|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pękające naczynka
jaki jest dobry podkład kryjący naczynka, rumieńce na policzkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: pękające naczynka
Pod podklad najlepiej proponuję zielony korektor - mają takie w swej ofercie Avene oraz La Roche Posay, miał i kiedyś Art Deco - najlepiej gasi czerwień na policzkach
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Rozszerzone naczynka na twarzy - laser ???
Mam rozszerzone naczynka na twarzy i nie wiem czy zdecydować sie na laser ponieważ mam 17 lat. Czy są jakieś granice wiekowe jeżeli chodzi o zabiegi laserowe ??? Proszę o szybką odpowiedź...!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Re: Rozszerzone naczynka na twarzy - laser ???
a masz pojedyncze rozszerzone naczynka, czy rumien?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Re: pękające naczynka
I ja się dopiszę do tematu i napiszę co ja robię by ukryć moje czerwone zmory:
- najpierw mocno kryjący podkład (w moim przypadku Double Wear Estee Lauder) i to dwie warstwy, czasem dosztukowuję trzecią; - na to koniecznie biały puder rozświetlający. Ponieważ trudno taki dostać w sklepie ja zrobiłam mieszankę jasnego pudru sypkiego i biało-srebrnego sypkiego cienia do powiek). Pięknie neutralizuje i rozjaśnia czerwoności, a przy tym minimalizuje efekt maski, który u mnie właściwie nie występuje; - na koniec właściwy puder. Ja używam sprawdzonej w tym zestawie mozaiki Vipery nr 102, bo po chwili od nałożenia ładnie się łączy z tym podkładem. U mnie to działa od dwóch lat i nie znalazłam nic lepszego, zważywszy, że mam tłustą cerę, a DW Lauder dość długo na niej wytrzymuje. Inne podkłady rozchodziły się pod wpływem sebum i odkrywały naczynka, a z tym czuję się pewniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
ja też mam rozszerzone naczynka na twarzy i poddałam się zabiegom w EPICENRUM w Warszawie,
koszt 1 policzka to ok 300 zł. Laser nazywa się PHROTERM i polega na strzelaniu do naczynek wiązką światła, co powoduje, ich uśmieracenie i wydalenie z orgaminizmu po ok 30 dniach. Skóra twarzy po zabiegu ma nawet śiniaki, jest o wiele gorszym stanie niz PRZED, stosuje się do jej ochrony przed światłem krem BLOCKER 60-tk. BARDZO WAŻNE. Zabieg wytkonuje się wyłaczenie jesienią lub wczesną wiosną , kiedy jest najmniej słonca. Ja wykonałam juz 3 takie sesje i moje naczynka (fachowo zwane telradiestezje) czy coś... się sporo rozjaśniły... ale nie ZNIKŁY CAŁKIEM... jednak w porównaniu z tym co miałam kiedys to CUD ![]() mam zamiar się poddac jeszcze kilku takim sesją.... NIE MA przedziału wiakowego do wykonania zabiegu.... nie można stosowac jedynie leków swiatłoczułych, cierpieć na łojotok skóry. Najlepiej też wmacniac naczynka poprzez codzienne zazywanie RUTYNY (rutynoskorbin) podro dla wszystkich naczyniowców ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozszerzone naczynka na twarzy - laser ???
hej! moja mama miala dzis robiony laser po raz pierwszy- mozecie powiedziec ( jak najszybciej
![]() i czy nastepnym razem mozna uzyc kremu Emla do zniczulenia? niestety nie zapytala lekarza o to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mam pytanie jestem młodą osobą i mam pewien problem mam na twarzy popękane naczynka i nie wiem jak je usunąć czy są na to jakieś domowe sposoby?? czy jaki kosmetyki stosować aby sie ich pozbyć . Podkreślam ze są one popękane w kilku dosłownie miejscach ale są duże i widoczne.
![]() |
#9 |
wizażowy robalek
|
Ostatnio zauważyłam u siebie popękane naczynka wokół oczu i okolic, również i na brodzie... nigdy czegoś takiego nie miałam, nie robię nic wysiłkowego ani nic takiego, by moje naczynka miały prawo popękać... czy popękane naczynka znikną? Czy może to mieć związek z tym, że mam słabą morfologię? (mało płytek krwi i białych krwinek)?
Help ![]() _________________________ PiErWsZy DzIeŃ nA dIeCie... DaM rAdĘ! ![]() Mam ten sam problem. Ostatnio zauważyłam u siebie popękane naczynka wokół oczu i okolic, również i na brodzie... nigdy czegoś takiego nie miałam, nie robię nic wysiłkowego ani nic takiego, by moje naczynka miały prawo popękać... czy popękane naczynka znikną? Czy może to mieć związek z tym, że mam słabą morfologię? (mało płytek krwi i białych krwinek)? Help ![]() _________________________ CzWaRtY DzIeŃ nA dIeCie... DaM rAdĘ! ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-09-23 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dot.: Popękane naczynka
o podbijam !
![]() powinno sie unikac slonca w takich wypadkach i uzywac kremow.. sa takie na popekane naczynka.. ja uzywalam juz dokladnie nie pamietam czego ale troszke to pomoglo ... ![]() to moze byc wynik tego ze sie skore zzieblo w zime i teraz nagle takie goraco.... ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja też mam popękane naczynka na twarzy i trafiłam kiedyś na kasztanowy krem bielendy.... Najpierw kupiłam taki na noc i mleczko&tonik do demakijażu w jednym właśnie z serii kasztanowej i muszę przyznać że regularne stosowanie tych specyfików po części zamyka popękane naczynka..... Ostatnio kupiłam też taki krem na dzień bo wcześniej nie mogłam go nigdzie znaleźć też jest bardzo przyjemny
![]() Moja skóra na twarzy zrobiła się jaśniejsza a najlepszym plusem jest to że nie jest juz taka czerwona, i na dodatek te kremy w porównaniu z innymi na naczynka nie są drogie bo za krem płaciłam ok 8 zł, za mleczko też jakoś tak Ten krem na noc i mleczko jest łatwo dostać w drogerii (ja kupowałam w rossmannie) natomiast trudniejszy w dostaniu jest krem na dzień ale trzeba trosze poszukac i znajdzie się ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
mi pomaga krem na naczynka Iwostin Capillin, jest drogi bo kosztuje ok.38 zł ale naprawdę skuteczny, wyraźna poprawa jest widoczna po około miesiącu stosowania
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a ja mam takie jedno miejsce na udzie ...
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozszerzone naczynka na twarzy - laser ???
Co do laserowego usuwania to chyba nie pomogę radą... no, ale dla przyszłych , zaglądających tu osób powiem, że słyszałam o takiej bazie pod makijaz, lub w ogole, ktora sprawia, ze ich nie widac. Zaraz poszukam czegos o tym...
no jest. http://www.gala.pl/styl-zycia/uroda/zobacz/artykul/cera-jak-platek/ jest opisana jaka przedostatania.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Czerwone powieki, spowodowane rozszerzonymi naczyńkami, przez słońce.
Mam pytanie dotyczące zamykaniu rozszerzonych naczyń. Na powiekach mam liczne Teleangiektazje przez to moje powieki są non-stop czerwone. Byłem u okulisty, ale ten nic nie mógł stwierdzić. Stwierdziłem, że za długie przesiadywanie na słońcu, przyczyniło się do rozszerzenia naczyń na powiekach, a w konsekwencji do ich zaczerwienienia. Można to zauważyć, lewe oko jest bardziej czerwone od prawego i to nawet by pasowało, ponieważ zawsze opalać się lewa strona twarzy była bardziej zwrócona do słońca. Czy można w jakiś sposób zamknąć te rozszerzone naczyńka, i zmniejszyć zaczerwienienie powiek?.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam. Od zawsze mialam problemy z popękanymi naczynkami, ale od jkiegos czasu pęka mi ich coraz więcej. Chcialabym je zamknąc ale nie wiem gdzie w krakowie znajde dobra klinike? I jaki jest najbezpieczniejszy sposob na zamkniecie naczynek? Slyszałam, ze dobry jest IPL jednak boje się tego zabiegu, ponieważ mam bardzo wrażliwą cerę i boję się, że zostana mi po tym jakieśblizny lub stałe zaczerwienienie na policzkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czerwone powieki, spowodowane rozszerzonymi naczyńkami, przez słońce.
Nikt nic nie może doradzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
pękające naczynka
witam, mam problem z pekającymi naczynkami na nogach, jak sobie z tym poradzić?
naczynka pojawiają sie na udzie obok kolana i wokól kostek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dot.: pękające naczynka
iść do lekarza, żeby zapisał coś na uszczelnienie naczyń krwionośnych. Na własną rękę można brać rutinoscorbin, albo innych środek OTC - trzeba zapytać w aptece. Tyle tylko, że to nie cofnie już popekanych naczynek - z tymi trzeba się udać na zamknięcie laserowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Ja również mam problem z pękającymi naczynkami i niestety teraz w okresie letnim na udach pojawiają się w przerażającym tempie. Postanowiłam stosować maść z kasztanowca i często robić masaż nóg. Oczywiście unikam też słońca i staram się często uprawiać sport. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
U mnie te ż się własnie pojawily
![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czerwone powieki, spowodowane rozszerzonymi naczyńkami, przez słońce.
Coś się dowiedziałem. Raczej nie można usunąć tego rumienią i żyłek w żaden sposób, jest to po prostu za blisko oka. Musze się przyzwyczaić, że ludzie patrzą na mnie jak na ćpuna i alkoholika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.