|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje modelki moje zdjecia:)
Witam serdecznie: ostatnio strasznie wkrecilam sie w robienie zdjec: oczywiscie nie sobie ale innym...zdjecia nie sa robione najlepszym aparatem wiec nie sa idealne, ale chcialabym, zeby ktos obcy mi ocenil czy mam choc maly talent?!
![]() zostawiam link do mojego albumu.... http://pl.fotoalbum.eu/CzarnaMamba/a100894/3 pozdrawiam i bardzo prosze o najszczersze komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moje modelki moje zdjecia:)
Jak dla mnie, zdjęcia bardzo ładne.
I mam takie samo łóżko jak te, co leżą na nim dziewczyny ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja tam konkretnie nic nie powiem na temat zdjec czy technicznie dobrze bo sam nie wiem, ale dziewczyny 1 klasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mi się bardzo podobają zdjęcia.
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że można by nad tym jeszcze popracować. Momentami tło jakby nie do końca przemyślane, modelki czasami się 'świeciły', z ostrością też można byłoby sie pobawić. A przede wszystkim wyretuszować czerwone oczy, bo na niektórych zdjęciach się pojawiły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Zdjecia poziomem bardzo nierowne. Niektore naprawde fajne, inne tragedia. Laczy je jedno - przypadkowosc, w sensie braku kontroli nad ekspozycja oraz oswietleniem ... Jest jednak pare perelek, ktore przekonuja. Na temat talentu ciezko sie wypowiadac, WYDAJE MI SIE, ze w kazdym razie masz "oko". Proponuje rozpoczecie nauki i poszerzenie wiedzy, na pewno przyczyni sie to do znacznej poprawy poziomu Twoich fotografii.
ps. Jest niewiele osob, ktorym sluzy perspektywa "od dolu" ... Twoja modelka (czarnowlosa) wyglada na takich zdjeciach BARDZO niekorzystnie.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
zgadzam się z eres co do przypadkowości zdjęć. Mi osobiście nie przypadły do gustu, nieciekawe kadry, ujęcia, światło do kitu:/ ale ćwiczenie czyni mistrza, jeżeli robienie zdjęć sprawia Ci przyjamność (a pewnie tak, bo to niezła frajda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Weź modelki na zewnątrz, lub użyj światła zastanego w pomieszczeniu.
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuje wszystkim za komentarze
![]() ![]() ale dodam tez, ze nie ma w nich zadnych retuszy jedynie zabawa z kolorem w najprostszym programem Microsoftu, moglam chyba przyciemnic tam gdzie dziewczyny sie "świecą". Nie rozumiem tylko dlaczego nie kazdemu sluza zdjeca robione "od dolu"?! tzn. dlaczego wlasnie z ta modelka nie wyszly? niebawem wrzuce cos nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Co do zdjęć od dołu. Zależy jak się robi zdjęcie, jak się złapie perspektywę, jak ujmie się tło. U Ciebie ta czarnowłosa modelka rzeczywiście niekorzystnie na nich wyszła. Trudno wyjaśnić dlaczego, jednak niepodważalnym faktem jest to, że jej takie zdjęcia nie służą. To zdjęcie: http://pl.fotoalbum.eu/images1/20080...4/00000014.JPG
jak dla mnie wygląda, jak z taniego brukowca, w którym na końcu daje się zdjęcie 'napalonej laski' i tyle. Jednak życzę dalszych sukcesów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
heheheh troche tak
![]() ![]() wzbogacilam swoj album o pare nowych fotek w innym stylu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Próbuj dalej. Może kolejne zdjęcia będą mniej dosłowne i opowiedzą coś więcej o Twoich modelkach
![]() Polecam Ci fotografie Annie Leibowitz i Richarda Avedona.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Niektore zdjecia jak na pozzatki sa nawet nawet, wiec rob rob a napewno cos z tego wyjdzie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.