|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nowoczesne mieszkanie i wiara
Witam,
Mój problem polega na tym że chciałabym nowoczesne mieszkanie ale jednoczesnie jestem wierząca i zależy mi na gustownym połączeniu. Wiem ze święte obrazki nie pasują do nowoczesnych wystrojow ale według mnie jedno nie musi się z drugim wykluczać. Juz dawno chciałam powiesić coś świętego w sypialni. Spodziewam się dziecka i zdaje sobie sprawę z tego ze dostanie ono pewnie jakiś niepasujacy swiety obrazek. Zależy mi na tym żeby on jednak był ale wole go wybrać sama. Chce kupić zestaw trzech obrazków przedstawiających misie w stylu skandynawskim ale jak obok tego umiescic np. Rodzinę Świętą, tym bardziej ze w najbliższym czasie kącik dziecka będzie znajdował się właśnie w sypialni. Pomocy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowoczesne mieszkanie i wiara
Oto co znalazłam. Wydaje mi się ze najlepiej będzie pasował krzyzyk. Proszę o opinie i podpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Kolejny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Krzyż o którym mowilam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O ile te obrazki calkiem sprytnie łączą tradycyjne motywy sakralne z nowoczesnym wygladem,
to ten krzyz jest tragiczny. Pod każdym względem. Dla mnie to on jest nie tylko okropnie tandetny, to w dodatku jest to zwykła parodia i w życiu bym czegoś takiego nie powiesiła. Wolałabym prosty metalowy, czy drewniany krzyżyk bez postaci. To jest wręcz obrazoburcze IMO.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.