![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Decoupagowy Raj
Witam,
od jakiegoś czasu przeglądam forum i to właśnie stąd czerpałam wiedzę na temat decoupage. Oglądałam prace wizażanek i jestem pełna podziwu dla waszych prac. Decoupage zajmuję się dopiero od 1miesiaca, moje prace nie są idealne i odbiegają od ideału, no ale ćwiczenie czyni mistrza. Liczę na wasze komentarze i uwagi, dzięki którym dokładniej będę widziała swoje błędy i niedociągnięcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Decoupagowy Raj
Jedna z zupełnie pierwszych prac. Zamiast wyrzucić starą konewkę, spróbowałam ją odnowić, jakoś nie lubię wyrzucać starych rzeczy
![]() A o to efekt mojej pracy: Edytowane przez mimi05 Czas edycji: 2010-11-07 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Osiołek z zakątka :)
|
Witaj wśród pozytywnie zarażonych
![]() ![]() ![]() Jak na pierwszą pracę to należą Ci się ogromne ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo ładnie pociapałaś złotą farbą ![]() Czekam na resztę prac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za pierwszy komentarz
![]() ![]() Kochana często gościłam na Twoim wątku i dla mnie jesteś idealną dekupażystką, moim marzeniem jest robić takie prace jak Ty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Witaj!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Rosier dziękuje
![]() ![]() ![]() ![]() Trochę pracy trzeba włożyć, ale to sama przyjemność, a na koniec jaka satysfakcja. Lifting przeszła jeszcze jedna konewka, która ma już chyba z 15lat, lekko przeciekała, co nieco udało się załatać, odmalować i teraz cieszy oko na oknie wśród kwiatków ![]() Na drugim zdjęciu jest widoczna załatana dziura, niestety nie dało się wyrównać i ucho słonia jest lekko wypukłe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pierwsza puszkowa seria.
na pierwszym zdjęciu kwiatowy misz-masz, puszka robiona na prezent, dodałam do niej aksamitną wstążeczkę, która jest widoczna na przedostatnim zdjęciu. Jest już zapakowana razem z aniołkową puszką, która była dołączona do kompletu. Kolejna puszka w egipskim klimacie, mam do niej duży sentyment, jedna z pierwszych prac ( trzecia dekupażowa puszeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Osiołek z zakątka :)
|
Widać, że od początku nie boisz się "ciapania farbą" a to bardzo dobrze
![]() Egipska puszka bardzo fajna, aniołkowa też ciekawie wygląda. Słonik pewnie do koca swoich dni będzie Ci wdzięczny za uratowanie życia i załatanie dziury w głowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziękuje
![]() Próbuję ćwiczyć "cieniowania", ale jak na razie jest to zwykłe ciapowanie. Na egipskiej puszce cieniowałam piramidy ale pod wpływem lakieru wszystko się rozmazało i została tylko reszta farby.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Słoiczek w tulipanki.
Próba cieniowania, do perfekcji mi daleko...
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Bardzo fajne poczatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Witaj, jak na początek to ładnie. Konewka fajna, połączyłaś kilka motywów i ozłociłaś ciekawie tło. Słonika bym jeszcze podmalowała , zrobiła ładne oczko z rzęskami aby patrzył na świat i można go jakoś ożywić kwiatuszkami , ale tak jak napisała Ewa bedzie Ci wdzięczny do końca swoich dni. Puszka afrykańska mi się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Witaj, nie oglądałam jeszcze Twoich prac, najładniejsze według mnie to - koneweczka -fajnie ją wymysliłaś i wykonałaś , oraz egipska puszka.
Ostatni słoiczek najmniej mi sie podoba, myślę,że naukę cieniowania najlepiej zacząć na jasnym gładkim tle, bedzie łatwiej. Trenuj dalej, bo początki rożne, ale niektóre prace bardzo,bardzo fajne. ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Witaj wśród nas
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Hej. Jestem pełna podziwu dla Twoich prac.
![]() Ja właśnie się zajarałam decoupage i mam zamiar rozpocząć coś tworzyć. W związku z tym mam pytanie. Jakiego lakieru używasz? I gdzie go mogę dostać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Wszystkim za komentarze
![]() ![]() ![]() Każda opinia jest dla mnie cenna, bo wiadomo uczymy się na własnych błędach a najlepszą szkołą są ćwiczenia i doświadczenie zaawansowanych decoupażystek. Już mam kilka nowych skończonych prac, tylko fotki muszę porobić. Wkrótce wstawię nowe prace. ----->>>Nierealna ja używam lakieru domolux półmat, tylko taki znalazłam akrylowy w moim miasteczku, ale wiem że dziewczyny polecają lakier Flugger, na którego również polowałam, ale go nie dostałam. Życzę miłej zabawy z tworzeniem ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp.
![]() I czekam na Twoje nowe prace. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moje nowe talerzyki. Jeszcze potrzeba trochę lakieru, ale już prawie koniec
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Afrykańskie najładniejsze .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Och zdecydowanie najlepszy jest talerz z motywem zachodzącego słońca - pięknie dopracowany
![]() Te kolory i klimat mnie urzekły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a mi do gustu przypadł talerz z sercem, taki radosny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to sie stało,że mi umknęły Twoje prace.Jeszcze wiele musisz sie nauczyć ale prace coraz ładniejsze.Szczególnie talerze.Musisz uważać przy naklejaniu motywów.motywy,szczególni e serwetkowe naklejamy na jasne tło.Szczególnie to razi przy pracach dwukolorowych jak np.na słoiku
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za komentarze
![]() ![]() ![]() ![]() jambolaja-----> próbuję cieniować, ale coś mi nie wychodzi jeszcze długa droga przede mną. Teraz jestem w trakcie robienia dzbanuszka afrykańskiego do talerzyków, jeszcze kilka warstw lakieru i pokaże moje dzieło. A teraz dołączam podkładki na stół, które podarowałam mojej kochanej babci.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Fajne podkładki.Co to jest to naokoło?
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Naokoło jest złota plakatowa farba, taki rancik.
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładne talerzyki klimatyczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
A o to kolejne moje prace:
podkładki z aniołkami oraz puszki z makami i lawendą
رحلة الألف ميل تبدأ بخطوة The journey a 1000 miles begins with one step. Edytowane przez mimi05 Czas edycji: 2010-12-06 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Moje pierwsze butelki
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Bardzo ładne prace, chociaz nie wszystkie widzę, dopiero od podkładek i puszek no i oczywiście buteleczki. Piękne, naprawdę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Puchy bardzo fajne.
![]() ![]() Butelkom dalabym wiecej motywow,jakies takie pustawe.. Mozna tez domalowac jakies efy floresy pomiedzy. NiebieskIE farba lub np.kontorowka srebrne...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.