|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie potrafię sobie z tym poradzić...
Nie wiem czy jest to odpowiednia kategoria by znów napisac nowy wątek ale spróbuję...
Mam 18 lat i gdzieś od 4 lat zmagam się z tym żeby schudnąć... ![]() Niestety wszystko zaczęło sie podczas dojrzewania tycie i problemy.... zawsze byłam normalną dziewczynką o normalnej budowie ciała aż do momentu wkraczania w dojrzałość.... ![]() ![]() ![]() najgorsze jest to że ja nie potrafię sobie poradzić z tym wszystkim nie potrafie uwierzyc w siebie we własne marzenia i możliwości... zawsze uważałam sie za osobe gorszą od innych gorszą bo grubszą... ja idąc do sklepów z ciuchami z koleżankiami nie mierzę nic bo w nic nie wejdę a jak wejdę to wyglądam jak beczka obrośnieta tłuszczem Wiem że być może nie jest to odpowiednie forum ale przeglądnęłam kilka postów pod kategorią " w krzywym zwierciadle odchudzania" i doszłam do wniosku że spróbuję tu napisac to wszystko co lezy mi na duszy i wiecie co teraz jest mi lżej bo wreszcie napisałam to co zalegało na moim sercu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie potrafię sobie z tym poradzić...
Witaj
![]() Po pierwsze Madziu: nie załamuj się, wszytsko da sie zrobić. Mozesz schudnąć tyle ile zaplanujesz, bez zadnej specjalnej diety, po prostu jesc zdrowo ale mniej troche mniej niz wynosi zapotrzebowanie i z ruchem włącznie. Ktos kiedys powiedział, ze odchudzanie zaczyna sie w głowie i to jest prawda. Dopoki bedziesz myslec od jutra, od jutra-nie zaczniesz sie odchudzac, odchudzaj sie od dzis od teraz a nie od jutra. Na dietetyce jest bardzo fajny wątek pt "Nasze codzienne jadłospisy" tam Dziewczyny opmagają w układaniu jadłospisów redukcyjnych, polecam Ci go odwiedzić. Zmien myślenie- mam silną wolę, jestem w stanie to zrobic dla samej siebie, dla zdrowia, dla czego tylko chcesz. Masz strasznie niska samoocenę, trzeba to zmienić. Co z tego ze nie masz chłopaka a inne mają?To nie jest wyznacznikiem wartości człowieka.Tak samo jak to ze kolezanki wchodza w mniejsze ciuchy a Ty nie- to nie jest miarą wartości człowieka, pamiętaj. Stań przed lustrem , powiedz głosno, podobam sie sobie, jestm fajna, ale chce troche pocwiczyc, zmienic styl zycia,na zdrowszy, lepszy.Od razu poczujesz sie lepiej. Nie traktuj diety jako katorgi i wyrzeczen ale jako nowy styl życia. Wklej swój przykładowy jadłospis, spróbujemy pomóc ![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
mój przykładowy jadłospis:
śniadanie: jakaś kanapeczka, jogurt z musli albo płatki z mlekiem + czerwona herbata w szkole: zazwyczaj bułka pizza, albo drożdżówka albo bułka z serem żółtym + woda mineralna albo cola obiad: to co mama ugotuje bo najczęściej po szkole wracam padnieta i bez sił więc zjadam normalny obiadek noo i dopiero potem się zaczyna (bo jak to zwykle u mnie w domu coś słodkiego jest) zajadanie sie ciastkami czekoladkami itd. i tak to niestety u mnie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
mysle ze ta drozdzowka i bulka pizza to nie dobry pomysl. nie znam sie na tym ale mysle ze powinnas to zamienic na ciemny chleb np z salata,plasterkiem chudej szynki i pomidorkiem no i zrezygnuj z coli nie dosc ze puste kalorie to jeszcze nie zdrowe. i rozumiem twoj problem po obiedzie tez czesto mam ochote popoludniu i wieczorem na cos slodkiego ale walcze. pozdr. zycze powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje ![]() po tym obiadku to nie tylko słodycze wchodza w grę ale jesszcze kanapki np. z szynką i majonezem wiem że bomba kaloryczna ale nie potrafie sobie odmówić Dodam jeszcze, że nikomu ale to nikomu niech nie przychodzi do głowy stosowanie diety kopenhaskiej!!! kg gubi się szybko (ja w ciągu 13 dni zrzuciłam 7 kg) tylko że powracają jeszcze szybciej... u mnie było tak że przez te 13 miałam tak wielką ochotę na słodycze jak nigdy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
postaraj się powstrzymać, wiem, że to trudne, ale warto kiedyś też właśnie przez takie jedzenie drożdżówek i pojadanie po obiedzie z 53kg w ciągu 2 miesięcy wyszło 65 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Madziu wiec tak:
sniadanie: np owsianka+chudy twaróg+jakieś warzywo, lub owoc 2gie sniadanie:bułka grahamka+np tunczyk, chudy twaróg, warzywko obiad:tu nie masz mozliwosci wiem, ale popros mame niech ci ugotuje rybe lub kawałek kurczaka a nie smazyła, zamiast ziemniaków np kasze ryz brązowy podwieczorek: serek homo, z warzywkiem,serek wiejski kolacja: tu polecane jest białko, np tunczyk w sosie własnym, chudy twaróg, albo serek wiesjki kolorowe napoje, cola, soki odpadaja, drozdzówki tez, unikaj zóltego sera ciastka zamien na owoce, warzywa, ruch teraz na siwezym powietrzu, rower, spacery, pływanie, w domu cwiczenia no brzuszki hula hop skrętoskłony, 8min abs, posiłki o stałych porach najepiej, i wazne nie głódz sie.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja miałam tak smo jak Ty...............ale sie zawzięłam - na początku sie głodziłam ale to na dłuzszą mete by nie przeszł teraz jem zdrowo(i mniej) kilogramy też spadaja (troszke wolniej) ale jest nadzieja ze nie wróca .... Zagladaj tu do nas częściej a napewno sie zmobilizujesz kazda z nas wlaczy z nadmiarem jedna z wiekszym inna z mniejszym .... trzym sie i zycze powodzonka
![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
*charakter, zadbane włosy dłonei stopy. łądny zapach.. ładne ciuszki i naturalny uśmiech... Wiesz ja ważę prawie 100kg mam 168 wzrostu noszę rozmiar 48 i co wyobraź sobei mam męża....szok nei bo przeciez jestem gruba ale wiesz mój mąż jest dumny za to ze dbam o siebie mam jedrne ciało.. zawsze podkreślam swoje walory a to co jest do ukrycia ukrywam.. poprostu.... Mnie też w szkoe wyzywano ale ja sie tym nei przejmuje bo wiem ze nie każdy jest szczupły... są ludzie grubsi i jakos zyja.... głowa do góry.. dziewczyno a co do kopenhaskiej no jak sie po diecie wraca do jedzenia normalnego to ja sie nie dziwie że kilogramy powracają zawsze tak jest czy to ta dieta czy inna... na diete nei idzie sie po to by schudnać tylko po to żeby nauczyc się odpowiedniego zywienia, po to by organizm przyzwyczaił sie do zmian... i sam zaczął gubic kilogramy. napisz słonce jaki rozmiar ciuchów nosisz lub ile masz cm obwodu ud tych swoich strsznych grubych. pozdrawiam i trzymam kciuki za to byś uwieżyła w siebie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tekstu: myślisz ze tylko wieszaki i lalki barbie sie facetom podobaja?? Oskarżasz Madzię o obrażanie osób grubych, a cz Twoje określenia nie są niesprawiedliwe w stosunku do osób chudych? ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie z tym jest problem bo ja jestem poza domem codziennie od ok 8-9 rano a wracam dopiero po 17..... i nie bardzo da sie zjesc obiadek po 2 sniadaniu itd. wiec już od dłuższego czasu zajadam śniadanie codziennie o 7 (tylko w weekendy później bo dłużej śpię :P) później w szkole coś o 11, następnie o 14.30 noo i dopiero obiadek w domu a co do tego obiadku to też nie zawsze on u mnie gości bo mama pracuje i to zależy kiedy jest to wtedy jest obiad Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do rozmiaru ubrań to noszę 42 w porywach 44 a nawet kupiłam kiedys sukienkę w rozmiarze 46 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podoba mi się Twoje podejście. Gratulacje. ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[quote=madzia9018;7786827]właśnie z tym jest problem bo ja jestem poza domem codziennie od ok 8-9 rano a wracam dopiero po 17..... i nie bardzo da sie zjesc obiadek po 2 sniadaniu itd. wiec już od dłuższego czasu zajadam śniadanie codziennie o 7 (tylko w weekendy później bo dłużej śpię :P) później w szkole coś o 11, następnie o 14.30 noo i dopiero obiadek w domu a co do tego obiadku to też nie zawsze on u mnie gości bo mama pracuje i to zależy kiedy jest to wtedy jest obiad
quote] nie ma problemu madziu, sniadanie o 7 robisz sobie wypasioną i zdrową owsianke, do szkoły zabierasz bułkhe grahamka lub serek wiejski z tńczykiem jakims wkrojonym warzywkiem, na 3 sn bierzesz albo serek z czyms np, i obiad zjadasz w domu, zamiast podiweczorku masz 3sn, a jak obiadu mama nie zrobiła to przecież mozesz sobie wykombinowac jakims ryz z warzywkiem lub cos na szybko, na dietetyce pelno jest pysznych i zdrowych przepisów ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
I właśnie tak zaczynam juz robić w domku jem jakieś białkowe śniadanko, na 2 biorę ciemny chleb z serkiem i jakis owoc myslę że dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze Madziu 3mam kciuki ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dziś sie trzymam z tym co sobie założyłam i wracałam do humorku bo ogólnie w szkole było zabawnie a przyszłam i takie bummmm
![]() Przyszłam i moja młodsza siostra powiedziała mi że moja babcia powiedziała dokładnie tak: "Magda to wygląda jak nie wiem co. Chodzi w bluzkach z gołym pępkiem i cały tłuszcze się jej wylewa" po prostu jak mi to siora powtórzyła to łzy mi w oczach stanęły ![]() Niestety nie jest to juz pierwszy taki przypadek w mojej "kochanej rodzince" ciągle na każdym kroku słysze zrób coś ze sobą. Albo najlepsze moja druga babcia postawiła swego czasu przedemną szarlotkę i powiedziała ty Madziu tego nie możesz jeśc bo już za dobrze wyglądasz.... NIE NO PO PROSTU CZYSTA ROZPACZ zastanawiam się dlaczego to właśnie rodzina robi mi najwięcej przykrości?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym natychmiast odparowała Babci"Mój tłuszcz-moja sprawa" albo "Lubisz mówic mi niemiłe rzeczy?" .
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Magda słuchaj nie wiem czy nie dostane za to upomnienia ale chyba mogę coś komuś pokazać.... wejdź sobie na ta stronkę www.maxilook.pl a zobaczysz jak potrafią być szczęśliwe grube kobiety wystarczy wejść w galerię na tej stronie.
he moja babci jak mówiła że jestem okrągła to jej powiedziałam tak "i co babciu mniej mnie kochasz bo jestem gruba" a babcia mi na to powiedziała oj głuptasku przestań ja bym tylko chciała żebyś sie za siebie wzięła. ale teraz tak nie mówi bo wie ze jestem zadbana widzi ze ładnie sie ubieram do swojej tuszy i zawsze jak pojadę do niej do miejscowości to wszyscy sąsiedzi jej mówią ze śliczna dziewczyna jestem kwestia zadbania. A nie rozumiem skoro jesteś przy kości to dlaczego nosisz bluzki odsłaniające brzuszek?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
właśnie w tym problem że nie chodzę ani w obcisłych bluzkach ani w krótkich tylko nosze tuniki i to takie nie opinające ciała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po za tym jak ktoś jest grubszy to ludziom (nie wszystkim oczywiście) przeszkadza, jak ktoś jest chudy to również ;/ Ludziom nie dogodzisz - ważne żebyś Ty czuła się dobrze we własnym ciele! Ja też czasem słyszę niemiłe komentarze (właśnie od rodzinki) tyle, że typu: 'chudzino weź coś zjedz bo jak pijesz to para między żebrami wylatuje' albo mój tata: 'dobrze, że nie mamy w domu obrazów to cię pająk za nie, nie wciągnie' ;/ Jak widzisz zawsze coś jest nie tak - na razie zaakceptuj siebie i postaraj się zmienić sposób odżywiania a będzie dobrze ![]() A tak na marginesie - to ja sama nie uważam siebie za jakąś bardzo chudą osobę (raczej za taką normalną - 162/48) i zawsze neguje głupie komentarze, np. mnie to odpowiada, jak nie chcesz to nie patrz, nie masz ciekawszego tematu ...
2-13.08 Hiszpania z moimi Świrami ;* ^Nothing suprises me any more. Edytowane przez juliaaa161190 Czas edycji: 2008-06-06 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ee no to głowa do góry...... dziewczyno jak nei odsłaniasz brzuszka a babcia tak gada to powinnaś mieć to w duszy bo wiesz ze to nie prawda. wchodziłaś na ta stronke co ci pokazałam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() A tak wogóle to najciekawsze jest to że uwagę zwraca mi ta część rodziny która do szczupłych nie należy ![]() Niestety jak to się mówi rodziny się nie wybiera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strona jest świetna. ![]() -- Madziu - dziewczyny mają rację ![]() Nie martw się ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.