rumiane policzki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-14, 07:16   #1
alufa
Zakorzenienie

Arrow

rumiane policzki

witam

nie dopatrzyłam się na tym forum posta, zrzeszającego osoby z problemem wiecznie czerwonej skóry. czy to z powodu złego krążenia, czy też jakiejś choroby. jeśli osoby z tą przyadłością dadzą o sobie znać podzielimy się spostrzeżeniami, opiniami, pomysłami itp

ŁĄCZMY SIĘ!
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-14, 21:24   #2
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia
Dot.: rumiane policzki

ja mam ten problem i jest to straszne. dzieje sie tak dlatego iz bardzo plytko pod skora mam umieszcone naczynka krwionosne mialam na to masci ale nic nie dziala...
Stary 2007-04-18, 13:33   #3
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda_to_glupia Pokaż wiadomość
ja mam ten problem i jest to straszne. dzieje sie tak dlatego iz bardzo plytko pod skora mam umieszcone naczynka krwionosne mialam na to masci ale nic nie dziala...
a czym już próbowałaś? bardzo trudno jest znaleść odpowiednią dla siebie pielęgnację ja cały czas szukam...
Stary 2007-04-18, 20:30   #4
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

mialam rozne masci od dermatologa robione na zamowienie a jak chcesz to w aptece jest ich masa (gotowych) ale to nie dziala... pozniewaz to sprawa z naczynkami jak juz mowilam i tego nie zmienisz... chyba trzeba sie opalic to nie bedzie tego widac ;]
Stary 2007-04-19, 14:01   #5
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda_to_glupia Pokaż wiadomość
mialam rozne masci od dermatologa robione na zamowienie a jak chcesz to w aptece jest ich masa (gotowych) ale to nie dziala... pozniewaz to sprawa z naczynkami jak juz mowilam i tego nie zmienisz... chyba trzeba sie opalic to nie bedzie tego widac ;]
no ja się własnie opalać nie mogę. konkretnie twarzy. poprostu twarz "spala" mi się na raka i więcej z tego szkody niż pożytku. a aptecznych maści bez recepty nie znam

wątek chyba się nie rozkręci. niewielu ludzi ma tą przypadłość
Stary 2007-04-23, 15:47   #6
goosia:)
Wtajemniczenie

Zawsze miałam lekko rumiane policzki i nigdy sie tym nie przejmowałam odkąd czerwienienie mi sie nasiliło i trwało duzej niż zawsze zaczelam sie martwic.Moim pierwszym kremem byl krem kwiaty polskie Bratek i bardzo mi pomogl (niestety nie moge go znalezc teraz w zadnym sklepie,apptece;/) czerwienienie znikło,poprostu cudny krem.Pozniej stosowałam poprsotu zwykly krem do twarzy Bambino,ale ostatnio jakos mi sie pogorszyło,zauwazylam po okiem pekniete naczynko(przynajmniej mi sie tak wydaje ze to naczynko),cera mam ciagle zaczerwieniona.Dzisiaj kupiłam sobie kremy z Lirene Dr Ireny Eris ,krem do twarzy nawilzajacy i krem pod oczy,zoabczymy czy pomoga.
Stary 2007-04-24, 08:38   #7
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Ja mam takie coś prawdopodobnie za sprawą genów - miał dziadziuś, ma mama Rewelacyjnie na mnie działała ziaja phytoactiv na noc, ale parowała mi na oczy (jakiś składnik nie pasował) i po aplikacji - mimo, że rano zmywałam przecież resztki kremu z twarzy - ryczałam pół dnia... a szkoda...

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 14:02   #8
Aqua2000
Przyczajenie

Witajcie, może nie mam rumianych policzków ale za to mam czerwony nos i skóre od szkrzydełek nosa do kości policzkowych, trudno określić przyczyne ale najprawdopodobniej dlatego że bardzo mocno spiekłam sobie własnie te miesjca słońcem ( 3 lata z rzędu) tak że schodziły mi grube płaty skóry Używałam róznych kremów nawet smarowałam się wodą utlenioną co nie było zbyt mądre póżniej znalazłam cudowny krem na mój problem był to krem pod oczy ziaja bio jogurt pomógł i zaczerwinienie zupełenie!! zniknęło, niesty później nałożyłam sobie maseczke która bardzo podrażniła moją twarz (nie polecam maseczek sorayi) i po tem krem juz nie dał rady znów wybielić tych miejsc Ostatnio używałam kremów pharmaceris sensylium maxima, AA do podrażnień i zaczerwień, VIta capilaril, Bioderma, Rosalgin hydro, no i niestety nie pomogły. Teraz użyłam kremu który zmniejszył zaczerwienienie Lirene 30+ cera wrażliwa tylko że przenzaczony jest dla starszych osób ale może moja skóra w tym miejsu sie zestarzała po takich przeżyciach ze słońcem..

Jeśli ktoś ma podobny problem i mu coś pomogło to bede wdzięczna za radę
Aqua2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 14:04   #9
alufa
Zakorzenienie

no to bardzo często jest sprawa genów, ale w moim przypadku to ja zapoczątkowałam tradycje. tffu! oby to nie poszło dla następnych pokoleń, bo będę im szczerze współczuć

deramtolog powiedziała mi, że w wieku mniej wiecej 30 lat ta skóra zacznie się zmieniać. nie wiem tylko czy na lepsze, czy na gorsze

BTW wypadałoby mi zarejestrować się do dermy

Aqua2000 nie Ty pierwsza nie ostatnia. ja swojego buraka tłumacze sobie właśnie spieczniem na słońce pewnego upalnego dnia. cieżka sprawa z taką przypadłością, bo tego nie da się wyleczyć. można jedynie łagodzić
Stary 2007-04-24, 18:40   #10
Justin_14
Zakorzenienie

a ja mam wręcz roztrzaskane- jak to powiedziała pani dermatolog- naczynka. Zdecydowałabym się na laser, ale podobno bardzo rzadko są efekty i jesli ma się nie udać to żal mi kasy rodziców Jednego buraczka mam jeasniejszego, drugi jest mocniejszy i miejscami mam wręcz1-1,5 cm plamy koloru wina ehhh, wiem jak to jest byc wiecznie czerwonym Łączmy sie!
Justin_14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-25, 15:47   #11
alufa
Zakorzenienie

a witam kolejnego buraczka w naszych skromnych progach

BTW. miałam dziś w szkole spotkanie z psychologiem i gdy mieliśmy wypowiadać się na forum klasy ja strzelilam okropnego buraka, z którym siedziałam około pół godziny niestety burak może doprowadzić do problemów natury psychicznej... chyba wszystko przede mną bo każdy mój stres, nawet najmniejszy MA KOLOR CZERWONY

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-25, 21:16   #12
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

OooO to i ja dołącze do Was Dla mnie najgorzej jest w jakiejś sytuacji stresowej lub podczas cwiczeń, odrazu polika czerwone, poprostu masakra Uzywam maści i specjalnego kremu i powiem, ze pomaga tylko troszke, tego się chyba nie da wyleczyć:-(
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 13:43   #13
alufa
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;4216244]OooO to i ja dołącze do Was Dla mnie najgorzej jest w jakiejś sytuacji stresowej lub podczas cwiczeń, odrazu polika czerwone, poprostu masakra Uzywam maści i specjalnego kremu i powiem, ze pomaga tylko troszke, tego się chyba nie da wyleczyć:-([/quote]

no niestety nie da... można jedynie łagodzić. dziś zaczęły się ciepłe dni... i już czuję, że płonę
Stary 2007-04-26, 17:43   #14
Konto usunięte

Alufa dokładnie, chwila na słońcu i już czerwona
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 17:55   #15
Czerwona_Sukienka
Zadomowienie

Ja tyż burak
Czerwona_Sukienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 18:11   #16
Kika_Gadzis
Raczkowanie

GG do Kika_Gadzis

Ja czerwienię się co chwilę- jak gorąco, jak zimno, po wfie, na mrozie, gdy ktoś mi coś miłego powie, gdy się zdenerwuję- non stop. Nie mam pojęcia czemu, ale mam to w genach podobno- po mamie
Kika_Gadzis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 19:15   #17
Konto usunięte

Kika_Gadzis to witam w "klubie", może nie co chwile, ale często, bardzo często i też mam to w genach
Stary 2007-04-26, 20:42   #18
Sunbeam87
Raczkowanie

GG do Sunbeam87

No to widze,ze nie jestem sama z tym problemem;( Teraz juz szczerze mowiac przyzwyczailam sie do tego jak jest.. Choc czasem nadal denerwuje sie,gdy czasami moja twarz robi sie czerwona;( Masci robione,no mam od dermatologa i roznie to z nimi bywa,raz pomoga,a raz nie;/ Najgorsze jest teraz lato,duzo slonca i moja twarz wiecznie czerwona;/ Kiedys mialam na twarz BIoderma Photoderm MAx sp100 i byl to boski kremik. Twarz przy sloncu nie stawala sie czerwona.Ale teraz nie ma juz teg kremiku kupilam sobie wiec photoderm sp50 do twarzy z naczynkami,ale nie probowalam jeszcze go. Czy ktos moze probowal??? Czy ten filt wystarcz na slonce???
Sunbeam87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-27, 05:19   #19
alufa
Zakorzenienie

no tak. na słońcu to dopiero się zacznie też musiałabym zaopatrzyć się w jakiś filtr, choć okropnie ich nienawidzę

teraz jestem zła, bo wczoraj miałam kolejny, że tak powiem nawrót byłam u dentysty a tu BACH! czuję jak płonę i ... BURACZEK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-27, 15:33   #20
Konto usunięte

A ja normalnie dzisiaj z siebie dumnajestem Przedstawiałm przed klasa prezentację z anglika i ................. nic leciutkie zaczerwienienie i nic więcej ale za to jak wracałam do domku to cała czerwona, to przez to słońce, ech.......
Stary 2007-04-28, 20:35   #21
Sunbeam87
Raczkowanie

GG do Sunbeam87

A probowalicie bioderme photoderm z filtrem na slonce ?? dobry ten krem? Bo mi jakies plamki wyskoczyly po nim;/
Sunbeam87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-29, 06:47   #22
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunbeam87 Pokaż wiadomość
A probowalicie bioderme photoderm z filtrem na slonce ?? dobry ten krem? Bo mi jakies plamki wyskoczyly po nim;/
ja biodermy się boję miałam kilka próbek ale nie użyłam bo jakoś nie umiem zaufać
Stary 2007-05-01, 21:32   #23
Justin_14
Zakorzenienie

ja mam SVR 50, ale nie powiem Ci, czy będziesz po nim czerwona, bo ja mam rozszerzone naczynka, a nie zaczerwienienia, wiec ja jestem czerwona zawsze. Krem mam mnie chronic tylko przed słońcem, zeby ejszcze bardziej nie pękały
Justin_14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 10:07   #24
confused
Zadomowienie

Dzewczyny, ja widzę, że wy tutaj macie problemy burakowo - psychiczne. Polecam forum czerwienienie.fora.pl o naszym problemie. Tam te właśnie mają problem, że keidy się denerwują lub wstydą - puszczają buraka.

Ja mam rumień stały, ale to nie jest nic związanego z psychiką. Po prostu mam tak cienką skórą, że widać mi takie dwie różwe plamy na [pliczkach. Cały czas. Wiadomo, że zmiany temperatur są dla mnie zabójstwem Ale jakoś żyję, leczę. Jeśłi nic z tym nie zrobię te naczynka w końcu pękną i nawet nie chce wiedziec jak to bedzie wtedy wygladac!

Pozdrawiam wszystkie rumiane (mniej lub bardziej) dziewczynki!

P.S. Na nasz problem koniecznie wysokie filtry!!
confused jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 19:28   #25
Ines-ka
Zakorzenienie

Kolejny (już nie taki) buraczek.

Odkąd używam kremu przeciw zaczerwienieniom Oriflame (jedyna wada-zapycha, ale polecam go z czystym sumieniem) na noc i kremu z filtrem na dzień jest o niebo lepiej. Nie potrzebuję już podkładu. Rumień pojawia się jedynie kiedy podrażnię skórę (przy oczyszczaniu żelem czy zbyt mocno perfumowanym kremem).
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 14:38   #26
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Kolejny (już nie taki) buraczek.

Odkąd używam kremu przeciw zaczerwienieniom Oriflame (jedyna wada-zapycha, ale polecam go z czystym sumieniem) na noc i kremu z filtrem na dzień jest o niebo lepiej. Nie potrzebuję już podkładu. Rumień pojawia się jedynie kiedy podrażnię skórę (przy oczyszczaniu żelem czy zbyt mocno perfumowanym kremem).
gratujuję! Wizażanka vs. rumień 1:0 ja nie lubię filtrów... latem stosuję marną 30 ale planuję używać na codzień SPF 20. Oriflame akurat się boję... jakoś nie umiem zaufać...
Stary 2007-05-08, 17:27   #27
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
gratujuję! Wizażanka vs. rumień 1:0 ja nie lubię filtrów... latem stosuję marną 30 ale planuję używać na codzień SPF 20. Oriflame akurat się boję... jakoś nie umiem zaufać...
Ja większość kosmetyków mam z Ori bo jestem konsultantką. Lubię je i tylko nieliczne okazały się niewypałami. Filtrów nie cierpię bo lepi mi się szyja, a tam zwykle nie nakładam skrobii.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-17, 23:38   #28
kilianna
Zakorzenienie

Ja mam też problem z czerwonymi polikami.
Nie wygląda to ładnie, cała buzia ma normalny kolor tylko moje poliki to 2 czerwone plamy :/ ech....
Kiedy jest mi zimno, gorąco, kiedy się wstydzę, stresuję , to wtedy są jeszcze bardziej buraczkowe.

Tak bym chciała coś z tym zrobić ;(
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-18, 16:28   #29
Alvesta
Zakorzenienie

ja mam cerę naczynkową, niestety dwa już mi pękły i mam pajączki a gdy tylko sie zgrzeję, wypiję lampkę wina, zdenerwuję się poliki mi płoną strasznie to denerwujące jest. Dodatkowo wyskakują mi plamy na żuchwie, jak się do mnie mąż nieogolony przytuli, a także czerwone placki na dekolcie. Taki ze mnie buraczek jakie jeszcze znacie dobre kremy (tylko dodatkowo do cery suchej i wrażliwej )?
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-18, 16:36   #30
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
ja mam cerę naczynkową, niestety dwa już mi pękły i mam pajączki a gdy tylko sie zgrzeję, wypiję lampkę wina, zdenerwuję się poliki mi płoną strasznie to denerwujące jest. Dodatkowo wyskakują mi plamy na żuchwie, jak się do mnie mąż nieogolony przytuli, a także czerwone placki na dekolcie. Taki ze mnie buraczek jakie jeszcze znacie dobre kremy (tylko dodatkowo do cery suchej i wrażliwej )?
z dekoldem też mam problem. podrazniam go nawet wycierając się ręcznikiem!!
widzę, że sporo nas... bo w moich kręgach nie znam nikogo z taką przypadłością. najciekawsze jest to, że ludzie dziwią się dlaczego trzęse się na imprezach wypije dosłownie łyk alkoholu i już po mnie. burak i uczucie gorąca już do końca imprezy. jestem wtedy tak gorąca, że temperatura pokojowa (lub nawet duszna aura w miejscu imrezy) są dla mnie chłodkiem. i wtedy właśnie się trzęsę... przez to wszystko unikam imprez i alkoholu.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości