|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mój pupil...daleko
Hej dziewczyny..
Mam psa od 10 lat.. W pazdzierniku przeprowadzilam sie na studia 230 km od domu i zostawilam swojego psiaka w domu.. ![]() On podobno codziennie chodzi do mojego pokoju,patrzy na lozko i wraca smutny. Jak myslicie ? Pewnie powinnam dac mu spokoj i wcale nie myslec o tym,zeby go zabrac ze soba? Rodzice tez sa w sumie do niego przywiazani. To jest malutki piesek, nie wiem ile mu jeszcze czasu ziemskiego zostalo, mam wyrzuty sumienia,ze polowe mojego zycia spedzil ze mna, a ja go zostawilam. Na punkcie zwierzat mam ogromnego bzika, a na jego, to juz w ogole lepiej nie mowic. To jest taka wiez.. Jutro mam urodziny, nie bedzie mnie w domu, sesja sie zbliza,nie wiem kiedy pojade, jest mi zle ![]() Nie wiem czy pisze tu,zeby sie wyzalic, czy zebyscie mi cos doradzily? Dziekuje za przeczytanie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mój pupil...daleko
A masz teraz na studiach warunki do trzymania psiaka? Jeśli tak, to ja na Twoim miejscu wzięłabym go do siebie. Pies potrafi przyzwyczaić się do wszystkiego, to nie człowiek. Kwestia tylko, czy jesteś w stanie o niego zadbać i poświęcić mu wystarczająco dużo czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Warunki są, właściciel nie miałby nic przeciwko.
Na pewno byłabym wiecej z nim, niz teraz ktos jest w domu, mamy od 7do 15.30 nie ma, a u mnie zawsze ktos by byl,bo mieszkam z chlopakiem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Biedactwo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nawet nie wiesz jak bardzo go kocham! dostałam go, gdy miałam 9 lat, jutro koncze 20.. Muszę porozmawiac z rodzicami, oni tez maja bzika na jego punkcie, to nasz czlonek rodziny, nasz pupilek, oczko w glowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Skoro masz warunki to ja bym wzięła psa do siebie. nie widzę w ogóle sensu w zostawianiu go w domu w imię lepszych warunków, podczas gdy tam tak naprawdę więcej czasu spędza sam. Ale rodzice się mogą sprzeciwiać, jak też mają taką więź z psem i zależy im by był u nich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
W takim razie wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
bierz pieseczka
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję
![]() Wszystko się pokomplikowało. Często choruje, nie wiadomo co mu jest, co jakiś czas ma napady w postaci wymiotów i biegunki, nie je wtedy, nie pije, odwadnia się i musi dostawać kroplówki. Teraz właśnie tak ma. Ciągle rozmawiam z mamą przez telefon, na skype, żeby go widzieć. Chodzi o to, że on tam ma swoją panią doktor, która od 10 lat się nim zajmuje, zna go i pomaga mu, gdy ma takie ataki. Stwierdziła, ze to jest wlasnie taki pies, ktory ma nadwrazliwosc jelit, jest bardzo wrazliwy na to, co zjada,musi miec swoje karmy i wlasnie od czasu do czasu potrzebuje lekow. Wiec go chyba nie moge zabrac;c Rodzice byli u mnie na dlugi weekend w listopadzie, mial taki atak. Szukalismy na biegu weterynarza, sami nie wiedzieli co mu jest ( renomowana klinika), powiedzielismy,ze on co jakis czas tak ma,ze trzeba go nawodnic,musi dostac antybiotyk, zbadali mu krew, podali kroplowke i skasowali ponad 200 zł. Rodzice pojechali do domu i prosto do naszej pani doktor, unormowalo sie i teraz znow wrocilo.. To jest pies po przejsciach, mial kilka operacji, mial paraliz.. Co my z nim nie przeszlismy. Ale bardzo go kochamy i musze chyba pozegnac sie z mysla,ze go zabiore. Aczkolwiek, bardzo tesknie, przez ostatnich dni mysle tylko o nim, zamiast o sesji.. W piatek jade do domu,bo dluzej nie wytrzymam,musze sie zobaczyc z moim pupilem <3 Dzieki dziewczyny za cieple slowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Nie zastanawiała bym się nawet sekundy i zabrała psa ze sobą
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Nie patrz na nikogo, ja na studia zabrałam ze sobą kota bo nie chciałam go zostawiać samego. To nie prawda, że na studiach sobie ze zwierzakiem nie poradzisz, późniniej będziesz pracowała i też będziesz musiała sobie z pieskiem radzić. Zwierzak to ogromna radość i wnosi do domu wiele życia, aż chce się wracać, nawet po bardzo ciężkim dniu.
Jak jesteś tak zmęczona, ze ledwo się ruszasz (sesja), a milusiński przyjdzie się przytulać to od razu się człowiekowi lepiej robi, już nie wspomnę o tym jak pięknie potrafi odstresować podczas nauki. Dodam jeszcze, że w najbliższym czasie planuję przygarnąć drugiego członka rodziny, więc jak widzisz studia nie są żadnym powodem dla nie zabrania zwierzaka, wszystko można zorganizować.
,,Jestem Panią swojego życia i sumienia.... Twojego też będę..." Edytowane przez Aaniol_apokalipsy Czas edycji: 2014-01-23 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5301
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja też. Warunki są, chęci są, mozliwości są, pies tęskni, Ty Autorko tęsknisz. Dla mnie odpowiedź jest jasna.
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Bez zwierzat zycie nie mialoby sensu. Tesknie za moja kicia. Juz jutro ja zobacze
Wysłane z mojego GT-S5301
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.