|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Gdy tracisz prace
Witam
![]() Wlasnie niedawno dowiedzialam sie ze firma w ktorej pracuje zostanie zamknieta ![]() ![]() Mam wspanialego narzeczonego ktory mnie wspiera i ciagle tuli zebym sie nie zamartwiala ( kochane sloneczko ) . A ja nie chce go zadreczac juz takim zastanawianiem sie co jest lepsze i co powinnam zrobic. W trakcie tego telefonu zostalam akurat zaproszona na rozmowe w sprawie pracy wiec troche mi sie nastroj poprawil, ale nadal sie martwie..... Macie podobne sytuacje, wygadajmy sie , pomozmy i poradzmy sobie wzajemnie ......... ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdy tracisz prace
Moja sytuacja jest troszkę inna bo właśnie kończę studia (została mi tylko obrona) i też zaczynam znowu szukać pracy (przez rok pracowałam już) i też bardzo mnie to dręczy... Martwię się o to, czy cokolwiek zdołam znaleźć, czy uda mi się dostać jakąkolwiek pracę, bo w zawodzie na to nie mam szans (pomijam to jaki to zawód, zresztą i tak nie ma co pisać)! Na początku studiów były jeszcze takie czasy, że były szanse na podjęcie pracy w zawodzie, lecz niestety wszystko się bardzo szybko zmieniło!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestem teraz w podobnej sytuacji
![]() W firmie szykuja sie duze zmiany, dla mnie niekorzystne ![]() ![]() ![]() Dlatego wg mnie dobrze zrobiłas zaczynajac szukac nowej pracy.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Musze byc egoista
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja sie boje tego szukania
![]() ![]() Poszukiwania planuje zaczac w sierpniu. Na druga polowe sierpnia zaplanowalam urlop, nie chce go wybierac teraz. Troche mi przykro ze po urlopie juz tu nie wroce. No ale moze czeka mnie cos lepszego... Może... ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja tez mam podobnie z urlopem ale czasem nowy pracodawca to rozumie
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja pracuje juz 3 roczek,choc mam 22 latka i pracuje tylko w "fast foodzie" i wiele razy mialam "dola",ze musze poszukac nowej pracy,bardziej rozwijajacej itp,ale zostalam poki co....
bede wspierac Wasze poszukiwania!!! i licze na to,ze sie pochwalicie nowym zatrudnieniem ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
co znaczy w porzadku w stosunku do pracodawcy ? nie szukac niczego i nie pracowac ?
skoro nie zaoferowal sam przejscia gdzie indziej lub tez innego rozwiazania np. polecenia cie w jakies zaprzyjanionej firmie to nie rozumiem dylematu ? skoro masz pewnosc ze zostaniesz zwolniona to nad czym sie zastanawiac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wątek dla mnie...
mam 25lat,skończyłam jedne studia,zaraz będę na 4roku drugich-usiłowałam znaleźć pracę DORYWCZĄ...nie powiodło mi się,może za mało szukałam,choć np.w jednej firmie dano mi do zrozumienia,że ew.mogę na weekendy bo studiuję(wiecie,jak ktoś nie marzy całe życie pracować w firmie X to jest z miejsca skreślony i podejrzany)...szukałam pracy poważnej,żeby zacząć od wakacji i kontynuować potem,w październiku...podawałam CV z prawdziwymi danymi-mgr i kolejne studia...patrzono na mnie jak na kosmitę,dostałam 1(jeden)telefon z pyt,czy chcę pracować,jak założę swoją działalność...mieli zadzwonić na drugi dzień,dzwonią tak drugi tydzień...Roznosiłam/wysyłałam swoje podrobione CV-niby tylko studentka-patrzono na mnie jak na kosmitę,nikt się nie odezwał. Efekty?Moja praca wakacyjna-w fabryce kabli u mnie w mieście(jeśli wszystko wypali,dowiem sie jutro) i to na produkcji,bo na praktykach dostanę połowę mniej (ok.400zł),a obecnie chcę pracować i zarabiać,żeby móc choć trochę odciążyć rodziców od października... Pracy w zawodzie na razie nie szukam (nauczycielka),nie czuję powołania do nauczania i nie mam chęci pracować na pól etatu(inaczej mogę mieć problem z pogodzeniem studiów i pracy),bo nie wiem,czy wtedy byłoby to mi uznane za staż... Nie wiem,jak będzie dalej,po wakacjach i jeszcze później...Ale pomogło mi,że to z siebie wyrzuciłam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Kochana ja skonczylam inzyniera i pracuje i znam realia moich znajomych co zostali na magistra
![]() ![]() Inni pracuja za jakies 1200 , nie jst zle ale jak doliczysz dojazdy i jakies miejsce do mieszkania to naprawde nie ma co szalec, mozesz jeszcze byc szczesliwy i pracowac za tyle mieszkajac u rodzicow :P Ja ciesze sie jedynie z tego ze mam 2 lata doswiadczenia i szkole i jestem mloda, bo inaczej to idzie sie zalamac ![]() Ale ciesze sie ze sie wygadalas ![]() Trzymam kciuki za ta fabryke ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() A tak swoją drogą trudno by mi było zrobić inżyniera,jak jestem na humanistycznym kierunku ![]() Nawiązując ogólnie do tematu wątku-łatwo znaleźć dobrą pracę?pracę w zawodzie? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
hm w polsce nie szukalam, 2 lata prawie pracuje w irlandii i aktualnie mam zamiar zmieniac
![]() W polsce teraz nie jest chyba starsznie latwo bo bardzo duzo Polakow zjechalo do ojczyzny ![]() A ja w zawodzie dokaldnie nie pracuje , znaczy wiedza ze studjow mi sie przydala w pewnym stopniu ale wydaje mi sie ze jednak wiekszosc ludzi po szkole nie pracuje w zawodzie
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kazdy kto jest na wylocie (grozi mu zwolnienie itp.) powinien szukac sobie nowej pracy. Nie ma czasu na sentymenty. Zycie sie z nikim nie piesci.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Szans na lepszą pracę nalezy szukac zawsze. Pracodawca nie rodzina - nie można być do niego przywiązanym i czuć się do czegos zobowiązanym.
Pracodawca płaci za twój czas - jesli płaci kiepsko, lub planuje wcale nie płacić , to czym sie przejmujesz?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie.
Jestem w podobnej sytuacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.