|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Kawoholiczka
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomości: 21 453
|
Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!Zapraszamy do pierwszej części! Wątek został stworzony dla wszystkich, którzy w 2015 roku chcą swoje odchudzanie wreszcie doprowadzić do końca. Próbowałaś już nieraz i nigdy nie udawało Ci się osiągnąć ostatecznego celu? Miałaś za mało motywacji albo brakowało Ci sił? To wątek dla Ciebie! Wzajemnie się motywujemy i pomału osiągamy cele, jakimi są poprawa kondycji, wciśnięcie się w wymarzony rozmiar i szczupła sylwetka. Tutaj nie ma rzeczy niemożliwych! Przyjmujemy każdego, kto ma w sobie mnóstwo zapału, motywacji i wiary w to, że tym razem się uda. Obce są Nam: lenistwo, słomiany zapał, brak chęci do ćwiczeń i marudzenie. Staramy się ćwiczyć codziennie i jeść pięć małych posiłków dziennie. Mamy dużą dawkę optymizmu, radości i energii, która każdemu doda skrzydeł! Jeśli jesteś chętna, po prostu dołącz! W pierwszym poście wypełnij krótki formularz, który pozwoli Nam dowiedzieć się o Tobie czegoś więcej. Kwestionariusz osobowy:
1. Jak masz na imię? 2. Ile obecnie ważysz? 3. Ile chciałabyś ważyć? 4. Co ćwiczysz i jak często? 5. Jakie masz wymiary? Nie głodzimy się Nie objadamy się Aktywnie ćwiczymy Nie marudzimy! ![]()
__________________
Edytowane przez Le_Souvenir Czas edycji: 2015-01-03 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 27
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Witaj
![]() Jestem Asia, obecnie ważę ok. 105kg przy wzroście 163cm (wiem, masakra.. Sama nie wiem jak mogłam do tego doprowadzić..). Przede wszystkim chcę wrócić do mojej wagi "początkowej" tz. zanim zamieszkałam z moim TŻem, zanim poszłam na studia czyli do 80kg, a docelowo marzę o 60kg. Swoje wyzwanie podzieliłam na pewne etapy: CEL 1: 100kg (na zachętę) ![]() CEL 2: 90 kg CEL 3: 85kg CEL 4: 80 kg - waga "początkowa" ... Docelowo: 60kg. Myślę, że to odchudzanie potrwa ponad rok, planuję rozłożyć to na ok. 2 lata ![]() Aktualnie raz w tygodniu ćwiczę pilates z instruktorem, zaczynam również sama w domu. Wróciłam do treningów łuczniczych (ok. 2-3 razy w tygodniu), szukam jakiś ćwiczeń w internecie (planuję zacząć trening z Chodakowską). Gdy ostatnio się mierzyłam miałam wymiary: 116cm - 96 cm - 116 cm. Jest źle, ale będzie lepiej. Jestem zmotywowana, pod kontrolą dietetyka i mam nadzieję, że się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 5
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Małgosia, 75 kilo, chcę osiągnąć 55. Tyle wazylam rok temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 8
|
To będzie MÓJ ROK !! <3
Hey dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Zaczęłam od ćwiczeń dla początkujących ![]() ![]() ![]() ![]() POWODZENIA ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 5
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Od jutra zaczynam dietę, którą dostałam od dietetyczki. Założyła mi 4 kilo miesięcznie. Trzymam za Was kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-03
Lokalizacja: warszawa
Wiadomości: 120
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Dorota, ile waże? nie wiem,nie mam wagi, ale ok 62kg/173cm
obwody talia 74, biodra 96 i jeszcze nigdy tak źle nie było ze mn!. Czuję, że potrzebuję grupowego wsparcia, bo brak mi motywacji, a chcę do wiosny mieć znów w talii 65cm. Jakoś mi właśnie w brzuch poszło ostatnio. Zapisałam się na fitness i mam zamiar chodzić 4xtydzień, do tego joga i kardio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 3
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Hej
![]() Mam na imię Klaudia Obecnie ważę 65kg/161-163cm Chciałabym wazyć ok 55-57kg Szczerze to mam zamiar dopiero zacząć ćwiczyć, więc zakupiłam płytę E.Chodakowskiej no i jak ćwiczyć to raczej codziennie. Obwody: talia 76 cm, biodra 90cm Nie kieruję się zbytnio wagą, bo wiem ze nie jest adekwatna do mojego wyglądu, po prostu nie wyglądam na 65kg, po prostu chcialabym dobrze się czuć w swoim ciele i myśle że jak schudnę do 55 kg. będę się sobie podobać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-03
Lokalizacja: warszawa
Wiadomości: 120
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
I gdzie jesteście dziewczyny?
Ja dzisiaj zgrzeszyłam czekoladą. Ale to pierwszy raz od świąt. Myślę, aby wziąć kilka godzin z trenerem osobistym, żeby zobaczyć te pierwsze efekty. nic tak nie mobilizuje do trzymania diety i ćwiczeń jak efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 5
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Mam na imię Asia, przy wzroscie 169 ważę 86 kg, mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć 70 kg na początek. Ćwiczyć zaczęłam od wczoraj ale mam nadzieje że wytrwam w tym aby ćwiczyć codziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 8
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Hey dziewczyny
![]() ![]() ![]() 1. Staram się wyeliminować słodycze, fast food, tłuste potrawy, biały ryż, biały makaron, białe pieczywo, ser żółty, cukier, soki owocowe, słodzone napoje. 2. Jem 5 regularnych posiłków( co 3-4 godziny). 3. Ostatni posiłek ok. 2 godzin przed snem. 4. Piję ok. 1,5-2 litrów wody niegazowanej. 5. Codziennie jem porcję owoców i warzyw. Polecam trening Ewy Chodakowskiej https://www.youtube.com/watch?v=7ox61vrNmto |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 1
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Hej ja tez chce dolaczyc waze 55 kg a chce wazyc 50kg,wzrost163cm.Zostaly mi jeszcze te zbedne kg po porodzie.Nie wygladam az tak zle ,wiec trudniej sie zmobilizowac.W maju bede miala 30stke ,wiec chce wygladac rewelacyjnie.Najtrudniej jest schudnac te pare kg do perfekcji.Szukam tu mobilizacji.Dziewczyny powiedzcie jak ta wasza dieta wyglada.Ja mysle zrezygnowac ze slodkiego ,napoji gazowanych i sokow i tak nie pije.Ile trzeba jesc i jak i co ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 8
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Ja zamierzam stosować się do zasad z swojego postu powyżej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 37
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Hej! Mam na imię Aleksandra, ważę 62kg i chcę schudnąć do 55kg. Trzy razy w tygodniu chodzę na fitness a codziennie ćwiczę sama w domu. A to co dziś jadłam:
DZIEŃ 1 Owsianka z gruszką i migdałami 1 szklanka mleka 2% tł. 4 łyżki płatków owsianych 1/2 średniej gruszki 1 łyżka płatków migdałowych ½ łyżeczki miodu naturalnego Płatki gotujemy na mleku do miękkości. Dodajemy gruszkę startą lub pokrojoną w kostkę, płatki migdałowe i miód. Pasta z awokado i serem feta ½ średniego awokado 1 cienki plasterek sera feta ½ ząbka czosnku 1 łyżeczka posiekanej kolendry 1 łyżeczka posiekanej pietruszki 3 czarne oliwki 1 łyżeczka cytryny Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony 4 pomidorki koktajlowe 1 kromka chleba razowego Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnym kierunku. Następnie wyjmij pestkę, obierz i pokrój. Oliwki pokrój w plastry. Owoc zmiksuj razem z serem feta, łyżeczką kolendry i pietruszki. Następnie dodaj wyciśnięty czosnek, cytrynę, oliwki. Dopraw pieprzem i solą. Smaruj pastą pumpernikiel i podawaj z pomidorkami koktajlowymi. Gulasz warzywny z kaszą gryczaną ½ średniej marchewki ½ średniej pietruszki ½ średniego selera ½ średniego pora ¼ małej główki kapusty 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka oliwy z oliwek liść laurowy, gałka muszkatołowa, majeranek, papryka słodka sól morska, pieprz czarny świeżo mielony 3 łyżki kaszy gryczanej Wszystkie warzywa, umyte i oczyszczone pokroić w drobne słupki. Kapustę poszatkować. Rozdrobnione warzywa krótko podsmażyć na tłuszczu, dodać ok. 1 szklanki wody i poszatkowaną kapustę, przykryć i dusić ok. 25 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy. Gotowy gulasz podawać z kaszą gryczaną. Krem z pomidorów ze świeżą bazylią 2 duże dojrzałe pomidory 2 łyżki jogurtu naturalnego ½ małej cebuli 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Kilka listków bazylii Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony Pomidory, cebulę i czosnek drobno posiekać. Na oliwie poddusić cebulę i czosnek przez ok. 2-3 minuty. Wymieszać. Dodać pomidory i jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i gotować do miękkości. Całość zmiksować. Gotową zupę udekorować listkami świeżej bazylii. Sałatka z wędzonym łososiem i sosem miodowo-cytrynowym 2 garście mieszanki sałat 6 pomidorków koktajlowych 50g wędzonego łososia 1 łyżka soku cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu naturalnego ½ łyżeczki musztardy Dijon Sól morska, Pieprz czarny świeżo mielony Łososia kroimy w podłużne paski. Sałatę przekładamy do miski, dodajemy przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojonego łososia. Do miseczki wlewamy sok z cytryn, dodajemy sól i mieszamy, aby się rozpuściła. Cały czas mieszając stopniowo wlewamy oliwę by powstała gładka emulsja. Nadal mieszając, dodajemy miód i musztardę, doprawiamy do smaku pieprzem. Powstałym sosem polewamy sałatę, mieszamy i podajemy. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- dodam, że to od Ewy Chodakowskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 8
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Też zamierzam stosować się do tego odżywiania
![]() Dla zainteresowanych jadłospis na pierwszy tydzień metamorfozy wg Ewy Chodakowskiej ![]() Przepisy bardzo proste i smaczne ![]() TYDZIEŃ PIERWSZY DZIEŃ 1 Owsianka z gruszką i migdałami 1 szklanka mleka 2% tł. 4 łyżki płatków owsianych 1/2 średniej gruszki 1 łyżka płatków migdałowych ½ łyżeczki miodu naturalnego Płatki gotujemy na mleku do miękkości. Dodajemy gruszkę startą lub pokrojoną w kostkę, płatki migdałowe i miód. Pasta z awokado i serem feta ½ średniego awokado 1 cienki plasterek sera feta ½ ząbka czosnku 1 łyżeczka posiekanej kolendry 1 łyżeczka posiekanej pietruszki 3 czarne oliwki 1 łyżeczka cytryny Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony 4 pomidorki koktajlowe 1 kromka chleba razowego Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnym kierunku. Następnie wyjmij pestkę, obierz i pokrój. Oliwki pokrój w plastry. Owoc zmiksuj razem z serem feta, łyżeczką kolendry i pietruszki. Następnie dodaj wyciśnięty czosnek, cytrynę, oliwki. Dopraw pieprzem i solą. Smaruj pastą pumpernikiel i podawaj z pomidorkami koktajlowymi. Gulasz warzywny z kaszą gryczaną ½ średniej marchewki ½ średniej pietruszki ½ średniego selera ½ średniego pora ¼ małej główki kapusty 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka oliwy z oliwek liść laurowy, gałka muszkatołowa, majeranek, papryka słodka sól morska, pieprz czarny świeżo mielony 3 łyżki kaszy gryczanej Wszystkie warzywa, umyte i oczyszczone pokroić w drobne słupki. Kapustę poszatkować. Rozdrobnione warzywa krótko podsmażyć na tłuszczu, dodać ok. 1 szklanki wody i poszatkowaną kapustę, przykryć i dusić ok. 25 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy. Gotowy gulasz podawać z kaszą gryczaną. Krem z pomidorów ze świeżą bazylią 2 duże dojrzałe pomidory 2 łyżki jogurtu naturalnego ½ małej cebuli 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Kilka listków bazylii Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony Pomidory, cebulę i czosnek drobno posiekać. Na oliwie poddusić cebulę i czosnek przez ok. 2-3 minuty. Wymieszać. Dodać pomidory i jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i gotować do miękkości. Całość zmiksować. Gotową zupę udekorować listkami świeżej bazylii. Sałatka z wędzonym łososiem i sosem miodowo-cytrynowym 2 garście mieszanki sałat 6 pomidorków koktajlowych 50g wędzonego łososia 1 łyżka soku cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu naturalnego ½ łyżeczki musztardy Dijon Sól morska, Pieprz czarny świeżo mielony Łososia kroimy w podłużne paski. Sałatę przekładamy do miski, dodajemy przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojonego łososia. Do miseczki wlewamy sok z cytryn, dodajemy sól i mieszamy, aby się rozpuściła. Cały czas mieszając stopniowo wlewamy oliwę by powstała gładka emulsja. Nadal mieszając, dodajemy miód i musztardę, doprawiamy do smaku pieprzem. Powstałym sosem polewamy sałatę, mieszamy i podajemy. DZIEŃ 2 Twarożek z estragonem i pomidorkami koktajlowymi 2 plastry sera twarogowego półtłustego (80g) Mały kawałek pora (5cm) 2 łyżki posiekanego estragonu 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 pomidorki koktajlowe Sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz 2 kromki chleba razowego (80g) Twarożek rozdrobnij widelcem na grubo i wymieszaj z jogurtem naturalnym. Dodaj sól i pieprz do smaku. Pora pokrój w krążki. Estragon grubo posiekaj. Następnie wymieszaj twaróg z porem i estragonem. Podawaj z chlebem razowym i pomidorkami koktajlowymi. Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym 1 małe jabłko 2 mandarynki 1 kiwi 1 łyżeczka rodzynek 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego Owoce obrać. Jabłko pokroić w kostkę. Mandarynki rozdzielić na cząstki, a kiwi pokroić w półplasterki. Na dnie pucharka ułożyć pokrojone owoce, zalać gęstym jogurtem. Sałatkę posypać rodzynkami. Sałatka z kurczakiem i kuskusem 150g piersi z kurczaka 1 średni pomidor 1 mała cebula 3 łyżki kaszy kuskus 1 duża łyżka kremowego serka naturalnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oliwy z oliwek pieprz czarny świeżo mielony, papryka ostra czerwona, chilli, oregano Pierś kroimy na małe kawałki i obsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy i razem z posiekaną cebulą dusimy na patelni aż do momentu gdy pomidor zmięknie, podlewając w międzyczasie wodą. Dodajemy łyżeczkę koncentratu i dusimy do zgęstnienia. Przyprawiamy. Po chwili mieszamy sos z serkiem. Kaszę zalewamy wodą na 5 min. Po tym czasie dodajemy ją do sosu i całość łączymy z kurczakiem. Koktajl buraczany ze szpinakiem 2 duże buraki czerwone 1 garść liści szpinaku Pieprz biały Buraki umyć, obrać i przepuścić przez sokowirówkę (Ew. zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć sok). Szpinak zblanszować, posiekać i dodać do soku. Koktajl doprawić białym pieprzem. Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika i rzodkiewki 2 jajka 1 garść kiełków słonecznika 1 garść kiełków rzodkiewki Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1/4 pęczka szczypiorku ½ łyżeczki ostrej musztardy Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony Jajka ugotuj na twardo. W tym czasie przygotuj sos: oliwę i ocet połącz z musztardą i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Całość dopraw solą i pieprzem. Przekrój jajka na ćwiartki. Na talerzu ułóż kiełki rzodkiewki i słonecznika. Poukładaj na nich ciepłe jajka i polej przygotowanym sosem. DZIEŃ 3 Omlet z musem śliwkowym 2 jajka 3 łyżki mąki pełnoziarnistej 5 łyżek mleka 2% tł. 1 łyżeczka oliwy z oliwek 150 g śliwek mrożonych 1,5 łyżeczki miodu naturalnego Sól morska, cynamon Śliwki rozmrozić, podgrzać w rondlu z dodatkiem cynamonu i miodu, gotować około 20 minut i zmiksować na mus. Jaja lekko ubić mikserem z dodatkiem małej szczypty soli, dodać mąkę i mleko i dokładnie wymieszać. Patelnię wysmarować oliwą i rozgrzać, wylać jaja, zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem aż omlet zetnie się z wierzchu. Złożyć omlet na pół, ułożyć na talerzu i polać musem śliwkowym. Żytnie tosty z pastą pomidorową 1 średni pomidor 5 listków świeżej bazylii 1 łyżeczka oliwy z oliwek Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony 1 kromka chleba żytniego Pomidora sparz we wrzątku. Z obranego ze skórki pomidora wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kosteczkę, dodaj posiekaną bazylię i dopraw solą i pieprzem. Następnie warzywa skrop oliwą i dokładnie utrzyj lub zmiksuj na gładką pastę. Pasta nałóż na tost z chleba żytniego. Kasza jęczmienna z zieloną soczewicą, pomidorami i oliwkami 4 łyżki kaszy jęczmiennej perłowej (60g) 1/3 szklanki zielonej soczewicy 1 średni pomidor ½ ząbka czosnku 2 łyżki zielonych oliwek 1 łyżka oliwy z oliwek kilka listków świeżej bazylii sól morska, pieprz czarny świeżo mielony Kaszę jęczmienną i soczewicę ugotować. Pomidory pokroić w kostkę, dusić razem z rozgniecionym czosnkiem, pokrojonymi oliwkami, posiekaną bazylią, oliwą z oliwek i przyprawami, aż odparuje większość wody. Dodać kaszę i soczewicę, dokładnie wymieszać. Gotowe danie udekorować świeżą bazylią. Koktajl selerowy z imbirem 2 łodygi selera naciowego Kawałek imbiru (długości 2-3cm) 3-4 szklanki wody mineralnej niegazowanej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Pieprz czarny świeżo mielony Warzywa umyć i osuszyć. Selera obrać, pokroić i przełożyć do blendera. Obrany i pokrojony w plastry imbir dorzucić do selera. Dodać wodę mineralną i całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy koktajl doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki. Sałatka z indykiem, rukolą i oliwkami ½ średniego fileta z indyka 5 oliwek zielonych 2 garście rukoli 1 średni pomidor Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony, papryka słodka Fileta z indyka umyj, oczyść z błon i pokrój w kostkę. Rozgrzej oliwę na patelni i wrzuć indyka. Następnie posól go, popieprz i oprósz papryką. Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoto przez ok. 15min. Rukolę umyj i osusz. Oliwki i pomidora posiekaj w plasterki. Wszystkie składniki ułóż na talerzu dodaj ciepłe kawałki mięsa. Oliwę i ocet wymieszaj ze sobą, dodaj sól i pieprz. Polej sosem sałatkę. DZIEŃ 4 Jogurt naturalny z płatkami, orzechami i morelami suszonymi Płatki owsiane 2 łyżki Płatki jęczmienne 2 łyżki Jogurt naturalny 3/4 szklanki (200ml) Orzechy włoskie 2 sztuki Morele suszone 2 sztuki Miód naturalny 1 łyżeczka Płatki zalać jogurtem naturalnym i odstawić na noc. Rano dodać pokrojone morele, posiekane orzechy, polać miodem i wymieszać. Koktajl mandarynkowy z kefirem i otrębami żytnimi 2 mandarynki ½ szklanki kefiru 1 łyżka otrębów żytnich Listki świeżej mięty Mandarynki obierz i zmiksuj razem z kefirem i otrębami. Gotowy koktajl można ozdobić świeżą miętą. Cukinia z brązowym ryżem i pomidorami 3 łyżki ryżu brązowego ½ średniej cukinii 1 średni pomidor 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka nasion słonecznika 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony, majeranek, lubczyk, kurkuma Brązowy ryż ugotować dodając odrobinę soli. Cukinię cienko obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić cukinię. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i również pokroić w kostkę, dodać do cukinii. Danie dusić ok. 15 minut dodając łyżeczkę majeranku, lubczyku, szczyptę pieprzu ziołowego. Pod koniec duszenia dodać ugotowany ryż i odrobinę kurkumy. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki i nasionami słonecznika. Krem z zielonego groszku 200 g mrożonego zielonego groszku 100 g mrożonej włoszczyzny 1/2 średniej cebuli 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 szklanka wody Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony Sos sojowy Na łyżeczce oliwy zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać groszek, włoszczyznę i zalać wodą. Gotować aż warzywa zmiękną, następnie zmiksować zupę na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Na talerzu dodać łyżkę jogurtu naturalnego do zabielenia. Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i sosem jogurtowym ½ puszki tuńczyka w sosie własnym 1 jajko 3 liście sałaty lodowej 6 pomidorków koktajlowych 2 ogórki kiszone ½ papryki czerwonej Sos: 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka posiekanego koperku Sól morska, pieprz czarny świeżo zmielony Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory i jajko pokroić w ósemki, ogórka w kostkę, a paprykę w paski. Całość delikatnie wymieszać z odsączonym tuńczykiem. Sałatkę polać sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego wymieszanego z sokiem z cytryny, koperkiem, solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. DZIEŃ 5 Kokosowa owsianka z suszonymi morelami 4 łyżki płatków owsianych 1 szklanka mleka 2% tł. 1 łyżka wiórków kokosowych 3 suszone morele 1/4 laski wanilii 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka miodu naturalnego Do sporego rondla wlewamy mleko. Wrzucamy laskę wanilii i wsypujemy cynamon. Całość doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy płatki i wiórki, dokładnie mieszamy. Zmniejszamy ogień do minimum, gotujemy pod przykryciem, aż płatki dobrze zmiękną i wchłoną większość płynu, ok. 20-25 minut. Dodajemy pokrojone morele suszone i miód, mieszamy. Przed podaniem wyjmujemy wanilię. Smoothie z kiwi i miętą 2 kiwi 1/4 pomarańczy ½ limonki 1 łyżeczka miodu ¼ pęczka świeżej mięty Kiwi obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do blendera. Pomarańcze obieramy i dodajemy do kiwi. Wyciskamy sok z limonki i dodajemy go do owoców. Wrzucamy miętę i całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy miód do smaku. Dorsz z pieczonymi warzywami 1 średni filet z dorsza 1 średni ziemniak ¼ średniej papryki czerwonej 5 różyczek brokuła 2 łyżki oliwy z oliwek Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony i ulubione zioła Zagotuj w garnku wodę z solą. Dokładnie umyj ziemniaka i razem ze skórką włóż do gotującej się wody. Gotuj przez 10–15 minut. Odcedź i wystudź. Podobnie postąp z brokułem, skracając czas gotowania do 2–3 minut. Filet z dorsza umyj w zimnej wodzie. Umytą rybę osusz ręcznikiem papierowym i oprósz solą i pieprzem. Nastaw piekarnik na 200°C. Ulubione zioła wymieszaj z oliwą z oliwek. Powstałą emulsją wysmaruj rybę. Przygotowaną rybę ułóż na papierze do pieczenia i zawiń w szczelną kieszonkę. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 45 minut. Po włożeniu ryby do piekarnika umyj i pokrój na kawałki paprykę. Ugotowane ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Ułóż plastry ziemniaków i kawałki papryki w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i oprósz solą. Włóż warzywa do piekarnika na 15 minut przed końcem pieczenia ryby. Na 10 min przed końcem pieczenia otwórz papierową kieszonkę, odsłaniając rybę. Po zakończeniu pieczenia przełóż rybę i warzywa na talerz. Koktajl pomidorowy z papryczką chilli ¾ szklanki domowego przecieru pomidorowego 1 mała papryczka chilli 1 ½ łyżki otrębów żytnich ½ szklanki wody mineralnej niegazowanej Domowy przecier pomidorowy zmiksować z posiekaną papryczką chili. Dodać otręby żytnie i wodę mineralną. Całość dokładnie wymieszać. Sałatka z fasolki szparagowej i fety 1 porcja fasolki szparagowej (200g) 1 średni pomidor 1 plaster sera feta (40g) Sos vinegrette 1 łyżka oliwy z oliwek ½ łyżeczki musztardy ½ łyżeczki miodu kilka kropel soku z cytryny Fasolkę szparagową ugotować we wrzącej wodzie. Pomidory i fetę pokroić w grubszą kostkę. Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i polać nim sałatkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 8
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
DZIEŃ 6
Jajecznica z pomidorami i bazylią 2 jajka 1 łyżeczka oliwy z oliwek ½ ząbka czosnku 1 pomidor Kilka listków świeżej bazylii Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony 2 kromki chleba żytniego Czosnek pokrój w plastry, następnie na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmaż go lekko na małym ogniu. Zdejmij czosnek z patelni. Pomidora sparz wodą, obierz ze skóry i pokrój w grubą kostkę. Zwiększ temperaturę pod patelnią i wrzuć pokrojonego pomidora. Całość smaż przez chwilę. Następnie wbij 2 jajka. Całość dopraw solą, pieprzem i smaż. Pod koniec smażenia dodaj kilka listków świeżej bazylii. Sałatka owocowa z mielonymi migdałami ½ średniej pomarańczy ½ średniego banana 5 zielonych winogron 1 łyżeczka startych migdałów ½ łyżeczki miodu Owoce obrać i pokroić. Polać miodem i posypać startymi migdałami. Bakłażan faszerowany ½ dużego bakłażana 5 łyżek fasoli czerwonej konserwowej 2/3 szklanki pomidorów z puszki ¼ średniej papryki czerwonej ¼ średniej papryki żółtej ¼ średniej cebuli 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2/3 szklanki makaronu pełnoziarnistego 1 łyżeczka oliwy z oliwek Słodka papryka, oregano Makaron ugotować al dente. Na oliwie zeszklić cebulkę, dodać pokrojoną drobno paprykę, chwilę dusić. Dodać pomidory i koncentrat, gotować ok.10 minut, przyprawić papryką, oregano, solą i pieprzem, wymieszać z makaronem. Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć łyżką i posolić. Do środka nałożyć farsz, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą i zapiekać 25 minut w temp. 170 stopni. Koktajl brokułowy z kiełkami słonecznika ½ małego brokuła ½ szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki kiełków słonecznika Woda mineralna niegazowana chili Połowę małego brokuła podzielić na różyczki i zblanszować. Następnie zmiksować z jogurtem naturalnym i kiełkami słonecznika. Dodać wodę mineralna do uzyskania odpowiedniej konsystencji i wymieszać. Gotowy koktajl doprawić chili. Sałatka z grillowanym kurczakiem i rozmarynem ½ średniego fileta z kurczaka 2 garście mieszanki sałat 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny Rozmaryn Sól morska, pieprz czarny świeżo zmielony Sos winegret: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka posiekanego koperku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki ½ łyżeczki miodu ½ łyżeczki ostrej musztardy Sól morska, pieprz czarny świeżo zmielony Kurczaka oczyść z błon, umyj i pokrój w kostkę. Do miseczki wlej łyżkę oliwy z oliwek, sok z cytryny, dodaj sól, pieprz czarny i rozmaryn do smaku. Włóż do miseczki pokrojone kawałki kurczaka i pod przykryciem włóż do lodówki na ok. 30 min.Na naoliwiony ruszt połóż kawałki kurczaka i grilluj z każdej strony przez ok. 6 min. Przygotuj sos winegret: oliwę, ocet, musztardę, miód i posiekane zioła dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj wszystkie składniki. Do większej miski wsyp mix sałat i zalej sosem. Do tak przygotowanej sałaty dodaj grillowanego kurczaka i podawaj. DZIEŃ 7 Ziołowe kuleczki z sera twarogowego z pumperniklem 2 plastry sera twarogowego półtłustego (80g) 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej pietruszki 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 średni pomidor Sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz 2 kromki pempernikla Twarożek przełóż do miski, rozgnieć widelcem, dodaj jogurt i przypraw solą i pieprzem. Następnie w dłoniach formuj kuleczki. Drobno posiekane zioła przesyp na talerz i obtaczaj w nich kuleczki. Gotowe ułóż na talerzach. Podawaj z pumperniklem i plastrami pomidora. Koktajl bananowy z truskawkami i kiwi 1 kiwi 1/2 banana 2/3 szklanki mrożonych truskawek ½ szklanki mleka 2% tł. Owoce obrać i zmiksować razem z mlekiem. Podawać od razu po przygotowaniu. Grillowany indyk z cukinią i pesto 1 średni filet z indyka ½ średniej papryki czerwonej ½ średniej cukinii 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 garść rukoli 1 łyżeczka zielonego pesto Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony 3 łyżki komosy ryżowej Pierś kroimy wzdłuż na paski. Cukinie kroimy wzdłuż na plastry, paprykę na ćwiartki. Wszystko wkładamy do miski, zalewamy oliwą, sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, odstawiamy na kilka minut. Układamy indyka na ruszcie, po chwili dokładamy cukinie i kawałki papryki, pieczemy z obu stron, aż wszystko się zrumieni i zmięknie. Układamy na półmisku kawałki upieczonego mięsa i jarzyn, przekładając rukolą, polewamy pesto, podajemy z ugotowaną komosą ryżową. Zupa krem z awokado ½ dojrzałego awokado ½ średniego ogórka 1 łodyga selera naciowego 1/5 cebuli 2 łyżki jogurtu naturalnego ½ szklanki maślanki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki Kilka listków świeżej kolendry 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony Awokado umyć, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ awokado pokroić w kostkę. Ogórka i cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z maślanką i zmiksować z kolendrą. Dodać awokado, ogórka, umytą i posiekaną łodygę selera naciowego, cebulę, oliwę i sok z limonki. Całość zmiksować. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz świeżo rozgniecionym ząbkiem czosnku. Przed podaniem posypać szczypiorem. Sałatka z brokułami, fasolką szparagową i ciecierzycą 1/2 małego brokuła 1/2 porcji fasolki szparagowej (100g) 3 łyżki gotowanej lub konserwowej ciecierzycy 6 pomidorków koktajlowych 1 łyżka pestek słonecznika 2 plastry sera feta (80g) Sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz Sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy di jońskiej 1 łyżeczka miodu Warzywa umyć i osuszyć. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Fasolkę szparagową i ciecierzycę także ugotować, wrzucając warzywa na wrzątek. Wymieszać ugotowane brokuły, fasolkę, ciecierzycę i przekrojone na pół pomidorki. Na wierzch posypać uprażonym na suchej patelni słonecznikiem i ułożyć pokrojony w kostkę ser feta. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu i polać sałatkę przed podaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-03
Lokalizacja: warszawa
Wiadomości: 120
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
No tak, tylko, że te wszystkie przepisy sa bardzo skąplikowane. Gdzie ja to wszystko kupię? ile to będzie kosztować? czytałam książkę chodakowskiej i jak dla mnie jest mało praktyczna. Za duzo pierniczenia się z tymi przepisami.
Od siebie moge polecić grila, takiego elektrycznego zamykanego jak sanwicher. Kosztuje poewnie ze 100 zł a piecze w 3 minuty ryby, kurczaka bez tłuszczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 8
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Wszystkie produkty można kupić w pierwszym lepszy większym markecie
![]() ![]() ![]() Większość produktów wystarczy na bardzo długo np. przyprawy, płatki owsiane, oliwa z oliwek, miód itp. Wrzucę listę zakupów na ten tydzień ![]() A co do książek Ewy to mam dwie i uważam, że są spoko ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- LISTA ZAKUPÓW: [B][B]LISTA: Mleko i produkty mleczne, jaja • Ser twarogowy półtłusty • Jogurt naturalny • 10 Jaj • Mleko 2% tł/Mleko roślinne • Ser feta Mięso, ryby • Filet z dorsza • pół filetu z indyka • 150g Filet z kurczaka • Tuńczyk w puszce •50g Łosoś wędzony Produkty zbożowe • Pieczywo razowe • Kasza gryczana • Otręby żytnie • Ryż brązowy • Płatki owsiane • Mąka pełnoziarnista Owoce • 1 Jabłko • 1 Gruszka • 1Banan • 2 Mandarynki • 3 Kiwi • Cytryna • 2 Pomarańcze • Winogrona • 1 Awokado • Limonka Warzywa • 1 Sałata • 1 Ogórek zielony • 1 Cukinia • 7 Pomidorów • 20 Pomidorków koktajlowych • 1 Papryka czerwona • 3 Cebule • Natka pietruszki • Czosnek • Szpinak • 1 Brokuł • 1 Por • 1 Marchew • 1 Pietruszka • Kiełki rzodkiewki • Kiełki słonecznika • Seler naciowy • Seler • Pomidory w puszce • Koperek • Szczypiorek Owoce suszone, orzechy, pestki, ziarna • Płatki migdałowe • Pestki słonecznika • Wiórki kokosowe • Suszone morele Inne produkty • Oliwa z oliwek • Ocet winny • Koncentrat pomid. • Musztarda • Miód naturalny • Woda mineralna niegazowana Przyprawy • Sól morska • Pieprz czarny • Cynamon • Papryka słodka • Chilli • Majeranek • Zioła prowansalskie • Kminek • Kurkuma • Curry • Bazylia • Gałka muszkatołowa • Oregano • Ziele angielskie • Liść laurowy Edytowane przez FitnessLife Czas edycji: 2015-01-07 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 37
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Właśnie przeszłam na odżywianie z Ewą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-01
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 297
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Witajcie
![]() Mam na imię Isia, ważę 56 kg przy niewielkim wzroście 154 cm. Chciałabym wrócić do wagi sprzed ciąży... czyli 49. Jeśli chodzi o ćwiczenia to mam słomiany zapał. Lubię aerobik wodny, rolki i nordic walking. obw.pasa 82cm obw. pod pasem 90 cm obw.bioder (uda) 102 cm udo 58 cm Niestety nie lubię gotować, czego żałuję, ale mam nadzieję że mnie natchniecie i się poprawię ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2015-01-07 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 37
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Witaj Isia! Po to tu jesteśmy aby się motywować
![]() wczoraj rano poćwiczyłam z Ewą turbo spalanie wieczorkiem pobiegłam na fitness a dziś mnie wszystko boli, za to wiem że mam mięśnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 8
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Małymi kroczkami też można dojść do celu
![]() ![]() 1. Staram się wyeliminować słodycze, fast food, tłuste potrawy, biały ryż, biały makaron, białe pieczywo, ser żółty, cukier, soki owocowe, słodzone napoje. 2. Jem 5 regularnych posiłków( co 3-4 godziny). 3. Ostatni posiłek ok. 2 godzin przed snem. 4. Piję ok. 1,5-2 litrów wody niegazowanej. 5. Codziennie jem porcję owoców i warzyw. 6. Jem ciemne pieczywo, brązowy ryż i makaron, używam oliwy z oliwek, piję zieloną herbatę bez cukru, zrezygnowałam z alkoholu ![]() I przede wszystkim fitness ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 36
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Hej. Ja chcę schudnąć 15 kg. Mam zaplanowane że chcę to zrobić do końca maja. Byłam już u pani dietetyk. W poniedziałek idę po konkretny jadłospis. Do tego czasu pilnuje się sama. 5 posiłków dziennie co 3-4 godziny do tego ćwiczę z Ewą i na steperze. Do sklepu i przedszkola zaczęłam jeździć rowerem. Jak tylko będa efekty to bankowo Wam o tym napiszę. A co do mojej wagi to mam 85 kg. przy wzroście 175. przed dziećmi a mam ich 3 ważyłam 65 kg. Chciałabym wrócić do tej wagi ale 70 to będzie dla mnie już duży sukces. Nie była to moja pierwsza wizyta i dietetyka. 4 lata temu też chodziłam i udało mi się 15kg ale był efekt jojo i jest jak jest. Po prostu trafiłam na tego pana dietetyka dla którego nie liczyło sie dobro pacjentki tylko kasa. Źle mnie poprowadził tak na odczep się. Teraz jest całkiem inaczej. Bedę tu do Was zaglądać i się odzywać. Pozdrawiam!!!! Damy radę!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2010-11
Wiadomości: 7
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Igma, jeśli to nie problem, to fajnie gdybyś podzieliła się z nami swoim jadłospisem, który dostaniesz od dietetyka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 36
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Ok. Nie ma problemu. Odezwę się jak tylko dostanę ten jadłospis. A ćwiczysz coś? Bo bez tego ani rusz. Musi być aktywność żeby nie leciało nam z mięśni a z tłuszczyku, który sie odłożył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 36
|
![]()
PUK! PUK! Jest tam ktoś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 27
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Jestem
![]() Staram się jeść mniej i jakoś zdrowiej, ale nie wychodzi mi dieta rozpisana przez dietetyka, jest do kitu. Mam wrażenie, że olał to, co mu mówiłam i wysłał mi losową dietę ![]() -coś łatwego do przygotowania, bo mam mało czasu (ew. jak gotuję jednego dnia to drugiego mogę to wykorzystać) -mało nabiału (może być jakiś twarożek LUB jogurt LUB kefir itp.) A co dostałam? Jadłospis z 5 posiłkami z czego 3 są do gotowania/pieczenia itp!!! Śniadanie do przeżycia, mam zawsze rano 30 min między łykaniem tabletek a jedzeniem więc mogę się tym zająć. Potem tylko gorzej: np. duży jogurt naturalny, potem pełen obiad zrobić, potem zupę z soczewicy (filiżankę) i kefir, i potem rybę i maślankę.. Wszystko to są małe porcje, nie powtarzające się potem przez kilka dni.. I ciągle jakiś nabiał: jogurt, kefir, maślanka.. MASAKRA. Czy ten dietetyk w ogóle mnie słuchał? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2010-11
Wiadomości: 7
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2013-09
Wiadomości: 599
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Hej, mogę się przyłączyć?
![]() Jestem Martyna i mam słomiany zapał ![]() Ważę 56kg (przy 160cm wzrostu) i chcę schudnąć tyle, żeby dobrze wyglądać, kg się nie sugeruję zbyt mocno. Co do ćwiczeń - póki co bazuję na tym co znajdę w nternecie. Na początek głównie korzystam ze strony fitnessblender + rozciąganie + czasami cośtam jeszcze wpadnie. Chwilowo mam przerwę od diety i ćwiczeń bo się czymś zatrułam ![]() ![]()
__________________
Nie ma bezpiecznych gier. Są tylko gry warte i niewarte świeczki. Każdy nowy dzień rodzi nowe paranoje. Nie życia będziemy żałować, lecz tego, co nas ominęło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-01
Wiadomości: 8
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Hejooo !! a kuku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-02
Lokalizacja: Lubelskie
Wiadomości: 14
|
Dot.: Od 2015 zaczynamy, kalorie spalamy, ostro ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy!
Cześć!
Mam na imię Magda, obecnie waze 52 kg przy wzroście 158, ale oczywiście kiedys wazylam wiecej- pare lat temu wazylam nawet do 65 kg, od dłuższego czasu trzymałam wagę 58, a od kilku miesiąc zeszlam do 52 co od zawsze bylo moim celem, jednak teraz uważam, ze musze jeszcze troche nad sobą popracować, bo nie czuje sie idealnie ze swoim cialem ![]() biust- 87 talia- 64 biodra- 87 (przynajmniej tak bylo ostatnio) Jezeli uda mi sie osiągnąć lepsze wyniki, na pewno bede się chwalic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.