec. Podpytalam moja pania dermatolog na zajeciach, poniewaz ona twierdzi ze z ta rutyna to przesad. Nie wiem co o tym sadzic. Powiedziala, ze naczynka tworza sie glownie z zaburzen krazenia a nie z braku rutyny ( ktora i tak z lekow slabo przenika ). I zeby rhutinoscorbin zostawic na przeziebienie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A ile się powinno łykać tego cerutinu?Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzien DObry strasznie pękaja mi naczynka na calych nogach , chciala bym sie dowiediec co pani by mi doradzila zeby troche je wzmocnic.Prosze o odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam problem z moją cerą. Mam 16 lat i mam popekane krwinki. W szkolę zawsze mam zaczerwieniione policzki. Czy to jest spowodowane tymi krwinkami? Uzywałam już wielu pudrów i podkładów ale nie rozprowadzały się one dobrze. Jak mogę usunąć te popękane krwinki oprócz zabiegu kosmetycznego gdyż słyszałam że jest on drogi. Bardzo prosze o odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pękające krwinki
Cytat:
Kurczę jestem tu od niedawna a już mnie strasznie denerwuje takie cos! Nie możesz skorzystać z wyszukiwarki? Jest kilka tematów o tym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rowniez polecam wyszukiwarke...jest mnostwo watkow z takim problemem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Inez155 polecam Ci forum Biochemia kosmetyczna ! Jest tam baaaardzo obszerny wątek poświęcony pielęgnacji cer suchych, wrażliwych i naczynkowych. Poczytaj sobie, a na pewno dowiesz się wielu ciekawych rzeczy.
Z twojego opisu wynika, że masz cerę naczynkową. Dobrze, że już teraz zwróciłaś uwagę na to co się dzieje z buzią, bo im wcześniej zaczniesz prawidłową pielęgnację, tym lepiej. Jeszcze raz zapraszam na Biochemię i witaj na wizażu ![]() Tutaj jest link do wyżej wspomnianego wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194047 Edytowane przez tess_d Czas edycji: 2008-03-18 o 18:48 Powód: dodanie linku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Czerwone policzki u nastolatek są czasem konsekwencją burzy hormonalnej - potem, to przechodzi...ale nie zawsze. Faktycznie warto poszukać w wątkach o pielęgnacji cer naczyniowych. Jeśli teraz będziesz prawidłowo pielęgnowała buzię - potem będzie na pewno łatwiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Dobra mogę nie odróżniać popękanych krwinek od naczynek... a po za tym po to jest to forum żeby pisać o takich rzeczach a nie szukać w wyszukiwarce;/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie, nie mozesz nie odrozniac "popkenaych krwinek" (ty chyba nadal nie wiesz co to sa krwinki ![]() Dalysmy ci rady a ty masz pretensje?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
![]()
Kobietki moje,juz jako nastolatka spotkalam sie z problemem pajaczkow u kobiet. Mam 38 lat , jestem w 6 miesiacu ciazy, i wlasnie od mniesiaca zaczal sie moj problem. Problem wty, ze nie mam pajaczkow na twarzy, tylko na dekoldzie , ramionach i plecach(tu najwiecej) . Bladeg pojecia nie mam dlaczego??
Doradzcie cos kochane i powiedzcie czemu nie na twarzy tylko w tych innych miejscach?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.