|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
na czym zrobic ładny 'spis tresci' ?
Witam. Chciałabym poradzić się Was w pewnej sprawie. Otóż chciałam zrobic dla mojego chłopaka prezent, jeśli można to tak nazwać, a raczej jakiegoś typu pamiątkę. Uwilebia muzyke, a ja przywiązuje do pewnych piosenek większą wagę. I otóż piosenek które kojarza mi się z nim jest mnóstwo.. Chcialabym wszystkie je zebrac i zrobic mu płytę. Pierwsza częsc juz za mną, piosenki są wybrane i nagrane na płytkę, tylko teraz zaczynają się schody. Chciałabym zrobic taki jakby spis treści.. ale nie taki ze po kolei napisze tytuł i wykonawce każdej piosenki, ale do każdego takiego punktu chciałabym dopisac jeszcze jakies zdanie, kiedy z tą piosenką się zetknęliśmy czy np. jesli kojarzy nam się z czymś smiesznym. Jak to teraz zrobic kiedy piosenek jest ok 120? Gdybym na kartece zaczęła po kolei pisac numerki zostawiając na każdy z 3 linijiki kartek wyjdzie mi co niemiara.. Można i by tak zrobić, ale moze macie pomysł na czym? na jakiejs łandej papeteri czy sama nie wiem? Prosze o pomoc i z góry bardzo dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: na czym zrobic ładny 'spis tresci' ?
kaamilaa7 witaj!
Ja bym zrobiła to w formie książeczki, np takiej jak sa dodawane do płyt, ładnie razem połączyc i wsunąć do opakowania plastikowego. Albo opcja druga: sama możesz zrobić taki folderek, coś w stylu tego u tysi_15, najpierw możesz dać jakąś sentencje, tekst ulubionej piosenki, wiersz ipt, potem spis utworów i na końcu płytka. Taka mała książeczka po prostu. Jeśli chciałabyć zrobić książeczkę wsuwana do plastikowego opakowania to jakiś kolorowy karton, moze papier wizytówkowy, jesli robiony od podstaw folderek to okładke zrobiłabym na bazie grubszej tektury, 1-1,5mm a kartki z kartonu kolorowego bądź wizytówkowego, w zależności co masz dostępne u siebie i kolorystyki jaką chcesz osiagnąć Edytowane przez nirshya.dwbh Czas edycji: 2008-10-29 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pomysł ze zrobieniem książeczki do włożenia do pudełka z płytą wydaje mi się trochę lepszy niż robienie folderku, który będzie osobno - w końcu płyta z muzyką i opis do piosenek stanowią dla ciebie nieodłączną całość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CraftMod
|
A kto powiedział, ze będą osobno. Płytka jest w kieszonce na okładce, a w środku ksiażeczka, wszystko razem powiedzmy zszyte na środku, po linii zgięcia. Co do kartonu - sprawa upodobań, ja robie z 1,5 albumy, w sam raz dobre, żeby porządnie było usztywnione.
Edytowane przez nirshya.dwbh Czas edycji: 2008-10-31 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.