|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
do Cosinusa przy rekrutacji
hey wizażyatki,
piszę bo mam dylemat, chce iść do cosinusa na administracje, w sumie to chce do policealnej, ale kumpela namawia mnie na cosinusa, ze fajna szkoła, ze warto, no i ze za darmo - dlatego nie idę na studia... ale ja wolę dla pewności zapytać jeszcze kogoś o opinię - wiadomo kumpela chce byśmy razem chodziły, no ale chcę mieć pewność. pomożecie, poradzicie- warto/nie warto? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
na przekór do celu
|
Dot.: do Cosinusa przy rekrutacji
nie idziesz na studia dlatego że kosztuja?
studentów administracji jest jak mrówek. nawet po uniwersytecie państwowym można wylądować na kasie w hipermarkecie. a według mnie, pracodawca prędzej zatrudni kogoś po uniwerku niż po bezpłatnej szkole policealnej... ale to tylko moje zdanie.
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
na przekór do celu
|
rozumiem
![]() w takim razie szkoła policealna to dobry pomysł, jednak ja zastanowiłabym się też nad innymi kierunkami.
![]() |
![]() |
#5 |
Dolce vita
|
Ja skończyłam szkołę policealną : Zaoczna POlicealna Szkola Administracji Cosinus. To byl mój dodatek zaocznie, bo dziennie chodziłam na studia
![]() Wiadomo, kwestia człowieka, jak pojmuje, jak się uczy,, jakie ma nastawienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja co powiem tak - w szkole policealnej, jeśli oczywiście będziesz się uczyć, bo prześlizgnąć się jest bardzo łatwo - nabędziesz sporo umiejętności praktycznych;].
Co do egzaminu końcowego - jest to egzamin państwowy, taki sam jak w technikum, więc po tej szkole będziesz miała tytuł technika administracji. Coś jak matura, tylko bardziej konkretny;]. Żeby go zdać trzeba się trochę przyłożyć, a zawsze to jakiś papier do przodu;]. Studia zaoczne są drogie, więc jeśli słabo stoisz z kasą, a studia dzienne nie wchodzą w rachubę, to taka szkoła jak najbardziej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja chodzę, warto bardzo fajna szkoła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kumpela źle Ci doradza...wiadomo jaką opinią cieszą się szkoly cosinusa...chyba nie warto, tylko dlatego, żeby uczyć się razem...
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
poza tym kilka osób wcześniej raczej doradza,czemu ty przestrzegasz? powinnam coś wiedzieć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)
|
Cytat:
Powiem na swoim przykładzie- 3 lata temu ciągnęłam reklamę i studia, - skończyłam kierunek i teraz jestem na kosmetyce i z perspektywy czasu widzę, że szkoła idzie do przodu, u mnie nie było wariantu, żeby nauczyciel nie był przygotowany, są zawsze ppt i prezentacja na projektorze, dużo ciekawostek na zajęciach - po prostu wiem jak to wygląda od środka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
moja koleżanka była na kosmetyce, poziom większy niż się spodziewała, faktycznie wymagali wiedzy. a nauczali wykładowcy uniwersyteccy a nie byle kto. nauczyć się czegoś można wszędzie, trzeba tylko chcieć. zależy też jak się chce tę wiedzę wykorzystać- sam papierek technika i "bierzcie mnie wszyscy pracodawcy, bo zdobyłam tytuł"wiadomo- opada. ale umiejętności, zwłaszcza zdobyte na praktykach, w głowie zostają. tak uważam.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() i od paru dni szukam odpowiedzi na pytanie (napisałam nawet do nich e-mail, ale szybkiej odpowiedzi się nie spodziewam, więc może któraś mi wyjaśni) cyt: ,, Ukończenie szkoły policealnej oraz uzyskanie tytułu technik ochrony fizycznej osób i mienia umożliwia uzyskanie licencji II-go stopnia Pracownika Ochrony Fizycznej Osób i Mienia (bez egzaminu państwowego!)" WTF? Że niby co? bez egzaminu państwowego na technika? Czy to jest tylko taka 'zachęta' (jak dla kogo..) a na zaliczeniu wygląda to normalnie? ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- jestem studentką dzienną bezpieczenstwa wewnętrznego, ale mam po tym tylko licencjata, technik ochrony i dodatkowe praktyki byłyby wskazane. No i zaczęłabym ten kierunek powiedzmy od października 2012 i skończyła równo z moim licencjatem ![]() ![]()
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Ja chodze do Cosinusa na administrację pierwszy rok i jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie tak! Mam podobne odczucia. Teraz osób po studiach jest masa, dyplom nie robi już wrażenia, liczy się praktyka i wyuczony zawód! A jak jeszcze zrobicie fajne praktyki to już w ogóle super. Ja np. po praktykach po jakimś czasie dostałam telefon od pani u której miałam praktyki czy nie chciałabym u niej pracować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja polecę opiekuna medycznego w Cosinus. Honorują dyplom nawet za granicą, a tam ofert pracy dla opiekunów medycznych jest cała masa.
Kierunek trwa rok, ale jest mocny nacisk na praktykę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=alicja_n12;88160693]Ja polecę opiekuna medycznego w Cosinus. Honorują dyplom nawet za granicą, a tam ofert pracy dla opiekunów medycznych jest cała masa.
Kierunek trwa rok, ale jest mocny nacisk na praktykę![/QU Moja mama właśnie zaczęła ten kierunek, pracuje w domu opieki i stwierdziła, że zrobi dodatkowe kompetencje. Póki co jest zadowolona. Dla niej to spoko opcja, bo nie płaci za naukę, jeździ na zajęcia co dwa weekendy i na tygodniu normalnie pracuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.