|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kończy mi się...
Kochane!
Przyznam szczerze, że odgapiłam podobny wątek z gazety Przeszukałam wyszukiwarkę i nie znalazłam nic podobnego (może słabo szukałam to dajcie znać ) na Wizażu. Jakie perfumy aktualnie Wam się kończą i macie tylko kilka kropelek na dnie? Ja nie mam żadnego kończącego się flakonika. Połowa została z setki Clinique Happy Heart i Pure Wish, którego wymieniam na Targowisku bo mi się znudził w zastraszającym tempie. Może dlatego, że zastąpiłam go Innocentem Wpisujcie swoje świecące pustkami flakoniki .
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Właśnie kończy mi się...
Cytat:
wiec jako "chomik" przebiegle - sprawiłam sobie druga butelke (75 ml)
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
kończy mi się chance chanel, kończy mi się presence mont blanc, kończy mi sie pure poison diora
(, l'eau par kenzo i mania armaniego
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Desnuda, Sotto Voce, Lou Lou, Asja
Poza tym mam kilka miniaturek, których aż szkoda mi używać, bo przecież zaraz się skończą... ![]() Selene, a możesz napisać coś o JS??? Ciekawa jestem tego zapachu
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
powoli kończy mi się Innocent
a co do Sun JS: mam flachę 75ml, kupiłam w ciemno zaczarowana reklamą tegoż, na której widać buzię piegowatej, rudej dziewczyny pomyślałam, że to napewno musi być zapach lata, słońca, rozgrzanej skóry, piegów i soli morskiej we włosach.. i trafiłam |
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
O, zgrozo...nic z pachnideł się nie kończy.
Nie wiem co zrobię jak skończy się OI. Wolę nie mysleć na razie. Kończą sie za to krem na noc, serum nawilżające, kremy z filtrami etc. Wszystko to woła PAMIĘTAJ I O NAS ![]() Są perfumy i trzeci świat ( tzn. inne kosmetyki) |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Sun Jil Sander to przedziwny zapach
![]() Zglosilam go na KWC,zaraz jak trafilam na Wizaz,ale wowczas nie bardzo wiedzialam jak go "opisac"(teraz tez nie wiem,ale przynajmniej sprobuje ).Jest zaliczany do kategorii kwiatowo-orientalnej ze wzgledu na sklad: Glowa:cytryna (limonka),kwiat pomaranczy,bergamota Serce:irys,ylang-ylang,heliotrop,gozdzik Baza:wanilia,bób tonka,cedr,benzoina Jest zapachem oryginalnym,niespotykanym ,mocnym, niesamowitym juz na "wejsciu",slodkim,bar dzo trwalym, moje ubrania pachna nim przez kilka dni. Sun ma taka dziwna sklonnosc do calkowitego stopienia sie ze skora, wraz z czasem wydobywaja z niej same typowo letnie skojarzenia: oto przyjemny slodkawy olejek, mleczko do opalania na rozgrzanym od slonca brazowiejacym ciele,lezak,parasole,morz e,plaza,piasek... Skora wraz z procesem brazowienia po opalaniu sloncem,wydzielajac melatonine- specyficznie pachnie.Te nute znajduje w bukiecie Sun wyraznie,nie jest ona oczywiscie "plaska" jak kosmetyki do opalania, ale jest wtopiona w lekki bukiet wanilii i kwiatow, w środkowej nucie odczuwam ja wyraznie. Z pewnoscia jest to celowy zabieg kompozycyjny,gdyz flakon Sun jest bialy,matowy i jego żolty napis Sun,automatycznie kieruje w strone letnich,wakacyjnych akcesoriow,zabieranych ze soba do torby plazowej. Jest to zapach baaaaaardzo optymistyczny, swoja troche bardziej (niby)"orientalna" nature pokazuje uzywany przewrotnie jesienia lub zima,wowczas zwraca na siebie uwage ciekawa mieszanka bergamotki,wanilii,irysu, heliotropu,gozdzika. Cytrynowo-pomaranczowa nuta glowy szybko sie zima ulatnia, krocej tez trwa "faza opalajaca" a serce i baza raduja i wibruja. Osobiscie uzywam ich calorocznie. Zwracaja uwage i sa bardzo rzadko spotykane, chyba nie ma ich juz w sklepach. (ja od kilku lat zaopatruje sie w nie na allegro). Ostatnio pojawilo sie Sun Light, ale nie mialam okazji powachac.
Edytowane przez Selene Czas edycji: 2006-06-21 o 16:23 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Kończy mi się Light Blue i Touch of pink
![]() Ale pozostało mi kilkanaśnie(jak nie 20) innych flakonów,więc nie ma się czym martwić
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co pamietam to kończy mi się Lolita EDP. Na początku się do niej zraziłam, a teraz bardzo lubię i już kombinuję nad nowym flakonem.
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Konczy mi sie Amor Amor
, 50ml Noa fleur(ale mam jescze prawie 100ml w nowym flakoniku) Mam jeszcze jakies 10 ml z50 Pleasures Intense.Reszta albo ubytki ok 20ml albo prawie pelne |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie dziękuję za opis
Hmmm... wypatruję ich już od jakiegoś czasu i coś mnie powstrzymuje od zakupu w ciemno. Jednak z Twojego opisu wynika, że będą mi w 100% odpowiadać Pomyślimy, pomyślimy...
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zeby Ci wyslac buteleczke z resztka Sun, ale teraz sprawdzilam, ze juz zadem psik sie nie wydobywa a wachanie zapachu z korka to chyba niewiele daje. ![]() Przepsikiwac z drugiej,pelnej flaszki nie mam do czego. (Jakbys jednak chciala - to napisz adres na PW, w przyszlym tygodniu bym te pusta flaszczyne jakos wyslala.) A jak sie nie spieszysz i powiesz mi gdzie moge kupic pusta buteleczke na probke,to moze po egzaminach bym Ci wyslala? (ale to dopiero po 15 lipca bede wolna).
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
A mi się kończy Blue Ralpha...
A to właśnie dziś w autobusie uderzyła mnie nowa, wspaniała nuta, którą pierwszy raz poczułam! Odurzający, jakby chłodny bez. Grejpfrut natomiast się schował ![]() |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie sie konczy Glow J.Lo. Nie wiem czy kupie nastepna flache, chyba tak, ale nie teraz. To jeden z moich zapachow-wizytowek
![]() Poza tym nie konczy mi sie NIC Wszystko jest w polowie albo 1/3 zuzyte i bardzo mnie to wnerwia, bo wlasnie chcialam sobie kupic cos nowego
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Kończy mi się Baby Doll, Eternity i DKNY.
I chwała niebiosom za to, bo zmęczenie 50ml (o 100ml już nie wspomnę ) to dla mnie prawdziwa męka
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak ja to robię, ale nic mi się nie kończy. Już dawno nic mi się nie skończyło, choć perfumuję się codziennie
. Tyle tego... a poza tym robię wszystko, żeby moje ulubione perfumy się nie kończyły..... to chyba jakaś choroba. Końcxzy się co prawda 30 Cerruti Image, ale mam następną 75 (w zasadzie resztkę 30 zostawiłam sobie na wyjazdy....)
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Konczy mi sie takze anais anais 30 ml,
ktore mialam chyba z rok,albo dluzej, ciagle marudzilam na ten zapach, ktory byl raczej nieudanym prezentem, a teraz przyzwyczaiwszy sie nieco do niego, wywoluje we mnie jakas nostalgie... moze dlatego,ze ofiarodawca byla mi bliska osoba.
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do nowej wersji - to właśnie widziałam Sun ale... Delight ![]() Jeszcze nie wąchałam - jak dopadnę to opiszę. A z kończących się - to na razie nic mi się nie kończy. Kończył się Hugo Deep Red, ale wyjechał do mojej Mamy
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
escada i true star
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Spojrzałam do wypchanej po brzegi szuflady i aż się przestraszyłam: nic mi się nie kończy!
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(nie Sun Delight)
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
A mnie się właśnie skończyła czarna coco i wkrótce na nią zapoluję
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tutaj wychodzi w przeliczeniu ok. 140pln za EdT 75ml, a za EdT 30ml ok.100 pln. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
rok temu skonczyl mi sie Hypnotic Poison
od tego czasu chyba stalam sie oszczedniejsza |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Powoli powoli kończy mi się Amor amor
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, mam taką propozycję - odezwę się do Ciebie w tej sprawie pod koniec lipca - Ty będziesz po egzaminach, ja po urlopie Obgadamy, ustalimy
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Calypso Lancome
![]() Poza tym mam koncówki Armani Emporio, Celine, Belle de Minuit
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
niedawno wykończyłam Chanel Chance i Neomagic N.C. zostało mi na kilka psiknięć Belong C.Dion, Intense H.Boss.
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nic straconego, jeżeli nadal chcesz spróbować to nie ma problemu!!! Tylko muszę fiolki odpachnić (ehh, te fiolki, zawsze z nimi deficyt :/)A co do tematu - to aktualnie nic mi sę nie kończy Chociaż.. cos tam sie kończy ale nie ma to nic wspólnego z zapachami |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Tylez eczy mi sie konczy ze lepiej niemówić. A dokładniej stoja resztki bo mi zal zuzyc do końca:
Escada - Suny Frutti, Tropical punch, Lily Chic, Acte 2;; Samba - niebieska, zólta, fioletowa i pomaranczowa;; Beneton - tribu;; Gres - grain de folie;; Esencially Jaguar;; All About EvE;; Dali: Ruby lips, eau de ruby lips, laguna;; Orchid, Pivonee, Noir Orchod YR;; i jeszcze z 15 innych ale nie chce mi sie juz wymieniac z czystego lenistwa.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

Przeszukałam wyszukiwarkę i nie znalazłam nic podobnego (może słabo szukałam to dajcie znać
) na Wizażu. Jakie perfumy aktualnie Wam się kończą i macie tylko kilka kropelek na dnie? Ja nie mam żadnego kończącego się flakonika. Połowa została z setki Clinique Happy Heart i Pure Wish, którego wymieniam na Targowisku bo mi się znudził w zastraszającym tempie. Może dlatego, że zastąpiłam go Innocentem 

(, l'eau par kenzo i mania armaniego

. Tyle tego... a poza tym robię wszystko, żeby moje ulubione perfumy się nie kończyły..... to chyba jakaś choroba. Końcxzy się co prawda 30 Cerruti Image, ale mam następną 75 (w zasadzie resztkę 30 zostawiłam sobie na wyjazdy....)