lustro w przymierzalni kłamie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-11, 21:18   #1
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

lustro w przymierzalni kłamie?

byłam dziś w sklepie, aby kupić bikini, to co zobaczyłam w lustrze zwaliło mnie z nóg. czy któraś z was widziała o 100% większy cellulit i inne wstrętne fałdy w przymierzalni?? czy może ja się tylko łudzę, że nie jest ze mna tak źle i to moje domowe zwierciadło kłamie?

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 05:06   #2
fantyna
Raczkowanie

Dot.: lustro w przymierzalni kłamie?

Jaki by miał być w tym cel? Zniechęcanie klientek do zakupu nie leży w interesie sklepu. Szczerze mówiąc, po temacie spodziewałam się, ze przeczytam, że kupiłaś jakiś ciuszek zachęcona tym co widzisz w lustrze, a po przyjściu do domu okazało się, że jednak dobrze nie jest (z takimi przypadkami owszem miałam do czynienia )

fantyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 07:07   #3
pat111
Rozeznanie

No właśnie, mnie sie zawsze wydaje, że w przymierzalni wyglądam o niebo lepiej niż w rzeczywistości )
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 07:11   #4
candace1
Zakorzenienie

Lustra w przymierzalni kłamią ale w odwrotną stronę.
Wyszczuplają.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 07:38   #5
Koffee
Raczkowanie

Być może w dużych miastach, jak Warszawa czy Katowice, właściciele sklepów montują w przymierzalniach specjalne wyszczuplające lustra i oświetlenie, przy którym nie widać cellu,. zmarszczek, pryszczy i worów pod oczami.

W małych miasteczkach, np. moim, nikt o takich cudach nie słyszał. A jak w przymierzalni jest jarzeniówa, jest naprawdę koszmarnie - z odległoście metra można zobaczyć każdy por O ile oczywiście przymierzalnia ma AŻ metr; w ogóle jak stoisz blisko lustra to wydajesz się sobie jakaś grubsza.
Stary 2008-07-12, 08:43   #6
caramella mou
Przyczajenie

Zgadzam sie w 100% z przedmowczynia. BARDZO CZESTO gdy mierze cos w przymierzalni (mieszkam akurat w duzym miescie, kupuje w 'duzych' sklepach), mam wrazenie, ze wygladam grubiej... Co prawda ono mnie nie poszerza - taka jestem, ale jednak to niekorzystne oswietlenie i bliskosc lustra, sprawiaja, ze czuje sie zdolowana . Mam jednak juz pewien wypracowany margines tolerancji, wiec wiem, kiedy bede wygladac niezle w swoim domowym lustrze i wtedy decyduje sie na zakup . No coz, zycie jest ciezkie, zwlaszcza z cellulitem ) Ale zamierzam sie wlasnie odchudzac, tj. jestem w trakcie. Pozdrowienia i pamietaj, ze zawsze mozesz troche wyjsc z przymierzalni - z dalszej odleglosci bedziesz lepiej w stanie ocenic sytuacje
Stary 2008-07-12, 08:58   #7
fantyna
Raczkowanie

możliwe że wszystko jest kwestią koloru scian, oswietlenia, ustawienia lustra.. Mam taki jeden sklep w Katowicach, gdzie są bardzo miłe sprzedawczynie, potrafia naprawdę szczerze powiedzieć jak ich zdaniem ciuch lezy, nie kierują się tylko filozofia: upchnąc jak najwięcej, ale dbaja zeby klientka wyszła zadowolona, bo wtedy większa szansa ze wróci kiedys i znów coś kupi. No i w tym właśnie sklepie zwyczajnie wychodze w mierzonej rzeczy z przymierzalni i paraduje po sklepie spoglądając w lustro.. moge spojrzec z bliska i z daleka, pochodzić i zobaczyc jak ciuch wygląda i "zachowuje się" w ruchu. Jakos zawsze jestem zadowolona z tam zrobionych zakupów. Nie lubie natomiast przymierzalni w C&A w silesia city center.. fatalnie sie tam czuje jak cos przymierzam.. Z łezką w oku wspominam z kolei wiedeńskie C&A gdzie są w przymierzalni ustawione 2 lustra w taki sposób, że patrząc przed siebie widzi się swój przód i tył.. nie trzeba robic zadnych wygibasów. Juz pomijam, że tamtejsze sklepy sa znacznie bogatsze asortymentowo jeśli chodzi o wyzsze rozmiary i znacznie łatwiej cos kupic, bez konieczności szukanie sklepow "dla puszystych", no ale to juz inna bajka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-12, 10:40   #8
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

ja tam wiem że np gorzej wyglądam w lustrach w sklepie bo jest kiepskie oświetlenie
w mało któym sklepie jest dobre białe światło
Stary 2008-07-12, 11:30   #9
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

dziekuje za potwierdzenie, tego iz to fatalne oswietlenie a tak swoja droga, przymierzalam bikini, wiec ciezko w nim biegac po sklepie ( w duzym miescie). pozdrawiam Wszystkie walczace z cellulitem

Stary 2008-07-12, 11:44   #10
fantyna
Raczkowanie

Wink z przymrużeniem oka

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
a tak swoja droga, przymierzalam bikini, wiec ciezko w nim biegac po sklepie ( w duzym miescie)
tak mysle sobie ze chcesz kupić bikini na plażę? spodziewasz sie mniejszych tłumów niż w sklepie? (w razie wątpliwości co do powagi tego posta ---> patrz tytuł )

Stary 2008-07-12, 11:46   #11
noname12345TPa
Gość

Kłamią, moja siostra była tego świadkiem. My jesteśmy obie bardzo szczupłe - lustro w Orsay w Złotych Tarasach tak ją wyszczupliło, że wyglądała jak patyk. W naszym przypadku ta praktyka jest bardzo zła i działa na niekorzyść.
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 11:57   #12
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fantyna Pokaż wiadomość
możliwe że wszystko jest kwestią koloru scian, oswietlenia, ustawienia lustra.. Mam taki jeden sklep w Katowicach, gdzie są bardzo miłe sprzedawczynie, potrafia naprawdę szczerze powiedzieć jak ich zdaniem ciuch lezy, nie kierują się tylko filozofia: upchnąc jak najwięcej, ale dbaja zeby klientka wyszła zadowolona, bo wtedy większa szansa ze wróci kiedys i znów coś kupi. No i w tym właśnie sklepie zwyczajnie wychodze w mierzonej rzeczy z przymierzalni i paraduje po sklepie spoglądając w lustro.. moge spojrzec z bliska i z daleka, pochodzić i zobaczyc jak ciuch wygląda i "zachowuje się" w ruchu. Jakos zawsze jestem zadowolona z tam zrobionych zakupów. Nie lubie natomiast przymierzalni w C&A w silesia city center.. fatalnie sie tam czuje jak cos przymierzam.. Z łezką w oku wspominam z kolei wiedeńskie C&A gdzie są w przymierzalni ustawione 2 lustra w taki sposób, że patrząc przed siebie widzi się swój przód i tył.. nie trzeba robic zadnych wygibasów. Juz pomijam, że tamtejsze sklepy sa znacznie bogatsze asortymentowo jeśli chodzi o wyzsze rozmiary i znacznie łatwiej cos kupic, bez konieczności szukanie sklepow "dla puszystych", no ale to juz inna bajka
W Bershce i Zarze chyba są lustre jakieś wyszczuplające, choć tez można wyjść i zobaczyć się z bliska i daleka Ale w C&A już jest fajnie-moim zdaniem. Lustra w H&M w Rybniku (Plaza) też są ustawione, że widzisz przód i tył. Tam są fajne lustra )
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

Stary 2008-07-12, 12:00   #13
Scarlet23
Zadomowienie

Ja zawsze jak przymierzam w sklepie to jest ok a jak wracam do domu to zawsze dochdze do wniosku że moje lustro jest przyjźniejsze bo lepiej wyglądam w moim lustrze i generalnie czy jest to Galeria czy zwykły sklep mam takie odczucia że tam mnie lusta pogrubiają a moje jest fajne
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 05:56   #14
cukiereczeQ
Rozeznanie

lustra w sklepie z reguly nie kłamią jednak gdy pojechalam do niemieckiego sklepu colloseum to od razu zauwazylam ze lustra tam odchudzaja o co najmniej 5 kg

"Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód"

cukiereczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 09:28   #15
ewcik1990
Raczkowanie

Tak w sklepie wszystko zalezy od światła i moga dać takie złudzenie ze jestesmy grubsze ale lusterka kłamia jak nie wiem byłam kiedys w sklepie z bielizną masakra chyba połowy mnie nie było aż sie smiałam tak wyszczuplało
ewcik1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 10:47   #16
fantyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pat111 Pokaż wiadomość
W Bershce i Zarze chyba są lustre jakieś wyszczuplające, choć tez można wyjść i zobaczyć się z bliska i daleka Ale w C&A już jest fajnie-moim zdaniem. Lustra w H&M w Rybniku (Plaza) też są ustawione, że widzisz przód i tył. Tam są fajne lustra )
do takich sklepów to ja nawet nie wchodze, bo wiem, ze nic w moim rozmiarze nie znajde (46/48).. Ostatnio mi sie spodobały ciuszki marki ZIZZI-dostepne niestety tylko na Allegro, szkoda, bo jednak strach wydac pieniadze na cos, co nie bedzie dobrze lezalo ostatnio kupilam sobie fajne rybaczki tej firmy i jestem bardzo zadowolona ale wiadomo, ze niektóre ciuchy ładniej wyglada na wieszaku i dopoki sie nie przymierzy to nie widac

Stary 2008-07-13, 11:34   #17
pat111
Rozeznanie

Cytat:
do takich sklepów to ja nawet nie wchodze, bo wiem, ze nic w moim rozmiarze nie znajde (46/48).. Ostatnio mi sie spodobały ciuszki marki ZIZZI-dostepne niestety tylko na Allegro, szkoda, bo jednak strach wydac pieniadze na cos, co nie bedzie dobrze lezalo ostatnio kupilam sobie fajne rybaczki tej firmy i jestem bardzo zadowolona ale wiadomo, ze niektóre ciuchy ładniej wyglada na wieszaku i dopoki sie nie przymierzy to nie widac
W H&M są takie większe rozmiary, nie tylko 36 ) Top Shop też takie oferuje. A w Zarze, jeśli poszukasz to napewno też coś znajdziesz ) Wydaje mi się, że po prostu trzeba szukać, bo jednak taki rozmiar pewnie trudno znaleźć, ale napewno jest to do zrobienia
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

Stary 2008-07-15, 11:46   #18
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

A ja nie lubie oswietnienia, szczegolnie, w H&M. Takie razace i "wyolbrzymiajace" wszystko-chodzi mi raczej o niedoskonalosci cery, niz o wage, czy cellulit ;-)

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 14:49   #19
Astridd
Rozeznanie

Ja zetknęłam się i z lustrami"polepszającymi" jak i "pogarszającymi". Czasem jak niezbędnie potrzebuję jakiejś części garderoby i przejrzę się w takim "pogarszającym" lustrze to strach się bać Zamykam oczy, patrzę tylko czy się dopinam i kupuję. Za to w domu w dziennym świetle, w lustrze pokazujący całą sylwetkę wyglądam o niebo lepiej To chyba rzeczywiście kwestia oświetlenia. W sklepach chyba nie mają pojęcia, że posiadają takie zniechęcające przebieralnie
Astridd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 18:23   #20
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino
Dot.: z przymrużeniem oka

Cytat:
tak mysle sobie ze chcesz kupić bikini na plażę? spodziewasz sie mniejszych tłumów niż w sklepie? (w razie wątpliwości co do powagi tego posta ---> patrz tytuł )
dzis kupilam 2 kolejne kostiumy i mini mini, tak wiec przed samym wyjazdem zakupie klapki na oczy, zeby nie widziec min tlumow na plazy :P

Stary 2008-07-18, 17:57   #21
gaia
Zadomowienie

No to ja sie wypowiem

"Najlepsza przymierzalna"- Krakowski H&My a zwłasza ten w GK i GKK

"Najgorsza przymierzalnia"- (weszłam raz i juz sie więcej nie odważyłam, choć sklep odwiedzałam wielokroteni)- Mango w Galerii Krakowskiej. To był straszny widok- nawet nie wiedziałam że mam AZZZZZZZZZZZZZZ takie uda i brzuch i ten cellulit!

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 18:07   #22
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
No to ja sie wypowiem

"Najlepsza przymierzalna"- Krakowski H&My a zwłasza ten w GK i GKK
zgadzam się, świetne są i można się zobaczyć z tyłu i całkiem dobrze się wygląda a najgorsza? hmmm mi się nie podoba jak wyglądam w new yorkerze w GK

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 08:45   #23
trucizna007
Zakorzenienie

większość luster w sklepach kłamie
i dałam się nabrać w reporterze !
przymierzałam rybaczki i wyszłam z przymierzalni, by móc
nie stać tuż by lustrze. zobaczyłam chude, długie nogi
i małą przerwę między udami. tak się cieszyłam,
a to mnie jeszcze bardziej zmotywowało do kupna.
i co się okazało ? przychodzę do domu, a tu jakiś obcisły
dresiarz w malutkich gaciach ciągle mam metkę
i chyba je oddam. natomiast w jednym C&A lustro
tak pogrubiało, że można stracić apetyt na cały dzień..

Wade <3

https://si0.twimg.com/profile_images...fdc260aea.jpeg
trucizna007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-22, 13:07   #24
nadia_
Raczkowanie

Uwielbiam przymierzalnie w H&M, C&A, Zarze i w Orsay'u - wygladam rewelacyjnie w wiekszosci ubranek, a ze w domu nie mam duzego lustra, z tym iluzyjnym (zapewne) przekonaniem maszeruje ulicami i jak sie latwo domyslec wychodzi to tylko na plus, nie mowie oczywiscie o wystajacych faldach tluszczu, ale przjemnie patrzec na kogos, kto wyobraza sobie siebie jako calkiem zgrabna babke.
W ikei wiekszosc sprzedawanych luster rowniez wyszczupla.
nadia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 14:40   #25
dusiołek
Raczkowanie

Cytat:
A w ogóle większość producentów uważa, że jak ktoś "rośnie" na szerokość to i na długość musi i niewysoka osoba o trochę większych rozmiarach nie kupi na siebie nic

dusiołek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 15:27   #26
Koffee
Raczkowanie

A wysoka wiecznie ma za krótkie rękawy albo zbyt obszerne bluzki :/
Stary 2008-07-27, 08:55   #27
black&white
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
"Najgorsza przymierzalnia"- (weszłam raz i juz sie więcej nie odważyłam, choć sklep odwiedzałam wielokroteni)- Mango w Galerii Krakowskiej. To był straszny widok- nawet nie wiedziałam że mam AZZZZZZZZZZZZZZ takie uda i brzuch i ten cellulit!
dokładnie!
wrażenia i reakcja - identyczne

było 90. jest 75. będzie 68.
black&white jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości