![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() rumiane policzki
witam
![]() nie dopatrzyłam się na tym forum posta, zrzeszającego osoby z problemem wiecznie czerwonej skóry. czy to z powodu złego krążenia, czy też jakiejś choroby. jeśli osoby z tą przyadłością dadzą o sobie znać podzielimy się spostrzeżeniami, opiniami, pomysłami itp ŁĄCZMY SIĘ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: rumiane policzki
ja mam ten problem i jest to straszne. dzieje sie tak dlatego iz bardzo plytko pod skora mam umieszcone naczynka krwionosne
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
mialam rozne masci od dermatologa robione na zamowienie a jak chcesz to w aptece jest ich masa (gotowych) ale to nie dziala... pozniewaz to sprawa z naczynkami jak juz mowilam i tego nie zmienisz... chyba trzeba sie opalic to nie bedzie tego widac ;]
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wątek chyba się nie rozkręci. niewielu ludzi ma tą przypadłość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze miałam lekko rumiane policzki i nigdy sie tym nie przejmowałam odkąd czerwienienie mi sie nasiliło i trwało duzej niż zawsze zaczelam sie martwic.Moim pierwszym kremem byl krem kwiaty polskie Bratek i bardzo mi pomogl (niestety nie moge go znalezc teraz w zadnym sklepie,apptece;/) czerwienienie znikło,poprostu cudny krem.Pozniej stosowałam poprsotu zwykly krem do twarzy Bambino,ale ostatnio jakos mi sie pogorszyło,zauwazylam po okiem pekniete naczynko(przynajmniej mi sie tak wydaje ze to naczynko),cera mam ciagle zaczerwieniona.Dzisiaj kupiłam sobie kremy z Lirene Dr Ireny Eris ,krem do twarzy nawilzajacy i krem pod oczy,zoabczymy czy pomoga.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja mam takie coś
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witajcie, może nie mam rumianych policzków ale za to mam czerwony nos i skóre od szkrzydełek nosa do kości policzkowych, trudno określić przyczyne ale najprawdopodobniej dlatego że bardzo mocno spiekłam sobie własnie te miesjca słońcem ( 3 lata z rzędu) tak że schodziły mi grube płaty skóry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli ktoś ma podobny problem i mu coś pomogło to bede wdzięczna za radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
no to bardzo często jest sprawa genów, ale w moim przypadku to ja zapoczątkowałam tradycje. tffu! oby to nie poszło dla następnych pokoleń, bo będę im szczerze współczuć
![]() deramtolog powiedziała mi, że w wieku mniej wiecej 30 lat ta skóra zacznie się zmieniać. nie wiem tylko czy na lepsze, czy na gorsze ![]() BTW wypadałoby mi zarejestrować się do dermy ![]() Aqua2000 nie Ty pierwsza nie ostatnia. ja swojego buraka tłumacze sobie właśnie spieczniem na słońce pewnego upalnego dnia. cieżka sprawa z taką przypadłością, bo tego nie da się wyleczyć. można jedynie łagodzić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a ja mam wręcz roztrzaskane- jak to powiedziała pani dermatolog- naczynka.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a witam kolejnego buraczka w naszych skromnych progach
![]() BTW. miałam dziś w szkole spotkanie z psychologiem i gdy mieliśmy wypowiadać się na forum klasy ja strzelilam okropnego buraka, z którym siedziałam około pół godziny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
OooO to i ja dołącze do Was
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;4216244]OooO to i ja dołącze do Was
![]() ![]() no niestety nie da... można jedynie łagodzić. dziś zaczęły się ciepłe dni... i już czuję, że płonę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Alufa dokładnie, chwila na słońcu i już czerwona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja tyż burak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja czerwienię się co chwilę- jak gorąco, jak zimno, po wfie, na mrozie, gdy ktoś mi coś miłego powie, gdy się zdenerwuję- non stop. Nie mam pojęcia czemu, ale mam to w genach podobno- po mamie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Kika_Gadzis to witam w "klubie", może nie co chwile, ale często, bardzo często i też mam to w genach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No to widze,ze nie jestem sama z tym problemem;( Teraz juz szczerze mowiac przyzwyczailam sie do tego jak jest.. Choc czasem nadal denerwuje sie,gdy czasami moja twarz robi sie czerwona;( Masci robione,no mam od dermatologa i roznie to z nimi bywa,raz pomoga,a raz nie;/ Najgorsze jest teraz lato,duzo slonca i moja twarz wiecznie czerwona;/ Kiedys mialam na twarz BIoderma Photoderm MAx sp100 i byl to boski kremik. Twarz przy sloncu nie stawala sie czerwona.Ale teraz nie ma juz teg kremiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
no tak. na słońcu to dopiero się zacznie
![]() ![]() teraz jestem zła, bo wczoraj miałam kolejny, że tak powiem nawrót ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
A ja normalnie dzisiaj z siebie dumnajestem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A probowalicie bioderme photoderm z filtrem na slonce ?? dobry ten krem? Bo mi jakies plamki wyskoczyly po nim;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ja mam SVR 50, ale nie powiem Ci, czy będziesz po nim czerwona, bo ja mam rozszerzone naczynka, a nie zaczerwienienia, wiec ja jestem czerwona zawsze. Krem mam mnie chronic tylko przed słońcem, zeby ejszcze bardziej nie pękały
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dzewczyny, ja widzę, że wy tutaj macie problemy burakowo - psychiczne. Polecam forum czerwienienie.fora.pl o naszym problemie. Tam te właśnie mają problem, że keidy się denerwują lub wstydą - puszczają buraka.
Ja mam rumień stały, ale to nie jest nic związanego z psychiką. Po prostu mam tak cienką skórą, że widać mi takie dwie różwe plamy na [pliczkach. Cały czas. Wiadomo, że zmiany temperatur są dla mnie zabójstwem ![]() Pozdrawiam wszystkie rumiane (mniej lub bardziej) dziewczynki! P.S. Na nasz problem koniecznie wysokie filtry!!
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Kolejny (już nie taki) buraczek.
Odkąd używam kremu przeciw zaczerwienieniom Oriflame (jedyna wada-zapycha, ale polecam go z czystym sumieniem) na noc i kremu z filtrem na dzień jest o niebo lepiej. Nie potrzebuję już podkładu. Rumień pojawia się jedynie kiedy podrażnię skórę (przy oczyszczaniu żelem czy zbyt mocno perfumowanym kremem).
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja większość kosmetyków mam z Ori bo jestem konsultantką. Lubię je i tylko nieliczne okazały się niewypałami. Filtrów nie cierpię bo lepi mi się szyja, a tam zwykle nie nakładam skrobii.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja mam też problem z czerwonymi polikami.
Nie wygląda to ładnie, cała buzia ma normalny kolor tylko moje poliki to 2 czerwone plamy :/ ech.... Kiedy jest mi zimno, gorąco, kiedy się wstydzę, stresuję , to wtedy są jeszcze bardziej buraczkowe. Tak bym chciała coś z tym zrobić ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja mam cerę naczynkową, niestety dwa już mi pękły i mam pajączki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę, że sporo nas... bo w moich kręgach nie znam nikogo z taką przypadłością. najciekawsze jest to, że ludzie dziwią się dlaczego trzęse się na imprezach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.