|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() lambrekin na starym karniszu
Cześć,
czytałam już na forum, że był kiedyś tu wątek jak upiąć lambrekin na starym karniszu, który ma dwa rzędy metalowych żabek. Radzono wtedy odkręcić karnisz, przykleić lambrekin do sufitu i znów zakręcić. Niestety u mnie jego odkręcenie jest z niemożliwe (może nie będę opisywać dlaczego, ale choćbym chciała i próbowała to nie wchodzi w grę), co byście mi w takim razie poradziły, żeby również uzyskać ładny efekt. Mam lambrekin, firankę, woal(zasłonkę) i jedno małe okno-90. z góry dzięki za wszystkie pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: lambrekin na starym karniszu
Witam,ja w takim przypadku polecam użycie rzepy takiej specjalnej ,gdzie jedną część przykleja się do karnisza a drugą przyszywa do lambrekinu.Rzepę taką mozna dostać w pasmanteri lub jak w moim przypadku dostepna jest w sklepie w który m kupiłam zasłony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a nie wie Pani jaki mniej więcej jest koszt za 1mb?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
można jeszcze upiąć firanki normalnie na karniszu a karnisz zasłonić jakąś ozdobną szeroką listwą mocując ją do sufitu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jedna część ok 1,50zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.