|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co zamiast skakanki?
Cześć Kochane! Mam do Was takie małe pytanko i mam nadzieje ze mi pomożecie... Mam program ćwiczeń w którym jest 20 minut skakania na skakance. Niestety nigdy nie udalo mie tyle skakac bo bardzo szybko robi mi się niedobrze i łapie mnie kolka. Jakimi innymi ćwiczeniami mogę zastąpić tą skakanke? Czy moze byc to np godzina jazdy na rowerze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zamiast skakanki?
Może za szybko skaczesz? albo skacz setkami i odpoczynek i tak przez ten czas co masz wyznaczony... a jeżeli nie skakanka to może bieg? albo chociaż bieg w miejscu?
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie od razu Kraków zbudowano. Zacznij stopniowo najpierw 2 min potem 4 i dojdziesz do 20. Zajrzyj do wątku skakankowego, tam wszystko pisze. Tak z ciekawości, mogłabyś wkleić ten plan treningowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no wiec to jest tak...
1.Wykroki 2 razy na kazda noge po 15 powtorzen 2. Pompki damskie 2 razy po 18 powtorzen 3. Bieg w miejscu i klaskanie pod kolanami 3 razy po 30 sekund 4. Spiecie miesni brzucha 4 razy po 20 powtorzen 5. Wymachy nóg 3 razy na kazda noge po 20 powtorzen 7. Skakanie na skakance 4 razy po 5 min 8. Sklony tlowia na boki 3 razy po 15 powtorzen. I problem w tym zeby wyskakac te 4 serie po 5 min to ja bym musiala nad tym pol dnia spedzic bo po prostu nie daje rady... nawet minuty nie moge... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Kiedy zaczęłaś skakać? Pamiętam swoje początki, kiedy po 50 skokach wypluwałam płuca. A teraz? 30 min bez przerwy. Możesz też ewentualnie spróbować skakać "lajkonikiem", a nie żabką. Ponownie zapraszam na wątek skakankowy, na 1 czy tam 2 stronie w moim poście wszystko dot. tego tematu opisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu moglam skakac i skakac ale potem mialam zastoj w ruchu i teraz skocze z 50 razy a nogi mi tak dretwieja ze szok i do tego jeszcze ta cholerna kolka... wiadomo napiecie miesni po chwili schodzi ale juz dalej skakac nie moge bo kolka... I czy moglabym robic tak ze np skacze minute czy 2 i z czasem wydluzajac czas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
lajkonik jest zły/gorszy?
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mniej męczący, raczej nie da się lajkonikiem tak szybko skakać jak żabką
![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Maja, a ćwiczysz w domu czy na siłowni? Jeśli na siłowni, to bieżnia z dość szybkim tempem, na początek będzie trudno, ale zacznij od 8-8,5 km/h. Ja rozumiem, że to ma być ćwiczenie wydolnościowe, czyli z tętnem powyżej aerobowego. A na jakim jesteś cyklu, tzn. na co ten trening?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
nie skacz od razu tylko na poczatku dobrze sie rzogrzej lekkim truchtem
krokami z aerobiku tancem wszystko jedno potem skacz ja tez od razu jak zaczynam skakac to mi nie dobrze ale jak sie rozgrzeje przyzwyczaje organizm do wysilku moge skakac dopoki mi miesnie pozwola i moj biedny haluks bo aby sie nie dorobic bolu to skacze maks 10 minut choc i tak potem go czuje a skakanke ciezko zamienic na cos bo kazda aktywnosc jest inna angazuje ci rozne miesnie najlepiej laczyc rozzne aeroby rower biegi skakanke itp
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.