16 lat. Moje przekleństwo. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-23, 21:22   #1
WeroniQuue
Raczkowanie

16 lat. Moje przekleństwo.

Witam wszystkich. Strasznie jestem zażenowana sytuacją, która mnie dotknęła i chciałabym wiedzieć co o tym myślicie.

Tak więc...
Mam 16 lat i jestem z odpowiedzialnym facetem już od 1,5 roku. Mój TŻ ma 20lat i odkąd z Nim jestem nic złego się nie działo. Tzn. nie spóźniam się do domu, nie zawiodłam rodziców. Stałam się bardziej odpowiedzialna i ogólnie nie ma ze mną kłopotu. Moi rodzice lubią TŻ, szczególnie tata, często sobie razem żartują itd. Mój problem leży w tym, że bardzo bym chciała nocować u TŻ. są wakacje, a nam się marzy wspólna noc - nie chodzi mi o seks. Wcale o tym nie myślimy, chcieliśmy po prostu zasnąć obok siebie i obudzić się razem. Jego rodzice są za, bardzo mnie lubią. Na Sylwestra byłam u Niego i musiałam iść do domu o 2, a Jego mama była zdziwiona, że nie zostanę na noc. Ale oczywiście nie mogłam... Wtedy myślałam "Ok, może w wakacje coś wyjdzie." Są wakacje, a gdy spytałam dziś mamy, czy mogłabym spać u TŻ. Powiedziała, że nie. Na pytanie dlaczego, powiedziała, że nie i już. Ale będę mogła ewentualnie jak skończę 18 lat i będę jeszcze z Nim. trochę mnie tym zasmuciła...
Kiedyś, gdy z Nią o tym rozmawiałam, powiedziała, że nie mogę ponieważ ona się martwi, że zajdę w ciąże. A ja na to, że przecież mogę zajść nawet w dzień i jeśli miałoby się coś takiego wydarzyć to przecież nie musi być to w nocy. Potem mówiła, że ona się boi o to co ludzie powiedzą. Jacy ludzie ? O kogo chodzi ? Bo ja nie mam pojęcia. Zresztą człowiek widział gorsze rzeczy, a gadać zawsze będą. Przecież nie raz siedziałam u Niego do 1 w nocy. To też przecież złe.
W pewnym stopniu rozumiem swoją mamę, bo ciężko jest to sobie wyobrazić, że jej córka będzie spała z chłopakiem, ale kiedyś w końcu musi przyjść ten pierwszy raz. Przecież może mi ufać, skoro tyle z Nim jestem i nic złego nie zrobiliśmy, ani razu sie na nas nie zawiodła. Nie wiem jak mam ją przekonać. Ciężko mi, że znów nie ma szans na wspólną noc. Może ktoś był w podobnej sytuacji i może mi pomóc. ?

Pozdrawiam.
WeroniQuue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 21:43   #2
anusiaa89
Zadomowienie

Dot.: 16 lat. Moje przekleństwo.

hmm wiesz z moja mama tez jest pewien problem-ja mam 19 lat a o spaniu z TŻtem nie ma mowy-i nie chodzi tu o sam seks, poprostu chcialabym zasnac kolo niego i sie obok niego obudzic.
no ale widzisz-matki obawiaja sie o ciaze i nie sposob im wytlumaczyc.
radze rozmawiac, przekonywac, wiem ze łatwo nie bedzie ale ja tez sie nie poddaje..
o dziwo z moim bratem problemow nie ma, bardso czesto nocuje u swojej TŻ i ona u nas, widocznie z nami kobietami zawsze jest jakis "problem", jakas wieszka uwaga skupiona jest na nas..
pozdrawiam
anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 21:49   #3
laura87
BAN stały

ja sie nie dziwie ze w tym wieku ci zabrania.
w zyciu bym nie puscila 16stki na noc do chlopaka tym bardziej jak sie tyle slyszy ile jest matekm nastoletnich
laura87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 21:58   #4
mnbvcxzlkjhgfdsapoiuytrew
BAN stały

ale dlaczego takamatka nie porozmawia z corka o zabezpieczeniach etc????

mnie to boli moja mama nigdy ze mna o tym nei rozmawiala nie wie jakie mam zdanie w tej kwestii i mimo iz mam 22 lata nie wyobrazam sobie sytuacji ze nocuje u faceta i jej o tym mowie napewno by mi nei pozowlila chociaz duzo do gadania nie ma..w sumie meiszkam u niej wiec ma prawo mi zabronic przyprowadzac do domu faceta ale jechac do neigo to jzu w ogole abstrakcja jak kobieta mzoe jechac do mezczyzny !!!!! a nocowanie chryste panei sodomia i gomoria...

Ty masz 16 lat wiec sie nie dziwie, ale ja na miejscu Twojej mamy porozmawialabym o zabezpieczeniach jesli sie tak martwi o ciaze...wydajesz sie byc madra dziewczynka
mnbvcxzlkjhgfdsapoiuytrew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 21:58   #5
akrolinka
Raczkowanie

u mnie to zależy czy śpię u TŻ czy on u mnie. Po 10 miesiącach bycia razem jego mama mu pozwoliła ze mną spac, w końcu spalismy razem na sylwestrze i też nic nie robiliśmy... Fajnie jest sie tak obudzić obok. U mnie by to nie przeszło, raz jak leżałam z nim na łóżku tzn nawet nie leżałam.. on był oparty plecami o ściane a ja głowe na jego ramieniu i tak bokiem leżałam to pozniej moja mama sie pytala czy mi tak nie wstyd ;O:|... w końcu powiedzialm swoje, i chyba zrozumiała, że skoro go Kocham i w ogole, chodze za rękę, to przytulanie jest całkiem naturalną rzeczą:|.
Ale to chyba tak jest że matki dziewczyn sa abrdziej przewrażliwione.. w sumie to sie nie dziwie, ale powinni jakimś zaufaniem nas darzyć. Wszyscy tylko myslą, że skoro ich dziecko chce spac ze swoją połówką to tylko dla seksu ;/. Ale ja nie narzekam i tak jest dobrze.

Myślę, że mogłabys porozmawiać z mamą, a skoro już to zrobiłaś to jeszcze raz, przecież to że ludzie będą gadać, co z tego pogadają i przestaną, zresztą nikt o tym wiedzieć nie musi ;]. Może to pretekst Twojej mamy? Albo przeczekasz to, albo no kurczę..rozmowa i tylko rozmowa. Zapewniaj mamę, że nie w głowie Ci seks, ani ciąza ani tym bardziej dziecko , zresztą, nikt Ci krzywdy nie zrobi skoro sa tam jego rodzice, a on tez jest dojrzały i wie chyba co robi.

Myślę, że jakoś to pójdzie i niedługo się obudzisz obok swojej połowki. Trzeba próbować i sie nie poddawać!
Stary 2008-06-23, 22:08   #6
mysza89
Zadomowienie

U mnie jest to samo i kiedy miałam 16 lat tez sie burzyłam ale teraz to troche rozumiem, troche "nie wypada" moim zdaniem spac u chłopaka ja bym sie czuła troche głupio pomykając w pizamie rano zaspana przy jego rodzicach chociaz mamy dobry kontakt. Moim zdaniem powinnas troche zrozumiec mame, "ludzie w tym wieku tak mają" kiedys było inaczej -dziewczyna nocuje u chłopaka o zgrozo i własnie tekst co ludzie pomysla hehe teraz to troche śmieszne ale szczerze postaw sie w jej sytuacji Ja teraz mam 19 lat i nie moge nocowac u TŻ chociaz jesesmy razem 3 lata ponad.
Stary 2008-06-23, 22:10   #7
MaryKatee
BAN stały

dobrze że chociaz spytałaś się mamy o zgodę znaczy to ze jestes dojrzala.bo co innego gdybys poszla do niego spac nie mowiac jej o tym albo klamiąc że idziesz do kolezanki.
ja tez mam taki problem.tez chce w wakacje poprostu zasnac przy moim Ukochanym jednak mama jest na nie.bo uwaza ze to nieetyczne i ze wiek 17 lat to zbyt za malo chociaz bardzo dobrze zna mojego chlopaka. ehhh zycie.
MaryKatee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 22:18   #8
NoPasaran
Zadomowienie

GG do NoPasaran
Red face Dot.: 16 lat. Moje przekleństwo.

Ja mam 17 lat i nawet nie mam odwagi zapytać rodziców czy mogę spać u TŻ
Bo z góry znam odpowiedź - nie i już ...
Z jednej strony to rozumiem nasze mamuśki - obawiają się "najgorszego" czyt. ciąży, jednak z drugiej strony, aby zajść w ciążę nie trzeba koniecznie spać razem w nocy w jednym łóżku
czy nie tak? troszkę w tym logiki nie ma ))
ale co poradzić, tak musi być i już
Stary 2008-06-23, 22:22   #9
Madaaa
Zakorzenienie

Spoko ja mam 22 , a moj TZ nie zostal u mnie nigdy na noc kiedy w domu byli rodzice.
Ja rozumiem obawę Twoich rodziców. Jestescie mlodzi i zawsze moze was poniesc Wiesz co moze sie stac kiedy jestescie u swego boku ?? A twoi rodzice napewno to wiedząbo sami kiedys byli mlodzi...
Poczekaj jeszcze bo to naprawde za malo lat zeby sypiać z facetem ( Cokolwiek byscie razem robili).
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 22:25   #10
euforia112
Raczkowanie

ja pamiętam, że jak miałam 20 lat i mój TŻ spał u mnie w domu, to mamusia ścieliła mu w innym pokoju i tak zawsze mówiła " Ja dla swojego spokoju pościelę mu w drugim pokoju ale kontrolować was nie będę" Mamy już takie są, ciężko im sobie wyobrazić, że ich mała córeczka przytula się do jakiegoś chłopaka w pokoju obok. Trzeba to zrozumieć i uszanować. Ja chyba tez swojej 16 letniej córce bym nie pozwoliła i ty swojej pewnie nie pozwolisz również.
euforia112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 22:31   #11
Madaaa
Zakorzenienie

A u mnie problem stoi bardziej po stronie tatusia Ale ze wzgledu na moj wiek mysle ze gdybym nalegala pozwoliliby my przyprowadzić tezeta na noc. Ale co ja bede sie prosic Co mamy zrobic zrobimy w dzien
Stary 2008-06-23, 22:31   #12
carmelova
Zakorzenienie

Ja mam 23 lata i mieszkam od roku z moim facetem w miescie, gdzie studiujemy. Mama widziala zdjęcia pokoju - 1 łóżko. Jesteśmy ze soba ponad 3 lata, ale mimo to kiedy przyjezdzamy do naszego rodzinnego miasta i spimy u niego lub u mnie, to mamy osobne pokoje. Nikt nam nie zabronil spac razem, ale mama czesto mowi "poscielilam Bartkowi w pokoju goscinnym". Niech beda zachowane te pozory ;-)
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 22:44   #13
WeroniQuue
Raczkowanie

Wiem, że to może się wydawać straszne, że 16latka i 20latek razem w tym samym łóżku. Dla kogoś kto nas nie zna... Mateusz jest naprawdę odpowiedzialnym facetem, ja za to nie czuje się na gówniarę. Mam swój rozum i potrafię z niego korzystać i moja mama o tym wie. Nigdy jej nie zawiodłam pod żadnym pozorem.
A co do zabezpieczeń, może nie uwierzycie, ale nigdy tego nie robiliśmy. Sam seks, jeszcze nie wchodzi w role. W tym temacie czuję się za młoda i rozmawiałam o tym z mamą. Kiedyś przyjdzie czas, a wtedy na pewno nie zapomnę o zabezpieczeniu.
Z mamą nie wyszło, ale tatę mam bardziej przychylnego. Mam nadzieję.
WeroniQuue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 22:49   #14
malenka9085
Rozeznanie

Marzy mi się taka noc z TŻ u boku, ale jak narazie to niemożliwe. Mam 18 lat i rodzice nie pozwolają Nam zasnąć w jednym łóżku. Chociaż kiedy siostra TŻ miała urodziny zostałam u Niego na noc. Przekonaliśmy ich, a szczególnie TŻ z Nimi porozmawiał . Chociaż jemu pozwalają bardzo często u Nas zostać. Ale oczywiście ja śpię u siebie i TŻ w innym pokoju .
Stary 2008-06-23, 22:50   #15
mańcia
Zadomowienie

Ja się Twojej mamie nie dziwię...ja też nie pozwoliłabym swojej 16letniej córce spać u chłopaka...nie chodzi tu nawet o ciążę. Ja mam 19lat, jestem z Tż`em już ponad 4 lata i ani On nie spał u mnie ani ja u Niego. Głupio czułabym się rano jedząc śniadanie z Jego rodzicami...
mańcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 22:52   #16
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Ja zaczęłam nocować u TŻ jak miałam 17 lat z konieczności bo nie miał mnie kto przywieźć z imprezy lądowaliśmy u niego albo u mnie. Mama trochę kręciła nosem ale potem przywykła. Natomiast babcia z którą mieszkamy miała strasznie dużo do powiedzenia i dostawało się mamie. Gadanie, że zajdę w ciążę itp. było na porządku dziennym i teraz po prawie 6 latach w ciąży nie jestem i wszyscy sieprzyzwyczaili że często nie wracam do domu.

Co do uświadamiania w sprawie zabezpieczenia to uświadomiłam się sama. Wydaje mi się , że pokolenie naszych rodziców traktuje seks i antykoncepcją jako temat tabu bo tak było za ich młodości.
Stary 2008-06-23, 22:53   #17
Signomi
Rozeznanie

ja za 10 min koncze 17 lat .. a nawet do TZ nie moge do domu pojechac .... a co dopiero spac w jednym lozku
Stary 2008-06-23, 23:05   #18
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Signomi Pokaż wiadomość
ja za 10 min koncze 17 lat .. a nawet do TZ nie moge do domu pojechac .... a co dopiero spac w jednym lozku
Wszystkiego najlepszego
Stary 2008-06-23, 23:30   #19
blau
Rozeznanie

Wink Dot.: 16 lat. Moje przekleństwo.

Cytat:
Napisane przez mnbvcxzlkjhgfdsapoiuytrew Pokaż wiadomość
ale dlaczego takamatka nie porozmawia z corka o zabezpieczeniach etc????

mnie to boli moja mama nigdy ze mna o tym nei rozmawiala nie wie jakie mam zdanie w tej kwestii i mimo iz mam 22 lata nie wyobrazam sobie sytuacji ze nocuje u faceta i jej o tym mowie napewno by mi nei pozowlila chociaz duzo do gadania nie ma..w sumie meiszkam u niej wiec ma prawo mi zabronic przyprowadzac do domu faceta ale jechac do neigo to jzu w ogole abstrakcja jak kobieta mzoe jechac do mezczyzny !!!!! a nocowanie chryste panei sodomia i gomoria...

Ty masz 16 lat wiec sie nie dziwie, ale ja na miejscu Twojej mamy porozmawialabym o zabezpieczeniach jesli sie tak martwi o ciaze...wydajesz sie byc madra dziewczynka
Ja mam 20 i też nigdy o tym nie gadałam z mamą. Raz była tylko taka jej wstawka, że mam uważa bo mogę sobie życie zmarnować ;] a z TŻ jestem ponad 3 lata już (wtedy gdy to mówiła byliśmy około 2 lat razem). Ja np. nie mam potrzeby rozmowy o seksie czy w ogóle spaniu z TŻ z mama, w ostatnie wakacje wyjechaliśmy na 4 dni w góry, mam powiedziała tylko "bądźcie grzeczni" i tyle. Nie dzwoniła z pytaniami co robimy i takie tam. Chyba zrozumiała, że nie mam 5 lat i że mam swoje potrzeby, emocjonalne przede wszystkim. Świetnie rozumiem autorkę wątku, wiem jak to fajnie tak po prostu zasypiać razem i budzić się rankiem w objęciach ukochanej osoby.
Podejrzewam, że problem tu tkwi w Twoim wieku, Twoja mama się troszczy, bo wie, że do seksu nie tak daleko jest jak już się w łóżku razem leży sama to wiesz a ciąża w wieku 16 lat jest jednak obciążeniem, obowiązkiem na całe życie.

Cytat:
Napisane przez Signomi Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego!! Ale młoda laska z Ciebie

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57
Ehhh trzeba wziąć się w garść!
blau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 08:00   #20
wredny_krasnal
Raczkowanie

spać u niego jak obok śpią rodzice? czy wspólny wyjazd? bo owszem, nad jezioro pod namiot rodzice mnie puścili gdy miałam mniej wiecej 16 lat, z grupą znajomych, oczywiście nie obyło się bez rozmowy o zabezpieczaniu się itd - do dziś paiętam jak z ówczesną moją miłością spiekliśmy raka ale żeby spać u niego gdy rodzice są w domu? nie do pomyślenia dla mnie. i wiek wcale nie jest tutaj najważniejszy - ja 8 lat starsza od Ciebie, sporadycznie zaczęłam spać u mojego tż dopiero po zaręczynach...
Stary 2008-06-24, 08:05   #21
wredny_krasnal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ja mam 23 lata i mieszkam od roku z moim facetem w miescie, gdzie studiujemy. Mama widziala zdjęcia pokoju - 1 łóżko. Jesteśmy ze soba ponad 3 lata, ale mimo to kiedy przyjezdzamy do naszego rodzinnego miasta i spimy u niego lub u mnie, to mamy osobne pokoje. Nikt nam nie zabronil spac razem, ale mama czesto mowi "poscielilam Bartkowi w pokoju goscinnym". Niech beda zachowane te pozory ;-)

moja kumepla ma to samo - mieszka z narzeczonym trzeci rok razem, ślub w sierpniu a jak przyjeżdża przyszła 'teściowa' do nich lub oni jadą do niej - śpią oddzielnie
Stary 2008-06-24, 08:20   #22
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Spoko ja mam 22 , a moj TZ nie zostal u mnie nigdy na noc kiedy w domu byli rodzice.
Ja rozumiem obawę Twoich rodziców. Jestescie mlodzi i zawsze moze was poniesc Wiesz co moze sie stac kiedy jestescie u swego boku ?? A twoi rodzice napewno to wiedząbo sami kiedys byli mlodzi...
Poczekaj jeszcze bo to naprawde za malo lat zeby sypiać z facetem ( Cokolwiek byscie razem robili).
Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
A u mnie problem stoi bardziej po stronie tatusia Ale ze wzgledu na moj wiek mysle ze gdybym nalegala pozwoliliby my przyprowadzić tezeta na noc. Ale co ja bede sie prosic Co mamy zrobic zrobimy w dzien

hehe,jakbym czytala o sobie

a swoja droga mysle,ze po prostu mama sie martwi,16 lat to jeszcze nie pelnoletniosc...wiec jeszcze duzo czasu pewnie minie nim sie oswoi z mysla,ze bedziesz u niego spala....

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 08:44   #23
Nathaliaczek
Raczkowanie

Wszystko w swoim czasie... Moi rodzice raczej nigdy nie robili takich problemów, chociaż nie byłam zbyt mądrą nastolatką
Ale kiedy wyjechałam na studia i poznałam mojego TŻ, z którym jestem już 3,5 roku, to jego rodzice nie wyobrażali sobie, że on nie wróci na noc do domu (mieliśmy wtedy po 19 lat). Stopniowo jakoś udawało nam się ich przekonać, tylko zawsze podawaliśmy jakiś powód, np. że nocne powroty po imprezie są niebezpieczne... Teraz od dłuższego czasu już się przyzwyczaili i on po prostu dzwoni, że zostaje u mnie, albo mówi, jak wychodzimy z np. "rodzinnego" obiadku No rzecz jasna zazwyczaj śpimy u mnie, bo faktycznie śniadanko z rodzicami byłoby krępujące. A u niego śpię, jak rodzice wyjadą albo jest ważny powód, czasem się zdarza.
Tylko zawsze wkurza mnie gadka rodziców: Jak będziesz miała 18 lat... albo: Dopóki mieszkasz pod moim dachem rób co ci mówię. Bo przecież nie o to chodzi...
Nathaliaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 09:14   #24
Signomi
Rozeznanie

hehe dziekuje za zyczenia ;p
a co do tematu ... chyba nie dadza nic rozmowy ... musisz przeczekac do 18 ... tak mi sie zdaje
Stary 2008-06-24, 09:22   #25
mnbvcxzlkjhgfdsapoiuytrew
BAN stały

ja sobie niw yobrazam sytuacji ze wstaje rano a tu rodzice faceta :| dlatego nocowalam u faceta jak rodzicow nie ma w domu albo mieszkal sam...

i tak juz od 4lat, a moja mama nigdy nie wie ze nocuje u faceta jakiegos, chcialabym zeby wiedziała, ale jak mam wysłuchiwac i słyszec ze jestem dziwka czy podobne epitety ze nie tak mnie wychowała ze nei wypada etc...

a nic mnie nei denerwuje jak teksty mojej mamy gdzie dowiedziała sie ze kuzyn mieszka ze swoja narzeczoną ' ze mlodzi są ze sie zenią' i tak przy ciotce a pozniej jak juz ciotki nie ma to opinia w stylu ' jak moga etc' albo jak kuzyn wyjechal na wakacje facet 26lat ze swoja narzeczoną 27 lat to bulwers mojej mamy ze pewnie spia w jednym lozku !!!

juz sobie wyobrazam jak jej mowie ze nocuje u kolegi i spimy w jednym lozku a ona moze sie bulwersuje ale nic nie mowi...ah te matki pamietam jak nie cierpiala jak jechalismy do TZa do domu
a przeciez sexc mozna uprawiac wszedzie ! nie wiem skad taka glupia swiadomosc ze musi byc noc...nieraz kochalismy sie z TZetem a za scana rodzice i co upilnowali nas no nie? a wtedy to jeszcze gorzej bo stres dochodzi mozna zrobic glupote nie zdarzy wyjąć albo gumka peknie albo inna nieciekawa przygoda grożąca ciąża a jak rodzicow nei mato stresu tez nie ma i jeste bezpieczniej
mnbvcxzlkjhgfdsapoiuytrew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 09:36   #26
xxsmutnaxx
BAN stały

hm, za dużo Ci tu nie mogę poradzić, masz 16 lat, wiec prawnie o Tobie decyduje Twoja mama i z tym nic nie zdziałasz. Masz dwie możliwości: albo zrobisz tak jak ja kiedyś robiłam tzn mówiłam mamie że ide na noc do koleżanki a szłam do tż
albo poprostu poczekasz do 18, bo jak wiemy czekanie zaostrza apetyt[nie mówie o seksie tylko]
xxsmutnaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 10:02   #27
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

18 to żadna granica. Moim zdaniem dobrze, ze rodzice hamuja Twoj zapał, kiedys im podziekujesz uwierz mi sama bylam wielce oburzona jak nie moglam zostac na noc u TZ w wieku 16-18 lat, wyjątkiem były sytuacje kiedy była jakas impreza, czy jechałam do miasta, w którym studiuje TZ. I teraz z perspektywy czasu, mimo iz miałam antykoncepcje w małym paluszku, co trzeba robilismy w dzien, a mama TZ nie miala zadnych przeciwwsakazan i oczywiscie czulam sie bardzo dorosla i nigdy nie sprawialam rodzicom klopotów, mama nauczyła mnie jakiejs takiej hmm pokory? wstydu? co wypada a co nie? i dziekuje jej, ze tak wsyzlo, bo wstydziłabym sie tesciom pokazac na oczy, bo siła rzeczy nie mogliby myslec dobrze o mnie, ani o moich rodzicach. Przynajmniej ja bym nie myslala na ich miejscu Teraz mam lat przeszlo 19 i to tez zdecydowanie za mało, chociaz sporadycznie zdarza mi sie pojechac do TZ na noc (mieszka 25 km od mojego miasta), dlatego, ze przyjezdza z miasta w ktorym studiuje poznym wieczorem i nawet jak do niego pojade to nie mam jak wrocic. Dlatego nie martw sie i nie wyprzedzaj zdarzen warto poczekac naprawde.

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 10:05   #28
wredny_krasnal
Raczkowanie

macie jakieś dziwne wyobrażenia że po przekroczeniu 'magicznej' 18-stki nagle rodzice wam zaczną na wszystko pozwalać...
Stary 2008-06-24, 10:33   #29
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wredny_krasnal Pokaż wiadomość
macie jakieś dziwne wyobrażenia że po przekroczeniu 'magicznej' 18-stki nagle rodzice wam zaczną na wszystko pozwalać...
eh.. masz racje
Do autorki. 16 lat to troche mało i nie dziwie się Twojej mamie. Ja mam 18 lat, moja mama wie,żę biore tabletki anty a ja jednak boje sie zapytac czy mogę spac u TZ-ta. Chociaz bardziej byłoby mi głupio jesc sniadanie z rodzicami TZ-ta A zreszta... my mieszkamy całkiem blisko siebie wiec nawet nie da rady nic wymyslic ale moze damy rade w te wakacje
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 10:44   #30
Elfka86
Zakorzenienie

ani Tż ani ja nie sypiamy u siebie ja mam 22 lata on 24 jesteśmy razem 2,5 roku moi rodzice sie nie zgadzają na nasze wspólne spanie pod ich czy rodziców TŻ dachem "bez ślubu" jak mi tłumaczą " bo co ludzie powiedzą" za to podczas wspólnych wyjazdów możemy robić co chcemy :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości