|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak się uczyłyście makijazować :P:P:P
Mam pytanko-gdzie i od kogo sie nauczylyscie malowac tzn robic makijaze?Same eksperymentowalyscie ?od mam ,kolezanek swoich sie uczylyscie? Czy moze jakies szkólki wizazu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak się uczyłyście makijazować :P:P:P
Najpierw na sobie,potem molestowały mnie koleżanki,potem koleżanki koleżanek,potem skończyłam szkołę i zaczęłam "paćkanie zawodowe".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja najpierw mamie podkradałam kosmetyki
![]() ![]() Później nadszedł czas na własne zakupy makijażowe, dokonywane w głębokiej tajemnicy wraz z młodsza o rok kuzynką... Wtedy zakupione zostały z tego co pamiętam beżowo - brazowe cienie, złota i biała kredka. Jeszcze troche później baaardzo kiepski tusz do rzes (bo był tani,a wiadomo, 12-letnia kieszeń... ![]() ![]() No a dalej poszło już gładziej ![]() ![]() I teraz jest juz przyzwoicie, chociaż wcale nie wspaniale. Teraz uczę się używać cieni do powiek, w związku z czym kupiłam sobie słynne pędzle wema ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja sie uczyłam na sobie - metodą prób i błedów. Zaczęłam w wieku 14 lat i poczatki były cięzkie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sama sama sama + fachowa literatura, no i niedawno ukończony kurs Art Visage (co by jakoś to udokumentować
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moja mama się nie maluje, więc nie miałam komu podbierać kosmetyków i kogo podpatrywać. Razem z siostrą kupywałyśmy swoje pierwsze kosmetyki za ciężko wyproszone :P pieniążki. Pierwszy był chyba tusz do rzęs z tego co pamiętam. Później biała kredka (białe krechy na górnych powiekach
![]() Malować się uczyłam sama, metodą prób i błędów. Choć to było dawno temu, nadal uważam że nie za bardzo mi to wychodzi :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W moim przypadku to dość proste. ZAWSZE przyglądałam się mojej mamie jak robi makijaż. BYŁ to dla mnie rytuał, absolutnie. Musiałam siedzieć z nią przy stole i przyglądać się jak się picuje! Przyglądałm się jak przykłada pacynkę do powieki, jak podkkrśla brwi, jak maluje usta, od czego zaczyna makijaż. NO wszystko wyłapywałam, choć dla niej to były odruchy tak zwyczajne, że aż mechaniczne. I pamiętam jak mała dziewczynka nie mogłam się doczekać kiedy i ja zacznę się malować.
![]() ![]() ![]() POza tym zboczyłam z tematu....KUrcze blade ![]() Tak więc ![]() ![]()
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2005-06-23 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
sama sie nauczylam bo matki nie miałam
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
![]()
Od małego miałam "ciągotki" do różnego rodzaju zajęć plastycznych, malowania, rysowania, tworzenia...rozwijałam swoje zdolności manualne na różnych kołach plastycznych itp., po tem jak już podrosłam uwielbiałam oglądać kolorowe zdjęcia z pięknymi makijażami, wycinałam, zbierałam, razem z artykułami na temat makijażu uzbierała mi się imponująca księga
![]() Następnie kombinowałam na sobie...zawsze malowałam koleżanki przed róznymi imprezami (dyskotega, prywatka, wesele, ślub, sylwester itp.), po tem przyszedł czas studium kosmetycznego i ogromu przeróżnych sympozji, kursów, spotkań z ludźmi z całego świata wizażu, następnie praktyka i praca już na swoim w salonie....niestety przez studia zaoczne (również kosmetologia) nie było mnie baaardzo często w weekendy w pracy (a w weekendy makijaży jest najwięcej do zrobienia), nadrabiałam w wakacje i sylwestra...teraz jestem na etapie kończenia studiów i nareszcie będe mogła ruszyć pełną parą... ![]() UPS! ale się rozpisałam....gaduła ze mnie wstrętna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ja nie robie jeszcze calego, pelnego makijazu, ale czesto malowalam oko na rozne okazje i chyba zaczelo sie od jakiejs kredki z gazety, a potem latwo poszlo - kupowalam coraz wiecej takich tanich kosmetykow jak wibo i sama eksperymentowalam roznymi kosmetykami i kolorami - i chyba nawet mi to wychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam sama metodą prób i błędów w wieku chyba 14 lat. Najpierw był to oczywiście tylko tusz i błyszczyk, potem doszły cienie itd.
Podpatrywałam czasem mamę, coś ją podpytywałam niekiedy, ćwiczyłam na koleżankach, a ona na mnie. Czasem próbowałam odtworzyć coś co znalazłam w gazecie ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja jak wiekszosc kobitek zaczełam sie packac kosmetykami w wieku ok 12-13 lat, ale wtedy to były głownie dyskoteki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() Pierwsze próby robiłam w podstawówce, ale były to wyłącznie próby do użytku domowego ![]() ![]() Tak naprawdę zaczęłam się malować w 2-3 klasie liceum- lekki fluid, cienie i tusz, pomadka ochronna. Sama się sobie dziwię, że tyle lat przechodziłam "naturalna", bez grama koloru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.