|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prawie nowa w Anglii
Hej dziewczyny,
Kompletnei nowa na tym forum, na jakimkolwiek forum ![]() i. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prawie nowa w Anglii
Brighton jest na pewno bardzo ladne. To takie pelne energii i dynamiczne miejsce do mieszkania, choc oczywiscie zima jest troche gorzej, jak to zwykle po sezonie. Niestety, nie mieszkam w tych okolicach, wiec na pytania o cene wynajmu i kosztow utrzymania nie odpowiem - ogolnie o kosztach zycia w Anglii wypowiadalysmy sie calkiem niedawno na watku emigranckim "Anglia" - zapraszam do poczytania.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu Twoj wybor padl na Brighton? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() Moja "szefowa" ze Stanow, zasugerowala to miejsce, nie wiem kompletnie co, jak, i gdzie w Anglii... Wiekszosc znajomych emigrantow jest w USA, badz Irlandii, wiec nie bardzo mam kogo pytac o porade. Brighton, miejsce chyba jak kazde inne... gdzies zladowac musze, w Londynie obawiam sie o koszta utrzymania itd; poza tym, Brighton jest dosc blisko, wiec... jesli bede potrzebowala troche szlenstwa w wielkim miescie, zawitam... Odnosnie firmy, zebym ja wiedziala, plan jest taki, zeby sciagac calkiem fajne, organiczne szampony dla dzieci ze Stanow. Dla tej firmy pracowalam wlasnie w Stanach, mieli troche zamowien z Angli i w ogole z Europy, ale niestey wychodzilo na to, ze koszty przesylki byly o wiele wieksze niz wartosc samego towaru... I wlasnie sie zastanawiam co lepiej zrobic, otworzyc filie jako wlasna dzialalnosc, czy lepiej niech to figuruje jako ich firma, a siebie zrobic "PREZESEM" ![]() A Ty skad mieszkasz aaliyah? DLugo tam, itd...? ![]() i. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem tu juz prawie 5 lat.
![]() A szefowa zostawila Ci pelna wolnosc wyboru odnosnie firmy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Pytala, co bedzie dla mnie wygodniejsze, maja sie zjawic w Anglii pod koniec wrzesnia, ja chcialabym tam zladowac jakis miesiac wczesniej, zeby sie zorganizowac i zebrac juz do tego czasu z mieszkaniem itp... W sumie nie wiem, nigdy nie prowadzilam zadnej firmy, a ta ich w Stanach zarzadzalam pod ich nieobecnosc, wiec zawsze mialam powiedziane co mam zrobic zeby nie nabroic, heheh. Sama nie wiem, na co sie zdecydowac, co im powiedziec, ze bedzie mi bardziej na reke. A Ty prowadzisz jakas wlasna dzialalnosc? Nie chce byc wscibska
![]() p.s. po Twoim podpisie widac, ze masz core (chyba??) moze chaialbys zerknac na ich produkty? ![]() ![]() i. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do coreczki to jeszcze w brzuchu, ale kosmetykami sie zainteresuje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
ciekawa stronka, poczytam, poszukam, popatrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.