|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
strach
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Pozdrawiam Was dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: strach
A może po prostu zamknij na 2 dni zakład i załatw formalności związane z dofinansowaniem. Przeciez jak urodzisz, to i tak ktoś inny będzie u Ciebie pracował - nie Ty?
To teraz priorytet, a gdyby podczas ciąży trzeba było na trochę zwolnić? Załatw pracownika i poświęć się maleństwu! A jak zamkniesz na kilka dni zakład uprzedziwszy wczesniej klientki - to chyba świat się nie zawali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiem, wiem jakoś dam rade. Jak urodzę to oczywiście będzie pracował ktoś inny. Tylko teraz mam tyle spraw że brakuje sił, a tak bardzo chciałabym sobie odpocząć, zadbać bardziej o siebie i dzidzię. Zrobiłam sobie w tym tygodniu trochę wolnego i pracuję tylko 5 godz dziennie a póżniej załatwiam urzędowe sprawy. Czasem dopada mnie taki dół i ciężko mi. Ale każdy ma problemy.
pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kasiu nie chce cie straszyc.. ale w ciazy nie powinnas pracowac jako kosmetyczka... nie powinnas wdychac tej chemi.. a co dopiero zakladac paznokci.. to najgorsze
to bardzo zle wplywa na dziudziusia i na jego rozwoj
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie do konca zgodze sie z tą wypowiedzią ... podczas rocznego kursu kosmetycznego moja kumpela była w ciązy i wykonywała wszystkie zabiegi a takze zakładała tipsy owszem sama nie korzystała z pewnych zabiegów ale owe wykonywała ...
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
to zalezy... moja znajoma pracowala wlasnie jako kosmetyczka... kiedy byla w ciazy dziecko urodzilo sie chore z wada wrodzona
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie Iwcia takze powinna miec wade a jest dużą zdrową i sliczną dziewczynką, wydaje mi sie ze jedno z drugim nie ma za wiele wspólnego ale to tylko moja opinia pozdrawiam i zycze Ci spokojnych i pięknych ciążowych miesięcy ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a co lekarze mowia o paznokcia akrylowych? a dokladnie o ich zakladaniu podczas ciazy??? nie mowie ze kazda kobieta ktora to robi urodzi chore dziecko.. przeciez to normalne ze nie ja podalam tylko przyklad i wyrazilam swoje zdanie na ten temat, bo po co ryzykowac? w niektorych zakladach kosmetycznych... Panie kosmetyczki maja tzw maski chroniace na twarz
Pozdrawiam Kasiu nie chcialam cie przestraszyc ani nic z tych rzeczy buziaczki ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie robie tipsów akrylowych, robię zelowe. Jak dowiedziałam się o ciąży trochę sobie poczytałam o tym, rozmawiałam z lekarzami a takze pamiętam wiele ze szkoły. W kosmetykach, lakierach, żelach jest tak małe stężenie substancji szkodliwych że nie ma możliwości wpływu ich na płód, więc o to jestem spokojna. Wiele moich koleżanek pracowało do 5, 6 miesiąca jako kosmetyczki, póżniej brzuszek trochę przeszkadza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja swietnie rozumiem twoja sytuacje
jestem w podobnej, mamy z mezem mała firme, sami robimy własne wyroby i ostatnio jest mi coraz trudniej pogodzic prace z ciaza, a firma ma dla nas duze znaczenie, po pierwsze jedyne zrodło dochodów, po drugie wiekszosc gotowki zainwestowana w sprzet i materiały ale narazie jakos sobie radzimy, choc czasmi padam ze zmeczenia, nie wiem jak bedzie po porodzie... cos trzeba bedzie wymyslic ![]() ![]() czymaj sie i jesli nie dajesz rady zwolnij, dziecko jesnak jest najwazniejsze... szkoda tylko ze w urzedach tego nie rozumia i trzeba odstac swoje w kolejkach ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() LucyAS życzę Ci zdrówka i Twojemu maluszkowi i wszystkiego dobrego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
na drugie mam Irena
|
to zmęczenie i brak siły to objawy ciąży, minie
każdy ciąże przechodzi inaczej zwłaszcza te pierwsze trzy miesiące być może póżniej będziesz mniała więcej energi ja na poczatku ciąży to mogłam spać 24g/h byłam nie do życia nie wyobrażam sobie abym wtedy mogła pracować także widzisz nie jest żle mogło być gorzej trzymaj się zdrówka życzę i siły
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Kasiu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dziękuje dziewczyny
![]() Mischoko buziaki dla Ciebie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ha najlepszy w koncu gang to gang
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.