![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zmiana wyglądu dla kobiety z łysą głową?
Przeczytałam kilka tematów w tym dziale, szukając rad dla samej siebie. Nie znalazłam żadnych, bo ze swoją łysą głową jestem całkiem sama
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem jaki styl ubierania się byłby dla mnie teraz najlepszy, podoba mi się każdy, ale ze względu na twarz nie wszystko mi pasuje. Swoim ubiorem chciałabym wydobyć z siebie kobiecość, nie mam jednak pełnych kształtów i nie wiem jak miałabym je u siebie podkreślić. Lubię bluzeczki z bufkami których nie założę przez zbyt rozbudowane ramiona. Czy tylko dekolty karo zwężają optycznie ramiona? Mały biust też może korzystnie wyglądać w głębokim dekolcie? a kolory? jak mam je dobrać, czym się sugerować? Dotychczas nosiłam brązy, beże, czerń, szary i oliwkową zieleń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiana wyglądu dla kobiety z łysą głową?
Ojj..
![]() ![]() włoski nie zęby - odrosną. Na razie możesz nosic perukę albo chustki ![]() Jako bezwłosa też możesz wyglądać pięknie, kobieco i elegancko! Noś bluzeczki z różnymi przeszyciami, falbankiami przy dekoldzie. Falbaniste spódnice. Glęboki dekold hmm to znaczy jaki..? Dla niekótrych głębokie może nie wydać się takie głebokie ![]() ![]() Bedzie dobrze. Usmiechnij się ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie przejmuj się włosy na pewno odrosną
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
po pierwsze masz śliczną buzię
![]() Co do peruki - odradzam. Jest za gorąco ![]() Ale przede wszystkim musisz złagodzić wizerunek - łysa głowa wyostrza rysy twarzy. Spróbuj zrezygnować z ostrzejszych kolorów w makijażu i postaw na delikatny, opalizujący. Różowe/beżowe cienie, róż do policzków (!) taki delikatny, kobiecy, jak najbardziej subtelny. Wszystkie mocniejsze akcenty (kreski, mocny kolor szminki) niepotrzebnie wyostrzą Ci rysy twarzy, a to teraz niewskazane. Spróbuj nosić jakieś kolczyki, interesującą biżuterię - odwrócą uwagę od głowy. Myślę, że możesz poszukać zdjęć Natalie Portman i Demi Moore i spróbować się zainspirować ![]() A na pocieszenie dodam, ze teraz, przez lato włosy szybciej rosną. ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa.
Nad peruką nawet się nie zastanawiałam, bałabym się bardzo tego sztucznego efektu jaki daje, pozostaje mi więc jedynie chustka, ale w niej nie czuję się najlepiej ![]() ![]() Ze spodni łatwo mi będzie zrezygnować w ogóle. Zawsze zwracałam uwagę na spódnice. mogłabym nosić te z falbankami, ale nie wiem w jakich kolorach ich szukać... Trudno jest mi odpowiednio zestawić bluzkę ze spódnicą, bo nic nie wygląda dobrze w połączeniu z chustką. Jestem niska (158cm), dlatego buty wybieram tylko na obcasach co dodatkowo wysmukla nogi. Ostatnio nic nie mogę na siebie znaleźć, a moje samopoczucie pogarsza się z dnia na dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
perfumove love
|
Dziewczyno, nie łam się! Jesteś piękna nawet bez włosów, naprawdę.
Jeśli nie chcesz eksponować gołej głowy, proponuję chusty w stylu etno (a la Korba z Lejdis ![]() A już niedługo włosy odrosną, najpierw "punkowy jeżyk" (a la Natalie Portman), później jakaś ciekawa krótka fryzurka... Pozdrawiam cię serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Masz śliczną twarz i dlatego brak włosów nie jest tak dotkliwy. Dzięki temu wyglądasz oryginalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
masz piękne rysy twarzy, nawet bez włosów jesteś kobieca, bo jesteś kobietą!
podoba mi się Twoja łysa głowa ![]() nie masz czego żałować, bo moim zdaniem wyglądasz ładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ej naprawdę przesadzasz
![]() ![]() ![]() Posumowując: poszukaj czegoś w stylu safari, hippie, etnicznym lub indyjskim. Takie klimaty kojarzą mi się z chustą na głowie. Sukienki-szmijzerki, koszulowe bluzki (pełno teraz tego w sklepach, niektóre mają delikatne bufki ![]() Mam nadzieję, że troche pomogłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
poczekaj miesiac a zobaczysz ladnie odrosna 1 cm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() masz ładną buzie ![]() ![]() a tu natali portman na pocieszenie ona wygladala ladne i kobieco albo katarzyna figura |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, masz śliczną buzię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, że nie ma możliwości edycji na M., a chciałam coś jeszcze dodać.
Masz śliczną buzię i napewno jest Ci strasznie ciężko bez włosów. Ale jakbym patrzyła na te zdjęcia niewiedząc, że nie obciełaś włosów 'na zero' specjalnie, nigdy bym na to nie wpadła. A w chustce wyglądasz na prawdę ok. Stosuj WaXa i inne odżywki przyspieszające porost włosów, napewno niedługo zobaczysz róznicę. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Nie sposób się nie wyróżniać w chustce, szkoda że nie da się inaczej ukryć braku włosów
![]() Dużo mi doradziłyście, właśnie chciałam takiej pomocy, bo zupełnie nie wiem jak łączyć ubrania z dodatkami... duże kolczyki koła chyba nadają się dla mnie, ładnie wypełnią szczupłą twarz. Nie sądziłam że przy wąskich biodrach można nosić długie spódnice ![]() Ileno, pokazałaś zdjęcia pięknych z natury kobiet, ja taka nie jestem. Na zdjęciach nie widać jak zwiotczałą skórę mam na twarzy i zapadnięte policzki. lekki uśmiech sprawił że usta tylko wyglądają jakby były większe. Mimo wszystko dziękuje Wam za wsparcie i pocieszenie (od nikogo nie usłyszałam tylu dobrych słów co od Was). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
jesteś naprawdę śliczna to raz
myślę, że napewno zrezygnuj z kresek w makijażu - z tego co widzę, to malujesz się raczej zdecydowanie - spróbuj zrobić coś delikatnego, opalizującego. Co do spódnic - moim zdaniem GENIALNIE wyglądają dziewczyny o wąskich biodrach, w szerokich, długich spódnicach typu hippie - biodrówkach. Super się to układa, naprawdę. Do tego jakaś bluzka (szerokie ramiączka), korale, albo duży wisior na szyję, bransoletki na ręce, kolczyki kola i chusta we włosach - genialny, bardzo kobiecy look!
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem jestes naprawde ladna bo masz ladny ksztalt twarzy ja bez wlosow wygladala bym zle a ty wygladasz dobrze .... jestes ladna i nie mozesz gadac ze nie ... kup sobie arafatki w paru kolorach teraz wszyscy je nosza i nikt nie zwroci na to uwagi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Zawsze chciałam założyć chustę, a nigdy nie wiedziałam jak i mi nie pasowała żadna
![]() ![]() Na Twoim miejscu chustę nosiłabym nawet wtedy, kiedy włosy trochę odrosną.
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
jesteś śliczna! i myslę że jak Ci odrosną trochę włosy to BARDZO ładnie Ci będzie w krótkiej fryzurce bo masz ładne rysy twarzy
![]() co do ubioru to zgadzam się z poprzedniczkami. powinnaś nosić spódniczki i ogolnie takie kobiece ciuchy. a w makijazu na pewno podkreślaj usta bo są Twoją mocną stroną ![]() ![]() i nie załamuj się bo z tego co piszesz o sobie wynika, że jesteś jakaś oszpecona, a tak nie jest! nawet bez włosów wyglądasz ładnie bo masz bardzo ładną twarz jak już mówiłam ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Mamy lato - może jakiś kapelusik?? Taki kobiecy. Nie będzie się wyróżniał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
sliczna twarz nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze tych rys twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
mój TŻ mówi, że wyglądasz seksownie
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyno jesteś naprawę piękna
![]() ![]() Ja widzę Cię w takim trochę hipisowskim stylu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja droga bardzo mi przykro z powodu utraty włosów. Co do noszenia peruk o nie nastawiaj sie tak bardzo na nie ![]() Peruki ktore sa teraz robione nie maja nic wspolnego z tymi sztucznymi, twardymi i nienaturalnie wygladajacymi perukami sprzed lat. Malo kto zauwazyl jakas roznice w wygladzie mojej mamy oprocz oczywistego "zageszczenia" włosów... Na poczatku ona rowniez nie wyobrazala sobie wyjscia na ulice w peruce. Jednak pierwszy raz jest najgorszy. Potem traktujesz ja jak swoje wlosy... Choc pamietam jak juz jej odrosly, poszla do fryzjera zrobic jako taka fryzure... (po roku czasu w peruce) zadzownila do mnie: powiedziala " Boże czuje w koncu wiatr we wlosach" i poplakala się... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Masz śliczną twarz, nawet bez włosów ładnie wyglądasz.
![]() Zgadzam sie z przedmówczynią, można dobrać perukę, która będzie wyglądała naprawde naturalnie. Ostatnio pracowalam przy sklepie z perukami i widzialam wiele dziewczyn, ktorym na pewno zazdroscilabym wlosów widząc je na ulicy, raczej nie zorientowałabym się, że to nie ich naturalne. Ale jak już pisałam, nawet bez włosów wyglądasz ślicznie i bardzo kobieco. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Naprawdę jesteś sliczna, nie kazdy wygladalby dobrze bez wloskow a Ty wygladasz naprawde dobrze. Ja proponowalbym Ci turbanik. nie taki wielki ale delikatny malutki. Wklejam linka gdyby cie interesowalo
http://images.google.pl/imgres?imgur...ng_pl%26sa%3DN |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
mi bys pasowala do takiego stylu etnicznego troche
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
wyglądasz ślicznie i naprawde nie wiem, dlaczego masz taką niską samoocenę.
Mało kto może sie pochwalić takim ładnym wyglądem bez włosów ![]() W H&M wiem, że jest teraz taka kolekcja z tymi turbanami. Sama sie w to ubieram, strasznie mi się to podoba ![]() ![]() Tak jak napisała Candy Killer - wzoruj się na Korbie z Lejdis. Mam pytanko, nie musisz na nie odpowiadać, jak nie chcesz, zrozumiem. Co cię podkusiło to takiej zmiany?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny maja racje, masz piekną twarz
![]() Próbowalas Wax-a, na etykiecie napisane jest, ze zalecana jest osobom po chemioterapii, bo przyspiesza odrastanie wlosów. Głowa do góry ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
wiele nie pomoge,ale powiem jedno:wyglądasz prześlicznie nawet bez włosów
nie każdemu pasuje taki styl ale ty naprawde wyglądasz wyjątkowo ślicznie(jak tylko zobaczyłam twoje zdjęcie skojarzyła mi się Natalie Portman ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Kompletnie nie rozumiem skąd u Ciebie tyle zbędnego samokrytycyzmu
![]() ![]() ![]() Wymyśliłaś na temat swojego wyglądu tak ogromna ilość krytycznych określeń, że w życiu bym nie pomyślała, że chodziło Ci o tę uroczą dziewczynę ze zdjęć! Nie warto naginać się do standardów i stwierdzać, że jeśli masz to szerokie, to wąskie, to małe, to duże to wolno Ci nosić tylko to, albo tylko tamto, w tym kolorze a nie w innym i tak dalej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli bez włosów czujesz się źle, to może spróbuj je przedłużyć, kiedy tylko zaczną odrastać? Nie wiem też skąd awersja do chustek ![]() ![]() ![]() ![]() Łączenie ciuchów z dodatkami to kwestia wprawy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.