|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzeniona
|
Jakich tatusiów mają Wasze dzieci? :)
Na tym forum wypowiadają się głównie mamusie, tatusiów tu nie za wielu, więc chciałam spytać Was - jakich tatusiów mają Wasze dzieci?
Ja mam tatę wspaniałego po prostu, który trochę rozpieszczał, ale też nie dawał sobie wejść na głowę, ogólnie to jesteśmy z siostrą jego malutkimi córeczkami i chyba będziemy już zawsze Chciałabym, żeby ojciec mojego przyszłego dziecka był właśnie takim ojcem dla niego, jakim jest dla mnie mój tata. A Wasi TŻ-ci jacy są wobec Waszych pociech?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakich tatusiów mają Wasze dzieci? :)
Mojego męża, ojca naszej córeczki najlepiej charakteryzuje to: http://demotywatory.pl/1771201/Kazdy...-oczekuje-syna
![]() Tż bardzo chciał mieć syna, ale z córeczki też się ucieszył. A od kiedy się urodziła, z miejsca się w niej zakochał ![]() Od początku bardzo mi pomaga, nie bał się jej ubierać, przewijać. To jemu najlepiej wychodzi usypianie małej Myślę, że moje dziecko nie mogło sobie wymarzyć lepszego ojca |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudny ten demotywator Mój zawsze chciał mieć córkę, i się mu udało ![]() Dopiero 2 miesiące jest w nowej roli, ale już widać że stracił dla niej głowę, i mała owinie go sobie wokół palca
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Będę bardzo zdziwiona, jeśli w wątku pojawi się stwierdzenie "moje dziecko ma beznadziejnego ojca"
![]() Ojciec mojej córeczki jest po prostu ojcem. Nie pomaga mi, on zajmuje się dzieckiem. Karmi, przewija, bawi się, spaceruje.. Robi po prostu wszystko. A jakim jest ojcem, oceni nasza córka, kiedy sama już będzie wiedziała co to znaczy być rodzicem |
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w Brunku zakochany na zabój. Na poczatku bał się Go przebierać bo taki drobniutki, ale odkąd skończył miesiąc (nabrał ciała ) to już wszystko przy Nim zrobi, szkoda, że jeszcze cyca nie ma![]()
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Demot świetny. ![]() Ja bym chciała, żeby mój syn miał takiego... http://demotywatory.pl/2774342/Ojcostwo Niestety nie ma. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Mój chciał córkę i ma
nawet nie pamiętam czy wspomniał kiedykolwiek o posiadaniu syna.Ojciec jak najbardziej normalny i normalnie reagujący na opiekę i wychowanie dziecka na które sie zdecydował. Od początku zaangażowany w sprawy techniczne i emocjonalne ,zdroworozsądkowo podchodzący do dziecka jako człowieka ,nie pieszczący się i nie przebierający swojej córki za królewnę ,opiekuńczy ,sprawiedliwy i mega cierpliwy ,tak cierpliwy ,że mnie to to denerwuje ![]() Nadal nie rozumiem zachwytów nad facetem z wózkiem w parku,moze zamiast ich gloryfikowac pozwólmy w pełni wychowywać dzieci . Nadal zdarzają się rodziny gdzie mężczyzna się dziecka nie tyka bo nie umie, główke urwie albo piwem napoi ,niestety takie zachowania najczęściej prezentują starsze pokolenia gdzie chlop był od roboty i robienia dzieci . |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tż jest takim tatą tradycyjnym. Ma świrka na punkcie swojej małej dziewczynki i sam przyznał, że został owinięty wokół palca bawi się z nią, pieści i ogólnie bobas za tatą też szaleje, ale nie jest specjalnie chętny do zmiany pieluchy, usypiania, karmienia czy wstawania w nocy jeśli wie, że ja jestem w stanie to zrobić (co innego jak byłam chora czy coś takiego, to wtedy zajmował się małą cały czas). No i kąpie się razem z małą z czego oboje mają uciechę ![]() Swoją drogą pan ze zdjęcia całkiem całkiem
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-05-23 o 12:59 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Matka na full etat
|
moja córcia ma najlepszego tatusia na świecie
pomaga mi z nią od zawsze, Jula jest jego oczkiem w głowie cieszę się, że tak mi się trafiło, bo mój tata nie był przeze mnie tak uwielbiany.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Razem wychowujemy dzieci, wiec obowiazki mamy te same, lub dzielimy sie i wymieniamy tymi, które lubimy, a których nie, wmiare mozliwosci. mój maż daje dzieciom bardzo duzo swobody i wolnosci, jak to córka ostatnio okrkesliła"otworzył mi oczy na to, czym jest wolnosć";]. Nie chciałabym abu kto inny był ojcem moich dzieci. W naszej kulturze juz tak jest, ze ojciec z dzieckiem i wózkiem to jednak rzadkośc, wiec zachwyty niby nad tym sa, choć dla mnie zaden zachwyt, zwykła rzecz. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2011-05-25 o 18:59 |
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny Cytat:
![]() a to owinięcie wokół palca to ja się boję, że będzie w naszym przypadku przesadzone, że rozpuści małą, no i jest to duży kontrast do mojego postępowania, bo ja raczej twarda i konsekwentna jestem ![]() A tak na marginesie to jeszcze jeden demotywator, nie tylko o ojcostwie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Ja mam tatę wspaniałego po prostu, który trochę rozpieszczał, ale też nie dawał sobie wejść na głowę, ogólnie to jesteśmy z siostrą jego malutkimi córeczkami i chyba będziemy już zawsze
Chciałabym, żeby ojciec mojego przyszłego dziecka był właśnie takim ojcem dla niego, jakim jest dla mnie mój tata. A Wasi TŻ-ci jacy są wobec Waszych pociech?