To jak z tym seksem jest naprawdę? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-07-13, 10:55   #1
k.k
Gość

To jak z tym seksem jest naprawdę?

Im częściej przebywam z Tomkiem i słucham tego, co mi opowiada, a czego nie byłam świadoma, gdy opowiada, co słyszał lub co mu ktoś powiedział (a w 80% przypadków będzie to zapewne prawda), tym bardziej uświadamiam się w dwóch faktach, z których jeden jest autentyczny. I Wy, jeżeli będziecie umieli, pomożecie mi ustalić, który.

1] jako jedyna ze wszystkich dziewczyn z tego towarzystwa, w którym przebywam, jestem <font color="blue">odpowiedzial ną</font> i <font color="blue">rozsądną</font> osobą.
2] <font color="blue">bezpodstawni e</font> się wszystkiego obawiam.

A teraz o co chodzi.

O seks bez zabezpieczenia. Albo nie! O tym to ja w ogóle nie myślę i u mnie to jest nie do przyjęcia. A jednak niektórym zdaża się takowy i żadnej wpady nie było. Taka wprawa? O ile w ogóle facet może wejść we wprawę w tej sprawie (chodzi o kontrolowanie wytrysku), bo przecież przez wytryskiem sperma też może się wydostać, zgadza się? Także jedyny wniosek, który mi się nasuwa- mają <font color="blue">fuksa</font>.

A teraz seks z prezerwatywą, co jest (obserwując znajome mi pary i słuchając zwierzeń koleżanek, a Tomek kolegów) bardziej popularny, właściwie taki seks jest chyba najbardziej popularny wśród młodych ludzi.
Dziewczyny nie zażywają tabletek antykoncepcyjnych, a wystarczy im że chłopak ma prezerwatywę i żadnej wpady nie było. Też fuks?! Czy może przesadza się stwierdzając, że sama prezerwatywa to znikome zabezpieczenie?

Czy ja jestem jakaś inna? Bez tabletek ani rusz.

No to jak to w końcu jest?
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-13, 11:08   #2
admin
Gość

Re: To jak z tym seksem jest naprawdę?

Wydaje mi się, że opowiadania o metodzie na refleks wypełniają potem mieszkania zajmowane przez przypadkowe małżeństwa z wpadki.
Stosowanie prezerwatyw jest już bezpieczniejsze, ale nie do końca bezpieczne. Często i wiele osób stosuje podwójne zabezpieczenie: gumka + jakaś maść/globulki plemnikobójcze. To już całkiem dobrze.

A piguły, jakkolwiek najskuteczniejsze, mają jedną wadę. Nieprzewidywalne skutki uboczne, zależne od cech osobniczych. I tak, jak dla jednej piguły są OK, to dla drugiej katastrofa... Choć i tak teraz jest znacznie lepiej, technologia poszła do przodu.

Z drugiej strony (ale to nie jest niestety dla nastolatek) istnieją zabezpieczenia typu spirala. Te są równie skuteczne, a pozostawiają w spokoju układ hormonalny. Szkoda, że nie mogą tego stosować osoby młode...

A wracając do tematu Twojego chłopaka i Ciebie: nie myślę, że jesteś inna. Tak sobie myślę, że jesteś całkiem rozsądna, nie poddając się namowom napalonego nastolatka do seksu bez ograniczeń. Pamiętaj, co piąta ciążą w Polsce jest noszona przez nastolatkę.

Stary 2003-07-13, 20:17   #3
lil_margo
Rozeznanie

Seks bez zabezpieczenia?! Liczenie na to,ze bedzie sie mialo szczescie? Boze drogi. Uwazam, ze dzieciaki z takim podejsciem powinny nosic pasy cnoty i nie zdejmowac ich poki nie wtloczy im sie do mozgu odpowiedniej wiedzy na temat seksu, dzieci, zabezpieczenia i odpowiedzialnosci

Na pewno twoje obawy nie sa bezpodstawne. Trzymasz glowe na karku. A czy jestes inna? Tak. Inna od chmary nierozsadnych i nieswiadomych konsekwencji malolatow.

Wiem, ze gadam jak stara zrzeda ale jestem na tym punkcie bardzo wyczulona.

Sama toczylam do niedawna boje z kolezanka, ktorej czesto gesto zdarzalo sie uprawiac seks bez zapezpieczenia. Trzy razy kupowalam z nia test ciazowy i trzy razy ona umierala ze strachu, ze wpadla.

Nie rozumiem tego. Najgorsze jest to, ze spotykam sie z takim "dojrzalym" mysleniem nie tylko wsrod mlodych ludzi
lil_margo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-14, 10:09   #4
k.k
Gość

margo właśnie moim zdaniem najgorsze jest (po seksie bez zabezpieczenia a nawet z samą prezerwatywą!) odczuwanie strachu i ogromny lęk przed ciążą. Bo przecież chyba większe jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę (podczas takiego seksu) niż nie zajścia.
Stary 2003-07-14, 10:42   #5
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Nie no, bez przesady. Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę po seksie z użyciem prezerwatywy JEST, ale nie jest ono większe, niż prawdopodobieństwo nie zajścia.

Tylko że to nie ma znaczenia. Bo nawet jeśli jest prawdopodobieństwo 1 na 1000, to zawsze to możesz być Ty.

Ja od 2 lat współżyję (ble, nie lubię tego słowa)... kocham się z moim chłopakiem przy użyciu prezerwatywy i globulek antykoncepcyjnych RAZEM. No, przez pół roku brałam piguły, ale nawet wtedy stosowaliśmy gumki Tylko gumki kupujemy zawsze w aptece, nie w jakichś kioskach czy na stacjach, jest bezpieczniej. Ale aż tak strasznie nie panikujemy, żeby poczekać do "po ślubie", rany, w życiu, brrrr
Fakt, że te globulki nie są najwygodniejsze (ciekną potem strasznie) ale cóż zrobić, pigułek nie chcę brać, a kochać się chcemy
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości