![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pierwsze próby- co wy na to?
Moje pierwsze niesmiałe prace. Oceńcie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze próby- co wy na to?
Zdjęcie trochę niewyraźne, ale na pierwszy rzut oka podoba mi się pierwszy naszyjnik - taki delikatny, dziewczęcy. Ale widać że starannie przemyślany. Bransoletka ze zdjęcia drugiego też fajna. Niezły start!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z pierwszą opinią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ladne kompozycje, dobrze dobrane kolory, elegancka bizuteria, podoba mi sie, popracuj nad zdjeciami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za opinie. Ogromnie sie ucieszyłam...aż łezkę w oku mam
![]() Jak zauważyłyście mam problem ze zdjęciami, robie je pod wieloma kątami przy róznym świetle, obrabiam w GIMPie i Picassie a co wychodzi to same widzicie...poradżcie coś. Dodaje pod ocene jeszcze serduszko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia mogły by być większe i mniej skompresowane, zwłaszcza, że wizaż jeszcze kompresuje po swojemu i tu na pewno zdjęcia też tracą na jakości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ładny start. robisz zdjęcia z lampą błyskową?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ładne loopy, pierwszy naszyjnik fajny (nigdy nie maiłam cierpliwości by zrobić coś takiego), serce fajne, pomysłowe, ale siateczka krzywa, popracuj nad wykonaniem i będzie świetnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Kolejna porcja błyskotek...
robie i robie...wpadłam w wir korali...już mam dziesiąt par kolczyków i co z tym zrobić?...dziewczyny co wy robicie ze swoimi pracami, sprzedajecie? gdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
w galeriach internetowych sprzedajemy na przykład.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja narazie sród znajomych, którzy do mnie zawitają. ale planuję gdzieś w jakiejś galerii. (swoją drogą do tego trzeba mieć 18-stkę, nie?
![]() a co do prac to te mi się podobają strasznie ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Proponuję wsród znajomych i znajomych znajomych
![]() Pati, do galerii, to chyba jeszcze za wcześnie ![]() Cysiaq, nie trzeba mieć osiemnastki. Ja nie mam. Musisz przeczytać regulamin danej galeri, nie wszyscy wymagają pełnoletności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
smieszka a ty wystawiasz w galeriach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Tak, wystawiam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Pochwal sie gdzie... możesz na priv
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
I jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dokładam jeszcze takie...co o tym myślicie? piszcie!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
skoro nalegasz... ;p
zawieszka do komórki mnie nie powala, nie moje kolory a wykonania nie ocenię bo go nie widać... poza tym tak na przyszłość - mniejsze kokardki z grubszej wstążki wyglądają efektowniej [przynajmniej moim zdaniem ;p] w pierwszych kolczykach ta łezka na dole jakoś dzienie zawieszona jest i niestety nie wygląda to nazbyt efektownie. te kuleczki są brązowe? bo jeżeli tak to kompletnie mi kolory nie pasują ;p ale jeżeli są fioletowe [tak, mój aparat też lubi rozwalać kolory] to nie mam zastrzeżeń ![]() co do ostatnich - jestem na nie, kolory nie moje i w dodatku wielkie plastikowe [tak mi się wydaje?] korale też nie moje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Następne dwa...dzieła
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ostatni wrzut najmniej mi sie podoba...ale reszta jest calkiem obiecujaca....zycze powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Jak sie dostać do galerii !?!?!?!?!??!?!?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja sam nie jestem na zadnej galeri...ale jesli znajdziesz jkas odpowiadajaca tobie....to podajze wysyla sie im swoje prace(fotki)...i oni sie do ciebie odzywaja.
Pogrzeb troche w regulaminach roznych galerii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było .... oto kilka nowości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mój faworyt to bransoletka i kolczyki z perełek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
1. nie podobają mi się, ale sama nie wiem czemu. może za proste?
2.w tych nie podoba mi się połączenie kolorów. kolczyki mają krzywe loopy. 3.te nawet,nawet ![]() 4.te nie ![]() 5.też nie 6.pomysł fajny. troszkę krzywo okręcone 7. nie podobają mi się ( za proste) 8. no nawet 9.też za proste 10.ładna, fajne połączenie kolorów ![]() 11.jw. 12.jakoś dziwnie połączone ze sobą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Może zaskocze wszystkich, ale największe powodzenie mają kolczyki proste,eleganckie bez udziwniń. Może to dlatego że jestem osobą wykształconą i obracam sie wsród ludzi z wyższym wykształceniem dla których ważna jest elegancja. Natomiast kolczyki bardziej "zwariowane" mają uznanie wsród studentek. Najwyrazniej zależy to od wieku i wykształcenia.
Pozdrawiam wszystkich moich recenzentów ![]() Do pati, zajrzałam na twój wątek i powiem że ja osobiście nie mam takiej odwagi żeby ostro krytykować innych jeżeli jednocześnie nie miała bym nic ciekawego do pokazania.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Hmmm...
Mówisz eleganckie? Chyba kolczyki pati bardziej wpisują się w to określenie... Jest tu dłużej od ciebie i przez ten czas bardzo rozwinęła swój warsztat... To tyle... A może się zdziwisz, ale jest tu więcej osób wykształconych niż przypuszczasz... A krytykę trzeba umieć przyjmować...
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Zdaje się taka np. Iza M., mgypsy, nasza Moniczka czy lenaart robią swoją biżuterię dla słitaśnych ziomalek po podstawówkach... Z tego wniosek, że ludzie z niskim wykształceniem mają fantastyczne zarobki... Przekopane - to po co ja te dwa kierunki robiłam. Podyplomówkę też muszę czym prędzej rzucić ![]() Wracając do rzetelnej oceny Twoich tworów to tak: Po pierwsze na biżuterię dla " ludzi z wyższym wykształceniem, dla których ważna jest elegancja" to za bardzo to wszystko jest plastikowo -szklane. Surowce wyglądają po prostu pospolicie. Jest kilka projektów, które są moim zdaniem ładne w sensie designu - np. kolce z serduszkami - ja bym nie włożyła bo materiały właśnie mi nie odpowiadają, ale sama forma fajna. Gdyby były np. z serduszkiem z fasetowanego granatu, a te małe szklane koraliki również były jakimiś kamieniami naturalnymi, to włożyłabym z przyjemnością. Bransoletka z perełek też ładna, ale szkoda, że perełki tak do bólu sztuczne, zwłaszcza, że piękne, nieregularne perełki naturalne są bardzo tanie. Generalnie jak na pierwsze próby to całkiem całkiem, ale do jakkolwiek rozumianej elegancji to temu jeszcze daleko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() W 1. nie podabaja mi sie ugiete szpilki, powinnas inaczej zaczepic tego koralika. Zrobic oczko czy cos, bo tak to glupawo wyglada. 2. Nie pasują mi polaczenia kolorow . ale to kwestia gustu. Reszta skromna. Troszkę niedokladne loopiki, zakrzywienia drucików, ale to potrzeba czasu zeby do wprawy dojsc. Mnie samej nie zawsze wychodzi. A co do elegancji to im daleko. Serdzuszka nie sa eleganckie, bo takich do pracy w biurze raczej nikt nie ubierze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.